HEMSKHETER

Ännu en aprilsöndag är på väg att rinna bort genom tiden. Jag funderar mycket över alla hemskheter som inträffar på nära håll. Pappan till den åtta-årige pojken som hittades död i en lägenhet i Luleå döms till livstids fängelse för mordet på sin son. Hur kan någon göra något så fruktansvärt? På en högstadieskola i Luleå avlider en ung flicka på grund av boffing, man andas in drivgasen från torrschampo. Farligt, farligt. Mina varmaste tankar går till flickans familj, anhöriga och vänner. Jag har också lyssnat på dokumentären Fallet Tove som handlar om den unga flicka som dog i Vetlanda efter en krogkväll tillsammans med två andra flickor, det var de som utförde mordet. De båda flickorna blev dömda till livstids fängelse. Många liv är förstörda på grund av alla dessa hemskheter. Nu till något helt annat som ni vet gillar jag att läsa och just nu är jag inne i en period när jag tokläser vilket innebär att jag läser minst en bok i veckan. När jag säger att jag läser menar jag förståss att jag lyssnar på en ljudbok. För tillfället är det Sånt är livet berättelser från akuten av och med Mikael Sandström, boken kan varmt rekommenderas. Så nu har jag lättat mitt hjärta för idag det är middagsdags. Härmed ber bloggskribenten att få önska sina läsare och alla andra människor det bästa i livet. Ha en god tid. Vi hörs och ses någon gång någonstans.

PÅSKMÅNDAG

Annandag påsk går mot sitt slut jag tycker det låter finare att använda ordet "Påskmåndag". Hittills idag har det inte hänt så mycket annat än att jag har lyssnat på ett avsnitt av podden Systrarna Kjos, dagens gäst var Idas pappa Fredrik. Far och dotter talade inte bara om sorgen efter Elin utan också om hurdan hon varit. Det känns som om jag känner familjen Kjos. Många olika tankar rör sig i mitt huvud, dels blev jag starkt berörd av poddavsnittet och dels hade jag ett trevligt samtal med lillebror. Jag lyssnar också på en bra bok men den återkommer jag till. Detta får vara allt för idag. Bloggskribenten ber att få önska sina läsare och alla andra människor det bästa i livet. Ha en god tid. Vi hörs och ses någon gång någonstans.

PÅSKSÖNDAG

Idag är det påsksöndag, eller påskdagen som man säger i dagligt tal men jag tycker att påsksöndag är ett fint ord med vacker sammansättning och en härlig klang. Påsksöndagen 2023 är på väg att rinna bort genom tiden, vart tar den vägen? vart kommer den ifrån? Försvinner dagen ut i tomma intet, eller vad händer? Frågorna är många men var finns svaren? I skrivandets stund mår jag väl i kropp och själ. Jag läste i tidningen om en kvinna som var 81 år tränade, jag blev inspirerad. Hon bar till och med samma vackra namn som författaren till detta blogginlägg. Jag har ju glömt att berätta om påskaftonens trevligheter. Vi åt god mat och det blev mycket prat. Härmed lägger bloggskribenten denna dag till handlingarna. Hon önskar sina läsare och alla andra människor det bästa i livet. Ha en god tid. Vi hörs och ses någon gång någonstans.

PÅSKLÖRDAG

Idag är det påsklördag eller påskafton som man säger i dagligt tal. Jag tycker att påsklördag är ett fint ord, ordet har så vacker sammansättning och klang. Påsklördagen började med dusch och frukost. Sedan satte min personliga assistent och jag oss vid köksbordet för att samtala om livet som vi gjort under 18 års tid och ändå har vi inte pratat klart. Assistenten var på väg att överge mig förra året vid den här tiden men det gick inte några månader senare tog hon sitt förnuft till fånga och återvände till brottsplatsen och det var bäst för oss båda. I skrivandets stund väntar jag påskfrämmande, även detta ord har en vacker sammansättning och klingar fint i mina öron. Jag är alldeles uppfylld av två böcker skrivna av författaren Jojo Moyes. Böckerna ingår i en trilogi, de kan varmt rekommenderas. Ikväll ser jag fram emot att få börja lyssna på den tredje och sista delen. Jag återkommer till handlingen i trilogin när jag läst färdigt den. Jag märker att jag använder variationer av ordet läser, ibland skriver jag att jag läser boken och vid något annat tillfälle säger jag att jag lyssnar på densamma. Båda variationerna av ordets betydelse känns numera lika naturliga att använda. Nej, nu tar den här texten en helt annan vändning än vad som var tänkt och jag börjar bli hungrig, det är bäst att sluta för idag. Härmed ber bloggskribenten att få önska sina läsare och alla andra människor det bästa i livet. Ha en riktigt glad påsk. Vi hörs och ses någon gång någonstans.

