ingen vanlig dag

Den här dagen blir inte ofrivilligt ledig. Jag skriver några rader innan det bär iväg på årsmöte till Sundsgården med SRF Luleå. Förmodligen kommer jag in i styrelsen igen. Det sker mer eller mindre ofrivilligt men jag får dåligt samvete om jag inte ställer upp eftersom det är svårt att få tag i folk. Idag har jag skrivit en motion till kongressen av Synskadades riksförbund. Den handlar om att SRF ska starta en informatörsutbildning av synskadade med ytterligare funktionsnedsättningar. Det var något av vad jag sysslar med nu för tiden.

DET VAR BÄTTRE FÖRR

Jag minns hur det var på den gamla goda tiden. Det är svårt att leva här och nu men jag måste försöka skaffa mig aktiviteter av olika slag.

I skrivandets stund är det tyst och stilla i lägenheten.. Jag ska lägga mig och lyssna på NSD:s taltidning innan jag går på årsmötet.

Ha det gott.

tisdagsblogg

Hallå alla läsare av denna blogg.

Ni tror väl att jag glömt bort er men det har jag inte. Det är bara det att jag har problem med bloggsidan ibland. Jag blir illa berörd när jag läser i tidningen om barnet som dog i Kiruna på grund av att man inte hann i tid till BB eftersom flygplatsen i Gällivare var stängd nattetid. Denna händelse inträffade i september förra året. Men hade BB i Kiruna funnits kvar hade det aldrig hänt.

En annan sak som berör mig starkt är händelseutvecklingen i Japan och Libyen. Jag börjar med att kommentera det som sker i Japan. Jordbävningskatastrofen är ofattbar. men kärnkraftverksolyckan är farlig. Det går naturligtvis inte att ställa händelserna mot varandra. Men där ser ni alla kärnkraftsförespråkare vad som kan hända.

Idag blir det i alla fall födelsedagsfirande av min gudson i Boden.

Ett ögonblick av lycka jag fick.
Sedan stängde han dörren och gick.
ett ögonblick av lycka jag fick.

Ha det gott så hörs vi.


familjedagar

De senaste dagarna har varit fyllda av gemenskap med delar av familjen och släkten. Mamma och två av mina bröder har varit och hälsat på. I skrivandets stund är mamma och storebror med fru på väg till Ikea i Haparanda. Själv blev jag positivt överraskad av att bloggen fungerade. Kanske har jag kommit på lösningen på problemet.

Nej det här blev bara struntprat. Bäst att sluta skriva innan det kommer mer.

Ha det gott.

äntligen

Äntligen fungerar bloggen. Det har hänt en del sedan jag skrev sist. Konferensen var lyckad men det vet ni. Där emot har ni inte den blekaste aning om att jag har handlat gardiner till köket och nya sängkläder. Vad då låter jag som en gammal käring? Okej jag ska berätta om den gångna helgen. På lördagen fick jag besök av korthårscollievalpen Måns tillsammans med sin matte. Även på söndagen fick jag besök av två hundar Lagotto romagnolo. Deras matte arbetar som kanslist på SRF Norrbotten.Hundrasen med det krångliga namnet är mellanstora med krullig päls och fäller inget hår. Dem tycker om att ha kontakt med människor.



Jag kan inte förändra världen.
Du kan inte förändra världen.
Men tillsammans är vi starka.
Tillsammans kan vi flytta berg.
Tillsammans kan vi förändra världen.

Ha det gott.


RSS 2.0