FÖRSTA ADVENT

Första advent är snart till ända och jag ser sannerligen inte fram emot att fira julen i ensamhet men santidigt vill jag inte känna mig som femte hjulet under vagnen hos någon, det blir bäst så här. Jag ska äta god julmat och lyssna på musik. Nej, nu går jag händelserna i förväg. Idag har jag skrivit lite på föreläsningstexten och börjat lyssna på en ny ljudbok, Kristibruds slav av Josefin Frankner. Jag kan varmt rekommendera Som ett surr mellan brösten av och med Marianne Mörk. Hon läser själv in ljudboken. Marianne berättar öppet och ärligt om sitt liv. Läsaren får bland annat veta hur det är att leva med en alkoholiserad man. Vi får också höra talas om olika dråpligheter inom skådespelaryrket. Språket i boken är rakt och enkelt. Detta var vad jag hade att säga idag. Jag önskar mina läsare och alla andra det bästa i livet. Ha en god tid.

GOD MAT OCH KONSERT

Fredagen den 26 november fick jag en hel dag med Sånglärkan, vi åt god mat här hemma innan det bar iväg till Kulturens hus i Luleå för att se och höra en fantastisk konsert med Ana Diaz. Både hennes röst och musik speglar verkligen hur hon mår. Ana Diaz kan konsten att med musikens och sångens hjälp vända negativa tankar och känslor till något positivt och detta beundrar jag henne för. Denna lördagsmorgon började med Ring så spelar vi. Efter dusch och frukost fortsatte dagen med Så mycket bättre och sedan kom U på ett kort besök hon hade med sig kakor, har också pratat med Vetlandavännen idag hon mår nog inte så bra. Det är tråkigt att många människor omkring mig ska må dåligt på något sätt. Jag skulle vilja göra något för dem men jag kan dela med mig av min omtanke och kärlek, hoppas att släkt, vänner och bekanta känner min värme, omtanke och kärlek. Detta var allt för idag. Jag ber att få önska mina läsare och alla andra det bästa i livet. Ha en god tid.

CORONAVACCIN OCH INFLUENSASPRUTA

Kvällen övergår långsamt till natt. Det är tyst och stilla här på förvaringsplatsen. En kvinna som ville börja arbeta här kom på besök men hon kändes tveksam. När hon gått bar det iväg till staden för att ta coronaspruta och influensavaccin, skönt att det är bortgjort. Annars rullar livet på som vanligt. Bara en stilla undran, hur ska det gå med den svenska politiken? Kommer detta land någonsin att få en kvinnlig statsminister? Stackars moder Svea dina barn vill dig illa igen men du ska veta att det finns många som vill hjälpa dig att komma på fötter, kampen går vidare. Jag försöker komma på något mer att skriva om men det går inte hjärnan börjar bli trött. Så jag slutar för denna gång. Jag ber att få önska mina läsare och alla andra det bästa i livet. Ha en god tid.

DENNA DAG

Denna dag har livet verkligen gått upp och ner, ner och upp. I morse när jag vaknade kunde Sverige glädjas åt att kanske få en ny statsminister och Lilla sparven var tillbaka. Men säg den glädje som varar beständigt. Den nya statsministern var för första gången en kvinna vid namn Magdalena Andersson. Men glädjen blev som sagt kortvarig. Efter bara några timmar stod det klart för svenska folket att miljöpartiet lämnar regeringen eftersom det blev en blåbrun budget. vilket innebär att KD, Coch SD fick igenom sitt budgetförslag, Magdalena Andersson fick avgå det blir ny talmansrunda. Jag har också diskuterat med kommunen om min ansökan gällande nattpatrull jag blev upprörd.Men nu är jag alldeles för trött för att berätta mer. Jag vill gärna önska mina läsare och alla andra det bästa i livet. Ha en god tid.

NY-GAMMAL VIKARIE

Oj Oj Oj! vilken dag det har varit, fick en ny-gammal vikarierande assistent. Bara en stilla undran, varför klarar jag mig inte bättre? Snart är ordningen förhoppningsvis återställd. Nej, nu får det vara färdigklagat. Radio SRF tar sändningsuppehåll en tid, journalisten slutar och får inte återanställas han får inte heller berätta varför han slutar, ännu en stilla undran vad händer inom organisationen? Så går mina tankar i ena stunden men i detsamma kommer jag på att jag faktiskt inte längre är medlem i SRF och det känns rätt. Men det är mycket tråkigt för den drabbade journalisten, han gjorde bra inslag. Det är återigen läggdags. Jag ber med detta korta inlägg att få önska mina läsare och alla andra det bästa i livet. Ha en god tid.