TANKAR I PÅSKTID

Här gör tågresenären ett uppehåll, hon stannar och tänker en stund. Denna långfredagsförmiddag har det inte hunnit hända så mycket men jag måste berätta om den fantastiska konserten jag var på den 5 april. Den dagen började som vanligt med dusch och frukost. Några timmar senare var det dags för ett möte med mina assistenter och den nya kundansvariga och därefter bar det iväg till Lärkans aula i Luleå. Där fick min assistent och jag nöjet att lyssna till den fantastiska artisten Jon Henrik Fjällgren, han berörde oss båda starkt med sin jojk. Vi fick också glimtar ur artistens liv i form av små, korta berättelser. Varje år vid den här tiden funderar jag över varför man säger "Glad påsk"? Den frågan har jag hittills inget bra svar på. Det här blev inte så många tankar om påsken men ni får hålla tillgodo. Härmed ber bloggskribenten att få önska sina läsare och alla andra människor det bästa i livet. Ha en god tid. Vi hörs och ses någon gång någonstans.

APRILDAG

Denna aprilmåndag går mot sitt slut. Jag har lyssnat på podden Systrarna Kjos. Ida talade om sin syster tillsammans med vänner till Elin. Sedan blev det lunch och därefter var det dags att handla. nu kära läsare ska ni få fortsätta att följa med mig på min tågresa genom livet. Jag sov som en stock hela natten. När morgonen kom åt mina föräldrar och jag frukost, jag var glad och förväntansfull inför sommarkursen. Snart var vi framme på Tomtebodaskolan men av den veckan minns jag inte särskilt mycket. Bara att fröken tog in en get som vi fick klappa. När veckan var slut bar det av med bil till faster i Falun. Jag har ett svagt minne av att vi firade midsommar i Dalarna. Nästa tågresa ägde rum en tid senare och gick till Gerdahemmet i Åby, strax utanför Norrköping. Den här gången följde inte pappa med vilket jag var mycket ledsen över men tågresan från Kiruna tillsammans med mamma och faster var underbar. När vi åkt en stund tyckte jag att jag var stor och ville åka tåg själv. Vilket innebar att jag satte mig en bit ifrån mina anhöriga men jag tröttnade snart på leken och gick tillbaka till mamma och faster. Timmarna på tåget gick fort och innan läggdags gick mamma och faster till restaurangvagnen för att köpa smörgås och mjölk, en främmande tant fick sitta barnvakt hos mig. Hon undrade vart en sådan här liten flicka var på väg. -Till Gerdahemmet upplyste jag henne om. Tanten fick också veta att jag minsann inte var liten utan stor som skulle börja skolan på riktigt. Snart var mamma och faster tillbaka och det blev dags att sova på tåget, oj! vad spännande det var att krypa ner mellan de svala, sköna lakanen och än en gång somna vaggad till ro av ttågets gungande rytm. Nu blev sömnen orolig och jag vaknade varje gång tåget stannade. När morgonen kom klev faster av tidigt men hon lämnade ett brev till mig som mamma läste upp. Där stod att faster inte hade velat väcka mig och det var då jag började ana oråd men nej, det kunde inte vara sant, mamma skulle inte lämna sin lilla flicka. Jag skjöt snabbt undan de hemska tankarna och tågresan fortsatte ytterligare en stund. Snart stannade tåget i Solna där en taxi körde oss till Tomteboda där mamma och jag väntade på nästa tåg som tog oss till Åby. vad som hände sedan får du veta om du fortsätter att följa min blogg. Ha en god tid. Vi hörs och ses någon gång någonstans i livet.

RSS 2.0