test

Det här är ett test för att se om det går att skicka inlägget. Värmen är olidlig.

Ha det så bra. Tack för kommentaren stolta morfar.

En glädjens dag

När livet känns som mest enahanda och tråkigt händer det roliga saker. Igår när jag hade skrivit färdigt i dagboken om hur jag kände mig kom en god vän på besök. I morse ringde telefonen. Det var mamma som berättade att jag blivit gammelfaster för andra gången i livet. Brorsdottern med sambo har blivit föräldrar till en son. Storebror är stolt och glad. Men han måste vara försiktig. Släkten har begåvats med ännu ett junibarn.



Ha det så bra.

Litet sommarläsning

Här kommer litet mer sommarläsning. Men först några ord om dagens händelser. Garagepromenaden blev en aning kortare än igår. Min värkande rygg är även den en aning bättre. Nu till dagens lästips.

Vad jag älskade av Siri Hustvedt.
När professor Leo Herzberg köper en tavla av konsnären Bill Wechsler inleds en lång vänskap mellan två männ. De båda männens liv flätas samman. De flyttar in i samma hyreshus. De får barn samtidigt. En dag skiljer sig Bill från sin hustru Lucille och gifter sig med Violet som stått modell för honom. De båda familjerna fortsätter att umgås. När Leo och hans hustru Erica förlorar sin son i en drunkningsolycka hamnar deras äktenskap i en kris. Men vänskapen mellan de båda männen består. Romanen handlar om kärlek, vänskap, liv och död.

Språket är intellektuellt. Inläsare är Dodo Parikas.

Ha det så trevligt och njut av denna bok i fulla drag.

Garagepromenad

Denna strålande junidag har jag gått en garagepromenad, ätit midsommarmat och lyssnat på programmet Sommar med Thomas Ledin. Han spelade musik som jag mycket väl kunde identifiera mig med. Kvällen är sen som vanligt.

God natt och sov gott.

Dagens trevlighet

Idag har livet bjudit på en trevlighet.Tillsammans med min personliga assistent Josefina och några föreningskamrater Från SRF Luleå har jag varit och uppvaktat vår före detta synkonsulent som fyller år. Vi fick smörgåstårta med laxröra, en gräddbakelse och mycket annat gott fika.

Varmt tack för en stund av härlig gemenskap.


Midsommarblogg

Det är tyst och stilla i lägenheten. Telefonen har inte ringt en enda gång. Jag har fått en hälsning från lillebror som arbetar i Norge. Jag läser och lyssnar på radio.


Glad midsommar.

Något för alla poesiälskare

Här kommer något läsvärt för alla poesiälskare. Men först några ord om vädret.
Idag har vädret tillåtit utevistelse. Jag har gått en skön sommarpromenad runt garaget.

Nu till det utlovade boktipset.
På andra sidan av Sven Nyberg.
På andra sidan är en diktsamling där dikterna hänger ihop på ett mycket skickligt sätt. Den ena dikten slutar där nästa börjar. En man har dött och lämnat kroppen. Vi får lära känna honom från den andra sdan. Mannen finner livet efter detta tråkigt och vill gärna hitta på något. Men han har inte längre någon kropp. Han talar också om sin längtan tillbaka till jordelivet. Sista natten drömmer mannen att han är ett vatten.
Språket har en vacker poetisk klang. Diktsamlingen kan varmt rekommenderas till alla poesiälskare. Inläsare är Leif Liljeroth.

Trevlig sommarläsning.

Regnig söndag

Det har gått några dagar sedan sist. I torsdags var jag tillsammans med mina skrivarkompisar på friluftsmusèet Hägnan i Gammelstan utanför Luleå. Där firade vi sommaravslutning. Vi pratade om en text. Men tyvärr hann jag inte vara med om hela diskussionen. Jag fick också min nya rullstol i torsdags. Den dagen avslutades med ett telefonmöte med arbetsgruppen för synskadade med ytterligare funktionsnedsättningar.

Igår hade jag en härlig utedag med min personliga assistent. Vi åkte färdtjänst till staden. När vi handlat och fikat blev det rullstolspromenad för assistentens del. Jag satt i stolen och njöt av den friska luften.

Denna regniga, tråkiga söndag har mina vänner varit här och ätit middag. Jag har också fått hjälp med att frosta av frysen.

Det var allt för idag.
God natt och sov gott.

Sommarläsning

Kära läsare!

Här kommer ytterligare ett boktips. Men först en hälsning till Örjan. Tack för kommentaren. Hoppas att fängelseturnèn gick bra. Nu till dagens boktips.

Lily Dahls förtrollning av Siri Hustvedt handlar om livet och människorna i småstaden Webster. Lily Dahl är 19 år. Hon bor ensam i sitt barndomshem i Webster sedan hennes föräldrar flyttat till Florida. Lily Dahl har skådespelardrömmar. Men hon arbetar på ett kafè. Till kafèet kommer det många gäster. Bland andra två bröder som bor på en gård utanför staden. En dag åker Lily ut till gården. Hon finner en resväska med kläder. Lily lägger beslag på ett par skor som troligen tillhört modern som enligt ryktet blivit mördad av brödernas far. Till kafèet kommer också Martin Petersen som är besatt av tanken på att vinna Lilys hjärta. Men han lyckas inte eftersom konstnären Edward bor på hotellet som ligger mitt emot Lilys hus.
Språket i boken är inte alldeles lättillgängligt. Handlingen är svår att få grepp om. Det är för många personer att hålla reda på. Inläsare är Kerstin Andersson.
Mycket nöje.

Sommarhälsning

Det var kul att höra ifrån Anna-Lena. Det låter skönt med semester. Men det är kul att höra din ljuva stämma när jag lyssnar på radiotidningen.

Annars är allt väl. Jag har gått en promenad. Nu är det dags att äta fruktröra och läsa.

Ha det så bra.

EU-val

Kan ni tänka er att jag som har varit och fortfarande är motståndare till EU har utfört mina medborgerliga plikter genom att rösta? Rösta rätt rösta rött.

För övrigt är det länge sedan jag skrev. Sommarens resplaner börjar ta form.

Jag återkommer när det finns mer att berätta om.

Ha det så bra.

RSS 2.0