JULKLAPP

Kvällen håller långsamt på att övergå till natt och jag är egentligen alldeles för trött för att skriva men jag gör det ändå, trodde att vikariedagarna skulle vara över för den här gången, men tyvärr inte. Det enda jag vill ha i julklapp är följande, stabila och trygga människor omkring mig, lugn och ro i livet och trygghet i vardagen. Jag utvecklar detta resonemang en annan dag. Nu är det läggdags och jag ber att få önska mina läsare och alla andra det bästa i livet. Ha en god tid.

SÄG NEJ TILL LIVET

I morse ville jag bara säga nej till livet. Föregående natt var hemsk, kissade i sängen varannan timme och sedan skulle jag få en vikarierande assistent. Jag tycker visserligen om henne men jag har alltid lätt vikarieångest. Men det löste sig till det bästa trots allt. Jag är en grubblare som gärna tänker tillbaka på tider som varit och det är ganska tungt Jag tänker mycket på människor som jag av en eller annan anledning inte längre har kontakt med, undrar varför? Det var dagens reflektion över livet. Hoppas jag är piggare någon annan dag och orkar reflektera mera. Jag ber härmed att få önska mina läsare och alla andra det bästa i livet. Ha en god tid.

NOVEMBERSÖNDAG

Jag glider omkring i tillvaron och låter tankarna komma och gå som de själva vill. Ännu en söndag som rinner bort genom tiden. Bara en stilla undran, vart tar den och alla andra dagar vägen? Jag har skrivit under en namninsamling på facebook, Ta tillbaka stationsutropen. Från och med den 15 november har trafikverket bestämt att ta bort utropen på tågstationerna i Sverige, vansinnigt om ni frågar mig. Jag har också sett klart teveserien Dolt under ytan. Den handlar om tonåringar och deras familjer som drabbas på olika sätt när tonåringen har problem med psykisk ohälsa eller droger. Serien består av sex delar, den är syntolkad och kan varmt rekommenderas. Jaha det blev ett inlägg idag också fast jag tyckte att jag inte hade något att skriva om. Härmed ber jag att få önska mina läsare och alla andra det bästa i livet. Ha en god tid.

BEROENDEKÄNSLAN

Det är fredagskväll och jag har lyssnat på Finnmix, sitter här på förvaringsplatsen och låter tankarna vandra som de själva vill. Ibland är de hos släktingen som har det tungt. Men för det mesta tänker jag på min egen situation. Visst är det bra att jag fått mer assistenttid, jag borde kanske vara glad och tacksam. Det där med tacksamhet för att jag får det jag har rätt till ligger inte för mig, jag vill inte vara beroende av främmande händer som tar i min kropp när jag ska duscha inte heller tycker jag om att de främmande händerna gräver i mina skåp och rotar bland mina kläder. Även om jag känner mina nuvarande assistenter väl och tycker att de är underbara, så är jag beroende av dem för att klara av vardagen och det är den känslan jag skulle vilja komma ifrån. Hur det ska gå till har jag inte den blekaste aning om. För att återgå till de främmande händerna som jag talade om i början av inlägget, mina assistenter känner jag mycket väl, deras händer är naturligtvis inte främmande, men det är ändå händer som jag inte själv har valt. Att vara beroende av andra människor innebär att jag inte har något privatliv, assistenten vet allt och lite till och det stör integriteten. Detta var allt från bloggskrivaren för idag. Hon ber att få önska sina läsare och alla andra det bästa i livet. Ha en god tid.

DIVERSE TANKAR

Måndagen den 8 november var en av de trevligaste dagar i mitt liv, jag träffade mina vänner i grannstaden. Vi åt surströmming, pratade och drack kaffe. Idag fick jag ett tråkigt besked, en nära släkting har ramlat och slagit huvudet illa. Mina varmaste tankar går till henne och hennes familj. Har börjat läsa en ny bok, berättar om den senare. I vår skrivargrupp har vi fått till uppgift att skriva om upplevelser av naturen utifrån synskadan/blindheten det var svårt men jag lyckades åstadkomma en kort dikt. Kvällen håller på att övergå till natt och hjärnan börjar bli trött. Bloggskrivaren vill härmed önska sina läsare och alla andra det bästa i livet. Ha en god tid.

TREVLIGHETER

Den här dagen har varit fylld av trevligheter. Har lyssnat på en bra podd med Christin Kasperssen, gäst var Peter Jöback. Där efter blev det lunch, träning och läsning av bok. En stund senare var det dags för sammankomst med mina skrivarvänner. Vi diskuterade varandras texter. Jag är mycket nöjd med den positiva kritik min text fick. Jag har lyssnat klart ljudboken Polcirkeln av Liza Marklund. Fem flickor träffas på biblioteket i Stenträsk en gång i månaden för att delta i en bokcirkel vid namn Polcirkeln. Sommaren 1980 försvinner en av flickorna under mystiska omständigheter. Språket i boken är starkt. Lo Kaupi läser ljudboken med stor inlevelse och mycket värme. Med detta sagt ber bloggskrivaren att få önska sina läsare och alla andra det bästa i livet. Ha en god tid.

