sommartid

Förstt en hälsning till Anna-Lena.

Hej! och tack för din kommentar. Kul att vi kan mötas på det här sättet när jag inte får någon tidning.

Nu till dagens ämne. Idag har Sverige övergått till sommartid. Men det kan man inte tro. Snön vräker ner utanför fönstret. Jag är i otakt med tiden. Jag har aldrig förstått varför det här med sommartid infördes. Men det är väl bara att gilla läget.

Äntligen har det blivit ordning på tid och rum. Jag har fått tillbaka mitt talande armbandsur.

Det var allt för idag. Nu ska jag äta fruktröra och dricka roibosthee.

Ha det så bra.

fredagsfrid

Hej Läsare!

Idag känner jag fredagsfrid i själen.
Man ska tydligen inte blogga när man är trött vilket jag var igår. Därför glömde jag berätta en viktig sak som hände. En av kommunens två syninstruktörer ringde och berättade att vårt planerade informationsprojekt blir av.

Mina nya, fina köksmöbler har kommit på plats. Bordet är ovalt till formen och tillverkat av björk. Även de fyra stolarna är tillverkade av björk. Eftersom möblerna är lackade känns dem blanka och sköna att ta på. Jag njuter av att stryka över bordet och stolarna med mina händer.

Det var allt bloggskrivaren hade att berätta idag.

Ha det så bra.

sen kväll

Dagen började med provtagning på vårdcentralen. Den fortsatte med frukost på kafèt. När jag kom hem hade jag ett telefonsamtal med en av kommunens färdtjänsthandläggare. Jag berättade för henne om det otrevliga bemötande jag fick av en kvinlig chaufför. Nu får det vara nog med dumheter. Hädanefter blir det handikappbuss för min del.

Nu är det läsdags.

Ha det så bra.

radiomorgon

Kära läsare!

Idag tänkte jag berätta om en radiomorgon. Den här dagen började klockan sju på morgonen med att jag slog på radion och lyssnade på Lena Callne och hennes kompanjon som den här veckan är Lisa Keisu-Lännerlöv  Hon är psykolog och ständig sekreterare i Norrbottensacadimin. Morgonprogrammet sänds från Stockholm hela veckan. Lisa och Lena pratade om Froidianska felsägningar.

Efter denna roliga radiomorgon försökte jag få tag påfärdtjänsthandläggarna i Luleå kommun för att diskutera gårdagens hemresa från biblioteket , tyvärr fick jag inget svar.

Nu måste jag slita mig från datorn och börja läsa Svinalängorna av Sussanna Alakoski.

God natt och tack för idag.

en trevlig dag

Kära läsare!

Jag vill börja med att be om ursäkt för att gårdagens inlägg blev en aning stympat. Men det är inget jag tänker göra något åt nu. Jag ska berätta om den här dagens trevligheter.

Ännu en marsmåndag är snart genomlevd. Efter en snabb dusch och frukost bar det av i rullstolen till frissan. Där fick jag håret klippt och färgat. Några timmar senare åkte jag färdtjänst till biblioteket för att lyssna till en mycket intressant information om audioindex. Audioindex är en liten daysispelare med ett fåtal knappar som är mycket tydliga att känna och lätta att trycka på. När man stryker den lilla spelaren över talbokens rygg hör läsaren en röst i hörlurar. Rösten läser upp bokens författare, titel och baksidestext. Talböckerna är utrustade med så kallade kitt. Det var en fantastisk känsla att själv kunna ta del av bokinformationen.

Kvällen är sen. Den kanske redan har övergått till natt. Jag har fortfarande ingen aning om tiden.

en strålande vårdag

Denna strålande vårdag har jag varit till Ormberget på grillutflykt tillsammans med Jeanette, Sture, Hjördis och Joel. När vi grillat korv och druckit kaffe tog vi en biltur till skärgården. Det innebar att vi åkte bil på isen vilket var spännande. Jag fick känslan av att åka bil över Tårneo älv till Finnland.

Nu vill jag gärna berätta om min senast lästa bok. Den största nyheten av Ingela Agard. Ingela Agard arbetade under många år som nyhetsankare på aktuelt. Hon var därför van vid att leta efter de stora nyheterna. Att hon skulle finna Gud kunde hon inte föreställa sig. Men under en svår livskris hände det. En kväll när Ingela låg i sin säng och läste bibeln flyttade Jesus in. Det enda han sade var "Du behöver inte förstå". Språket i boken är en aning svårt att förstå. Här förekommer ord som salvelsefull. Inläsare är Eva Verning.

