En händelserik höst

En händelserik höst har tagit sin början. Den gångna helgen har inte varit ofrivilligt ledig. Jag har varit på en givande konferens med SRF Synskadades riksförbund i Norrbotten. Konferensen började med en god middag i fredags kväll. Den fortsatte med att vi förberedde frågor inför lördagens möte med ett kommunalråd och kommunförbundets ordförande i Norrbotten. Efter en god lördagsfrukost fortsatte konferensen med att vi ställde en mängd frågor till kommunförbundets ordförande. Där efter fick vi en intressant lektion i påverkansarbete. Jag höll på att glömma berätta att konferensen ägde rum på Sunderby folkhögskola utanför Luleå. Mannen som gav oss undervisning i påverkansarbete var en före detta kommunpolitiker tillika lärare på skolan. Efter den intressanta lektionen medverkade ett av landstingsråden i länet. När vi ätit lunch berättade en ombudskvinna i SRF samt ordföranden i SRF Norrbotten om en resa de hade gjort till Shri Lanka. Lördagen avslutades med trevlig trubadurunderhållning. På söndagen uppmärksammades minnet av punktskriftens skapare Luis Breille. Ber om ursäkt för min franska stavning. Vi fick en god inblick i punktskriftens historia. En bibliotekarie från Norrbotten informerade om talboks och punktskriftsverksamheten i länet. Även syncentralen talade om på vilket sätt de lär ut punktskrift.



Nu är jag trött , kvällen är sen. Mer om konferensen kommer en annan dag.



Ha det så bra.

Rättelse

Denna ofrivilligt lediga dag har varit lugnare än gårdagen. Till att börja med kommer en rättelse från igår. Det är mycket irriterande att inte kunna stava ordentligt. Men ni får ha överseende. Frissan klippte och permanentade håret.



Tack själva för några trevliga veckor ryssan och svåger.Men vi glömde ju bråka, så vi måste nog göra om trevligheterna, inte det tråkiga som hände. Kram Ryssan.


Dagen började med ett stadsbesök. Nu är det en stunds vila som gäller innan det är dags att skriva dagbok.



Ha en god tid.

Anitas allehanda

Min senast lästa bok är Hjärtat får inga rynkor av Mark Levengood.

Mark Levengood läser själv in sin ljudbok Hjärtat får inga rynkor. Mark berättar om sin mormor som var rädd för fyllgubbar. Han berättar också om läkaren som lär honom att acceptera sin kropp. Vi får vidare höra om hur det går till när författaren intervjuar fröken Toppärt. Episoderna i boken varvas med klarinettmusik samt en sång framförd av Irma Schultz. Språket i boken är roligt och underfundigt. Det skänker läsaren många goda skratt. Lyssna och njut av denna härliga finlandssvenska författaruppläsning.



Denna dag började med ett frissabesök.Den fortsatte med ett telefonmöte. Där efter kom moster och morbror på en blixtvisit. Du kanske undrar vad frissan gjorde? Hon klippte och pärmanäntade håret. Nu börjar jag tappa koncentrationen. Bäst att sluta skriva för denna gång.


Ha det så bra.

Bodenbesök

Dagens inlägg handlar om ett Bodenbesök och litet annat smott och gott.

Tack för din kommentar Jenny. Det var jättekul att träffa er allihop. Hoppas vi ses snart om inte förr så till jul. Kram till er alla.

Den gulliga lilla staden Nortälje som jag berättade om igår är rullstolsvänlig med låga trotoarkanter. Jag glömde berätta att vi åt lunch på en indisk restaurang i Norrtälje.

Idag har mina vänner från Boden varit här med smörgåstårta. Jag sålde varsin bok till dem. Vi pratade och skrattade. Tiden tillsammans med vännerna gick som vanligt alldeles för fort.

Det var allt för denna gång. Nu ska jag skriva dagbok. Ha det så bra.

En märklig sommar

Efter att ha odlat släktrelationer alldeles för länge är jag tillbaka i lägenheten. Denna märkliga sommar började med junidagar som var fyllda av glädje, hopp och förväntan. Känslan höll i sig även när jag kommit till byn. Där vandrade jag tillsammans med kusindottern fram och tillbaka till faster. Att promenera på stigen tillsammans med henne kändes precis som för ivärlden. Jag har också åkt cabb med henne. Det var lycka det. Men inte bara lycka. Jag blev en aning nostalgisk. Känslan av nostalgi fortsatte när jag fick möjlighet att sova hos faster. Vi bar oss åt som tonåringar. Skrattade och svamlade och pratade om svunna tider. För övrigt har livet kretsat omkring sjukdomarr, död och elende. Mamma har ont i ryggen och svårt att gå. Hon har åkt ut och in på sjukhus flera gånger. Hon tar sig fram med hjälp av rollator. I skrivandets stund är mamma hemmaa. Hon får hemtjänst. Idag var mor en aning bättre. Det blev en ganska trevlig födelsedag trots att mamma inte var hema. Jag uppvaktades med kaffe och tårta på säng, samt presenter och mycket folk. Hos morbror med fru blev min syster, svåger och jag bjudna på fjolårets surströmming. Sommaren avslutades med några härliga dagar i Edsbro tillsammans med storasyster och svåger. Under en av dessa härliga dagar besökte vi brorsdottern med familj i Storvreta.Storebror i familjen är en riktig liten vildbasare. Han pratar och skrattar som tvååringar gör. I Edsbro körde tvååringen rullstolsrally inomhus. Det är en fröjd för öronen att lyssna till ett barns oförställda glädje. En dag fick jag en privat guidning av byn. Det blev ett besök i Edsbro kyrka. vistelsen i Edsbro avslutades med stadsutflykt till Norrtelje och kräftkalas. Nortelje var en gullig liten stad. Jag fick Piteåkänsla. Detta var mina upplevelser av denna underliga sommarr.
Ha det så bra.

RSS 2.0