TID TILL EFTERTANKE

Ännu en dag är genomlevd. Tillsammans med min assistent har jag sett Så mycket bättre. Hittills är programserien mycket bättre än de tidigare åren. Men det är inte teve dagens inlägg ska handla om. Den här helgen ger tid till eftertanke och stillhet. Vi ska tänka på våra nära och kära som inte längre finns med oss. I mina tankar finns de varje dag. Nej, inte så att jag gråter hela tiden. Men det är svårt att förstå att de är borta, att de gått dit vi alla ska gå. När det är tyst och stilla här på förvaringsplatsen och jag tar mig tid att lyssna inåt kan jag höra mina föräldrars röster. Naturligtvis hör jag andra släktingar också. Jag uppfattar inga ord, hör bara röster. Korta filmfrekvenser av livet tillsammans med föräldrarna och andra släktingar, vänner och bekanta spelas upp i huvudet. Om detta ämne finns mycket mer att säga men jag slutar för denna gång och ber att få önska mina läsare och alla andra det bästa i livet. Ha en god tid.

EN REGNIG DAG

Det är tyst och stilla här på förvaringsplatsen och denna regniga novemberfredag är snart till ända. Jag är inne i en bokbubbla men det berättar jag mer om vid ett annat tillfälle. Har skrivit och skickat iväg ytterligare en text till Poesigruppen, får se vad mina skrivarvänner säger på söndag när vi träffas via telefon. Förövrigt har det inte hänt så mycket. Mina assistenter och jag väntar på att Din förlängda arm ska göra ett nytt schema eftersom jag fått fler timmar. Jag vill också gärna komma igång med föreningsarbetet. Skulle människor med olika funktionsnedsättningar bli tagna på allvar skulle SRF, DHR och andra så kallade handikappföreningar inte behövas. Hur skulle handikapprörelsen då se ut? På vilket sätt skulle vi då kämpa för vår rätt till ett värdigt liv? Vad menas med ett värdigt liv? Det är individuellt för varje människa? Frågorna är många, var finns svaren? Med detta inlägg ber bloggskrivaren att få önska sina läsare och alla andra det bästa i livet. Ha en god tid.

EN OBEHAGLIGT BRA BOK

Jag vill gärna berätta om min senast lästa bok, Ödesmark av Stina Jackson. Vidar Björnlund bor tillsammans med sin vuxna dotter, Liv och hennes son Simon. Vidar styr sin familj med järnhand. Han är illa omtyckt i byn eftersom han har pengar och pengar ger som bekant makt. Boken är oerhört välskriven språket är rakt och vardagligt. Marie Rikardssons inläsning av ljudboken kan varmt rekommenderas. T har ringt idag det var trevligt att få en pratstund med henne. Härmed ber bloggskrivaren att få önska sina läsare och alla andra det bästa i livet. Ha en god tid.

KARLAVAGNEN

Ännu en dag är snart förbi. Jag har lyssnat på måndagens avsnitt av Karlavagnen, Programmet handlade om böcker. Jag fick många bra tips, bland annat Londonflickan av Susanna Alakoski. Jag fick ett annat liv sedan jag gick ur SRF. Livet består av att lyssna på radio, se på teve, höra på poddar. och läsa ljudböcker. Det känns lite tomt att inte kunna arbeta med intressepolitik och kultur. Men det har jag tjatat om tidigare. Nej, nu börjar hjärnan säga ifrån. Bloggskrivaren ber härmed att få önska sina läsare och alla andra det bästa i livet. Ha en god tid.

EN MINNESVÄRD DAG

Denna minnesvärda novemberdag är snart till ända. Två viktiga händelser har inträffat. Dels har jag bestämt mig för att inte fira jul i Skåne eftersom jag inte får ta med mig en assistent och dels har jag fått mer assistenttid. Vilket innebär att det finns större utrymme för att göra saker och ting spontant. Min assistent och jag har firat hela dagen, det blev kladdkaka med glass och kaffe efter lunch. Innan måltiden tittade vi på teveserien, Bonusfamiljen. det är vad som hänt idag. Kvällen håller långsamt på att övergå till natt och stillheten sänker sig över förvaringsplatsen. Bloggskrivaren ber härmed att få önska sina läsare och alla andra det bästa i livet. Ha en god tid.

RSS 2.0