Hem Hem ljuva hem

Efter några roliga och intensiva dagar är jag hemma på pärmis från Garnisrehab i Boden. Onsdagen började med att mina kurskamrater och jag fick information om Garnisrehab. Vi fick också veta var vi skulle bo. När presentationen och lunchen var avklarade var det dags för mig att träffa min kontaktperson. Tillsammans med henne och min personliga assistent satte vi upp mål för min rehabiliteringsperiod. Vi kom fram till följande tre mål.Sysselsättning av något slag. Mitt önskemål var någon utbildning i att samtala med människor, Jag vill också lära mig att äta rätt utan att helt sluta med kakor och annat gott. Min önskan är också att gå ner i vikt. Till detta fodras träning, träning och åter träning.



Torsdagen började med frukost och träning på land. Där efter bekantade vi oss med omgivningarna så väl inomhus som utomhus. Sedan blev det lunch och vila. Efter en skön vilostund var jag med om att baka en sockerkaka. Båda dagarna har avslutats med middag, kvällsfika och läsning.



Även fredagen började med frukost och träning på land. Där efter var det lunchdags och avslutning. Det har funnits god möjlighet till egen tid. Vilket har varit bra för att kunna smälta alla nya intryck. Människorna på Garnisrehab är mycket trevliga och jag upplever att vi får ett mycket positivt bemötande..



Mer om min tillvaro på Garnisrehab kommer nästa vecka.



Ha det så bra.

vilket elende

Hej Storebror!



Tack för din kommentar. Men jag tycker faktiskt inte alls synd om dig. Nå nog sagt om det..



Ber om ursäkt för att jag stavade fel på ett ord när jag skrev texten som handlade om hösten. Ordets rätta stavning är följande. Definitivt. Det var det om detta. Imorgon bär det av till Garnisrehab i Boden, det ska bli spännande. Bäst att duscha och gå och lägga sig för att orka med morgondagens vedermödor och glädjeämnen.



Ha det så bra. Vi hörs.

Höstblogg

Denna på många sätt märkliga sommar har defenitivt stängt sin dörr för i år. Det är snart dags att ta in utemöblerna. Skolorna har börjat och semestrarna är slut. Hösten är här och med den vemodet.



Ha det så bra och tack för i kväll.

Fredagsblogg

I morse lyssnade jag på programmet Callne och kompani. Favorit reporter Lena Callne har den här veckan haft sällskap i studion av överläkare Arne Hazler. Arne och Lena har pratat mycket om olika sjukdomstillstånd. De har bland annat haft besök av författaren Anita Nilsson som berättade om sin senaste bok Helt oväntat. I boken talar Anita om den hjärnblödning hon drabbats av.



Jag vill på detta sätt framföra mitt varma tack till Arne Hazler som jag inte känner personligen. Men jag tycker att det har varit trevligt att lyssna på honom. Desutom har han en mycket bra radioröst som jag har njutit av. Jag vill också passa på att hälsa nästa veckas kompanjon skådespelaren Anna Askarate välkommen tillbaka till morgonprogrammet. Det ska bli roligt att lyssna.



Ha det så bra och ni som ännu inte hört Lena Callne lyssna och njut av hennes underbara röst och vackra språk.

Studiebesök

Denna dag har inte varit ofrivilligt ledig. Den började med en tidig frukost. Där efter bar det av med handikappbuss till Björkskatans vårdcentral i Luleå. Där jag tillsammans med min personliga assistent och några föreningskamrater gjorde ett mycket intressant studiebesök på Norrbottens minne. Vi fick en kort presentation av folkrörelsens arkiv. Där efter blev vi guidade genom arkivlokalerna på Norrbottens minne. Det luktade damm av gamla böcker och var mycket svalt för att alla papper ska må bra. Sedan var det dags för en god lunch på restaurangen. Varmt tack till restaurangpersonalen för ett mycket trevligt bemötande. Besöket avslutades med att vi diskuterade höstens föreningsverksamhet.



Slut för idag tack för idag. Trevlig läsning.

höstdag

Denna strålande höstdag började i Kaunisvaara och slutar i Luleå. Så har fabo slutat sina dagar och vi närmast sörjande har följt honom till den sista vilan. Det känns som om alla dör ifrån mig. Ingen får jag behålla. En del av glädjen med att åka till byn är borta. Förutom den fina och värdiga begravning som fabo fick var det skönt och mycket trevligt att träffa släkten på pappas sida. Jag gillar dem allihop. Det var också skönt att se att mamma var på benen igen. Det var allt för idag orkar inte skriva mer.



Ha det så bra.

en ofrivilligt ledig dag

Tack för kommentaren storebror. Ja vi syns till helgen. Äljjakt, begravning och lottobetalning ok.



Denna ofrivilligt lediga dag har varit trevlig och en aning annorlunda. Jag har haft besök av en föreningskamrat med fru. Vi drack kaffe, åt smörgåstårta och pratade om allt mellan himmel och jord. Nu är det dags att äta fruktröra med joghurt. Sedan ska jag fortsätta med den tråkigaste bok jag någonsin läst. Den heter Döden löser alla problem och är skriven av Riginal Hill. Boken består av 19 cd-skivor och jag ska börja med cd 12. Suck.



Ha det så bra.

En glad nyhet

Mitt i allt elende och alla bedrövelser kommer en glad nyhet. Igår fick jag ett mail från barnboksförlaget Olika. De tackade för mitt manus. Men förlaget ger för närvarande ut bilderböcker. De skulle spara manuset till framtiden. Vem vet kanske får jag boken om Cilla utgiven. I såfall går en dröm i uppfyllelse.



Nej nu ska jag sluta babbla om ingenting och läsa tidningen. En sak till. Jag har gått en härlig septemberpromenad. Vädret har visat sig från sin bästa sida. Ok nu lovar jag att sluta prata strunt för idag.



Ha det så bra.

Busväder

Det är tyst och stilla i lägenheten, men utanför råder det busväder. Regnet smattrar och det blåser. Säger jag som inte gillar att prata om vädret.



Jag hade egentligen inte tänkt blogga, men jag blev inspirerad av Anna-Lenas kommentar. Tack för den. Ja Jag lovar att jag ska passa på att njuta av tiden och människorna på Garnisrehab. Det ska bli roligt med en bärbar dator. Tänk att kunna skriva, blogga och maila när och var man vill.



Det var allt för denna gång.
Ha det så bra.

Mycket på gång

Det är mycket på gång just nu. Närmast på programmet står begravningen av fabo. Begravningar är jobbiga tillställningar men en del måste genomlidas. Det är betydligt roligare att berätta vad jag gjort idag. Jag har äntligen anskaffat en bärbar dator som jag ännu inte fått eftersom den ska färdigställas. Jag ser fram emot att få komma till Garnisrehab i Boden. Där hoppas jag på att få bassängträning. Jag har också en hel del föreningsverksamhet på gång. Jag gillar när det händer saker omkring mig. Nu är det dags för en vilostund.

Ha det så bra.

RSS 2.0