FÖRVÄNTAN

Denna underbart vackra majlördag började som vanligt med dusch, frukost och sedan bar det iväg till Storheden för att handla inför kvällens begivenhet. Nu till det som rör sig i mitt huvud i skrivandets stund. I det senaste numret av Norrbottens taltidning Insyn kunde vi höra en intervju med den nyblivna distriktsordföranden inom SRF Norrbotten. Han sa bland annat att det inte finns yngre medlemmar som vill ta över organisationsarbetet efter oss äldre. Vad beror det på? Den frågan är enkel att besvara. Släpp fram människor som faktiskt vill arbeta inom organisationen och låt bli att skrämma personer som har åsikter i så kallade handikappfrågor till tystnad. Detta gäller tyvärr inte bara i SRF Norrbotten utan förekommer i hela landet. Min förhoppning med detta inlägg är att vi ska få ett bättre organisationsklimat samt att alla handikapporganisationer behandlas lika. Härmed ber bloggskribenten att få önska sina läsare och alla andra människor det bästa i livet. Ha en god tid. Vi hörs och ses någon gång någonstans.

LILLA SKAFFERIET

Denna vackra vårdag går mot sitt slut och livet har bjudit på trevligheter. Tillsammans med min assistent och ytterligare två vänner har jag varit till Lilla skafferiet och ätit en god pastasallad med karre till lunch, efterrätten bestod av en lakritsbiskvi och kaffe. Mina vänner och jag pratade om böcker, mat, hundar och mycket annat. Mina föräldrar blev gamla och dog av ålderdom, så det var bara naturligt att de lämnade mig i stor sorg och saknad. Ändå känner jag mig som en vingklippt fågel, vet inte riktigt hur jag ska förhålla mig till livet. Vart ska jag ta vägen till jul, påsk och vid andra högtidliga tillfällen? Härmed ber bloggskribenten att få önska sina läsare och alla andra människor det bästa i livet. Ha en god tid. Vi hörs och ses någon gång någonstans.

TIDIG MORGON

Denna majmåndag började klockan sju på morgonen. Det var skönt att stiga upp tidigt, dagen blir längre men jag blir irriterad, förbannad och frustrerad när jag inte kan utföra saker och ting själv och det där med tålamod att lära mig är inte min starka sida. Stackars alla människor som måste stå ut med mig dagligen, hur ska de orka när jag knappt orkar med mig själv? Tänk om jag någon gång kunde känna mig pigg och utvilad. Nej, nu är det dags att sluta gnälla för idag och se fram emot kommande begivenheter. Tack vare en av mina underbara assistenter kan jag vara tillsammans med mina syskon några dagar i sommar men innan dess ska jag fira midsommar tillsammans med denna assistent och hennes man. Det finns mycket att vara tacksam över i livet men det berättar jag mer om en annan gång. Härmed ber bloggskribenten att få önska sina läsare och alla andra människor det bästa i livet. Ha en god tid. Vi hörs och ses någon gång någonstans.

ORD

Det finns två ord som hör ihop på ett alldeles underbart sätt, skaparglädje och framtidstro. När jag skapar någonting känner jag glädje och när jag känner glädje växer jag. Att skapa någonting behöver inte innebära att du skriver, du kan lika gärna arbeta med keramik eller syssla med musik. Alla dessa möjligheter går alldeles utmärkt att utföra även om du inte ser. Du kan till och med måla fast du är blind vid denna upptäckt blev jag själv chockad. Jag hoppas att jag med denna berättelse om skaparglädje kan inspirera dig till att utveckla din egen kreativitet på det sätt du själv finner bäst. Varmt lycka till. Härmed ber bloggskribenten att få önska sina läsare och alla andra människor det bästa i livet. Ha en god tid. Vi hörs och ses någon gång någonstans.

RSS 2.0