Trevlig läsning

tiden visar rätt men talet säger fel

I skrivandets stund har jag ingen aning om tid och rum. Eftersom jag lämnat in mitt talande armbandsur på lagning. Tiden visar rätt men talet säger fel. Jag och mina klockor.

Natten är dagens moder.
Tiden är drömmarnas barn.

hälsning och stavfel

Hej Thomas!

Tack för din kommentar. Tji fick du.

Den uppmärksamme läsaren såg säkert att det blev ett stavfel i gårdagens inlägg. Det ska ståå, jag är en rooibosthedrickande kvinna som tycker det är underbart att kunna göra i ordning en kopp the till mig själv.

Det var allt för idag.

Ha det så bra.

bloggdags

Tusen tack Josefina för att du lärde mig hur Carolin af Ugglas stavar sitt namn. Det är svårt att veta hur namn och främmande ord stavas när jag inte ser. Jag läser tyvärr inte punktskrift så ofta som jag borde.



Jag är en rooibusthedrickande kvinna som tycker det är underbart att kunna göra i ordning en kopp the till mig själv.



I ett svagt ögonblick har jag lovat att berätta om den senast lästa boken.
Jag brukar inte gilla fantasiliteratur men böckerna om Freja, Idun och Saga är ett undantag.
Idun sagan om Valhalla av Johanne Hildebrandt.
Handlingen i boken är påhittad men utspelar sig utanför Uppsala.
Svartsoten drar som en löpeld genom världen. Thor känner vanmakt när asarna dör. Han behöver hjälp av Freja som han en gång älskade men hon vägrar. Bara deras dotter Idun kan förmå sin mor att hjälpa Thors folk. Idun blir kär i asakämpen Brage. Hon följer med sin far och hans folk till Sivs härd.
Inläsare är Maria Samuelsson.

Ha det så bra.

melodifestival och biobesök

Ja vad kul Att veta ungefär var du bor Else-Maj.

Idag vill jag gärna berätta om en händelserik helg som snart är till ända. Igår lyssnade jag faktiskt på melodifestivalen. Det var helt fel låt som vann. Usch jag klarar bara inte av Marlena Ernmans röst. Jag blev besviken över att Carolin Afugglas kom på andra plasts. Jag får väl leva med den besvikelsen.



Tillsammans med Ulla och Josefina har jag varit på bio och sett Män som hatar kvinnor. Filmen var mycket bra. Det visade sig att man inte behöver kunna se för att följa med i handlingen. Filmen kan varmt rekommenderas.



Jag kan inte låta bli att kommentera det faktum att Bengt-Urban Fransson socialdemokratiskt kommunalråd i Arjeplog blir ny chefredaktör på Piteå-tidningen efter sommaren. Det tror jag blir mycket bra. Han verkar ha vettiga åsikter om det mesta. Vi norrbottningar känner honom som länets schlagerexpert. Jag vill på detta sätt gratulera Bengt-Urban till den nya tjänsten och önska honom lycka till.


Slut för idag, tack för idag.

farväl gamla köksmöbler

Hejj!

Här händer det saker må ni tro. Den här dagen började klockan sju på morgonen med frukost. Där efter bar det av med taxi till Vika möbler i Gammelstaden som ligger några kilometer utanför Luleå. När jag tänker efter ligger det faktiskt en eller två mil utanför staden. Jeanette och jag åkte dit för att jag skulle köpa nya stolar och ett bord till köket. När jag handlat åkte vi och hälsade på Hjördis.



Det var allt för idag.
Ha det så bra.

tuffa tider

Det är tuffa tider över allt i världen inte minst på Synskadades riksförbund. Där jag arbetar med frågor som rör synskadade med ytterligare funktionsnedsättningar. Idag har jag pratat med både vår förbundsordförandee, Tina och med min gode vän Anders om ekonomin för verksamhet riktad till synskadade med ytterligare funktionsnedsättningar. Men enligt Tina finns det ingenting vi kan göra i dagsläget för att få pengar. Vi får avvakta och se vad socialdepartementet och kulturdepartementet kommer fram till.



Brukare, kund och vårdtagare.
Vårdtagare kund och brukare.
Vem är jag?
Vad är jag?

tankar om samhället

Tack för dina kommentarer Edrik, eller var det Fredrik du hette?

Vi hörs.
Nu till dagens inlägg.

