JUL

Nu kan det gärna få bli lite jul eftersom jag har hört Adams julsång, druckit upp glöggen och ätit upp pepparkakorna. Där emot har jag bara köpt en julklapp och det känns fånigt. I fredags hände två roliga saker dels fick jag ett sms från en vän hon tackade för armbandet och dels kom ett roligt telefonsamtal från en kär släkting. Idag har jag äntligen pratat med en före detta arbetskamrat som har det lite tungt. Jag har också skrivit en text med rubriken Livet, ett ekorrjul.

Det var något om vad jag har haft för mig den senaste tiden. Ha en god tid. Vi hörs och ses någon gång någonstans i livet.

DECEMBERLÖRDAG

Den 3 december avled Bengt Lindkvist, tidigare ordförande i SRF, Synskadades riksförbund. Bengt var bland annat biträdande socialminister i den socialdemokratiska regeringen åren 1985 1991. Vi är många som minns Bengt dels för det oerhörda engagemang inom den så kallade handikapprörelsen och dels för den stora lyhördhet han visade alla som ville honom något.

Mina varmaste tankar går till hustrun Gun, samt till döttrarna Eva och Pia med familjer.
Tack och farväl Bengt. Vila i frid.

OM LIVET

Livet pågår här och nu och hela tiden. Men var finns du min vän? Du som kan ge mig ömhet, närhet, trygghet och kärlek. Du som kan stilla min längtan och lindra min innersta ensamhet. Var finns du min vän, var finns du?

TRÖTT SOM EN URVRIDEN DISKTRASA

I skrivandets stund känner jag mig trött som en urvriden disktrasa. Julfesten med Din förlängda arm var mycket trevlig och maten var god. Där emot var början av kvällen mindre rolig, när vi kom in till Luleå energy aArena var det scherliding på gång och det är något jag aldrig har förstått mig på. Men när väl detta skrikiga evenemang hade slutat blev det en trevlig tillställning. Idag har jag tittat på teve, Så mycket bättre och Moraeus med mera.Båda musikprogrammen var klart sevärda.

Det får räcka för nu. Ha en god tid. Vi hörs och ses någon gång någonstans i livet.

DECEMBERKVÄLL

Det är en tyst och stilla decemberkväll och jag sitter och ska försöka sammanfatta dagen. Den började som vanligt med dusch och frukost sedan var det dags för ett frissabesök, jag fick håret färgat och klippt. Frissan hade en praktikant vars pappa är från byn, snacka om att världen är liten. När jag kom hem fortsatte jag att se teveserien Midnattssol. Detta var också dagen när jag fick min årliga Sunderbygris. En marsipangris som tillverkas av elever på konstlinjen vid Sunderby folkhögskola. Jag har ännu inte smakat denna julens läckerhet men det blir väl vad det lider.

Slut för idag, tack för idag. Ha en god tid. Vi hörs och ses någon gång någonstans i livet.

EN DAG FULL AV INTRYCK

Detta var dagen när jag först såg den syntolkade versionen av del 4 i serien Midnattssol. Sedan tog jag en lunchpaus och åt en sallad. Där efter såg jag första avsnittet av teveprogrammet Världens Sofia Jannok. Jag har också lyssnat på dagens avsnitt av Radiopsykologen, ett tankeväckande program som handlade om att gå över människors gränser.

Det här får vara allt för idag. Ha en god tid. Vi hörs och ses någon gång någonstans i livet.

RSS 2.0