Samhället som tidigare var hårt och kallt. Är idag hårt, kallt och människofientligt. Jag blir arg när jag hör på radio att äldre personer som bor på äldreboende i Luleå och blir ensamstående. Tvingas flytta därifrån när livskamraten dör. Detta är inhumant i dagens Sverige. Skäms på er socialdemokrater som har laggt ett sådant förslag.



Det var bara det jag ville säga idag. Tack för mig.

släkten växer och livet går vidare

Livet är fyllt av harmoni och stilla vardagsglädje. Jag ska bli gammelmoster till hösten. Fredrik och Sara väntar en liten. Härligt att släkten växer och livet går vidare.

För övrigt har det inte hänt så mycket sedan sist.
Ha det så bra .

Vi hörs.

äntligen en fri kvinna

Den här helgen har inte varit ofrivilligt ledig, den har varit fylld av föreningsarbete. Dels hade vi årsmöte i SRF Luleå igår. SRF betyder Synskadades riksförbund. Vid lokalföreningens årsmöte blev jag äntligen befriad från ordförandeskapet. Jag lämnade över det med varm hand till Thomas.
Kvällens telefonmöte med Anders, Mats och Theres gav bara dystra besked. Anders berättade att det från och med nästa år inte finns pengar till verksamhet riktad till synskadade med ytterligare funktionsnedsättningar. Vi diskuterade framtiden och kom fram till att arbetsgruppen gör en gemensam skrivelse i denna mycket viktiga fråga. Arbetsgruppen jag talar om består av Anders, Mats, Theres  och Anita. Vi har sedan några år tillbaka en väl fungerande verksamhet inom området synskadade med ytterligare funktionsnedsättningar. Vi arbetar i den norra regionen av Synskadades riksförbund. Det vill säga SRF Västerbotten och SRF Norrbotten.
Kontakta oss gärna om du vill veta mer om vår verksamhet.



Jag är lycklig som ett barn över att jag kom in på bloggen alldeles själv. Nu återstår det bara att publicera och skicka detta inlägg.



Ha det så bra.

en trevlig torsdag

Tillsammans med mina skrivarkompisar har jag varit på vårt årligen återkommande knytkalas hos Ester. Vi åt och pratade. Ester läste ur sin senaste bok Berta och byn. Tiden gick alldeles för fort. Tack kära skrivarkompisar.

Den senaste veckan har nyhetssändningarna dominerats av rättegången i Carolin Stenvall fallet. Den är äntligen avslutad. Mina varmaste tankar går i skrivandets stund till hennes anhöriga.
Bakom varje storm som viner.
Finns det alltid en sol som skiner.

roligt att läsarna blir fler och fler

Först några ord till Jenny.
Hej Jenny!

Kul att du hittade till min blogg. Skönt att höra att Viktor mår bra efter operationen. Jag kan se honom framför mig med soppskålen på huvudet. Hoppas vi ses i påsk.

Även gårdagen bjöd på trevligheter. Eva och Siv var här. De hade med sig semlor. Vi planerar att göra ett informationsprojekt med Luleå kommun.

Försäljningen av min bok Med andra ord går bra, jag har nyss hämtat hem 20 nya.

Ha det så bra tills vi möts nästa gång

några ord om livets trevligheter

Igår bjöd livet på trevligheter. Tillsammans med Josefina, Lena och kiki var jag på restaurang Waldorf i Luleå och åt en god lunch. Vi pratade om böcker, värkande höfter och annat. Kiki bjöd på maten.Jag får återgälda henne någon gång.

Höften värker och tabletterna är slut.
Oj! Oj! Oj! Vad ska jag ta mig till?

kul med kommentarer

Hej!

Jag vill börja dagens inlägg med att tacka Anna-Lena för kommentaren. Det var jättekul att höra ifrån dig. Tyvärr har jag inte kunnat lyssna på radiotidningen sedan den 27 december.  Vi hörs kram Anita.

Senast lästa bok är Freja- sagan om Valhalla av Johanne Hildebrant. Freja- sagan om Valhalla är en spännande berättelse fylld av magi och lidelse. Kriget närmar sig Vanheim. Gårdar plundras och bränns av asar som tränger in i landet öster ifrån. Freja reser till fienden i ett sista försök att mäkla fred. Men mötet med hövdingasonen Thor förändrar allt. Deras kärlek är förbjuden och de tvingas fly.
Språket i boken är vackert, magiskt och spännande. Inläsare är Maria Samuelsson.

Ha det så bra. Kram till hela världen.

RSS 2.0