ADLBEDÖMNING

Detta var dagen när det gjordes en ny ADLbedömning inför ansökan om mer assistenttid. Dikt Det finns ingen trygghet i livet. Ingenting går att ta förgivet. Människor försvinner och världen förändras på olika sätt. Att vara människa är inte lätt. Det finns ingen trygghet i livet. Ingenting går att ta förgivet. Ytterligare en dikt. Flickan dansar på sommarängen. Hon dansar och sjunger om kärlek och lycka, kärlek och lycka som hon aldrig fick uppleva. Detta var allt för idag. Ha en god tid. Vi hörs och ses någon gång någonstans i livet.

Utkast: Jan. 28, 2015


MIN SENAST LÄSTA LJUDBOK

Jag vill varmt rekommendera min senast lästa ljudbok. Låt mig ta din hand av Tove Alsterdal. Handlingen i korthet. Camilla Eriksson befinner sig på krogen riddar Jakob. När hon ska gå därifrån släpas hon ner i en källare och lämnas där för att dö. Samtidigt syns en kvinna trilla ut genom ett fönster. När Helén Bergman får vetskap om sin systers död börjar hon forska i om Charlie som systern kallar sig verkligen har tagit sitt liv. De båda flickorna letar efter sin mamma som försvunnit när barnen var små. Läs gärna denna bok. Inläsare av ljudboken är Angela Kovacs. Nu till något helt annat. Detta var dagen när jag gjorde det Gud och alla människor länge har tjatat om att jag ska göra, skaffade trygghetslarm. Detta var allt för idag. Ha en god tid. Vi ses och hörs någon gång någonstans i livet.

TANKARNA VANDRAR SINA EGNA VÄGAR

Tankarna vandrar sina egna vägar. Ibland är de här, ibland är de där och ibland är de över allt och ingenstans på samma gång. Detta var dagen när jag led ett personligt nederlag, jag skaffade trygghetslarm och satte igång med att ansöka om mer assistenttid. Tankarna vandrar också in i framtiden. Hur ska det bli med min personliga assistans om kommunen börjar ta betalt av det privata assistansföretag som idag anlitas till att utföra uppdraget? Tankarna vandrar vidare till min kära må bra människa som är på väg att försvinna ur mitt liv. Det känns ofattbart att han som följt mig till och från genom livet snart inte kommer att göra det. Fast man vet aldrig vad som händer och sker i tillvaron. Kanske fortsätter min kära må bra människa att följa mig på något sätt. Detta var allt för idag. Ha en god tid. Vi hörs och ses någon gång någonstans i livet.

JANUARIMÅNDAG

Idag har allt och inget hänt. I morse var det svårt att ta sig in i duschen på egenhand. Det kändes lite bättre sedan jag hade fått duschhjälp efter en snabb frukost bar det av med färdtjänsten till Din förlängda arm för att träna och diskutera min livssituation, men jag kom ingenvart. Det tjatas ständigt om att jag ska ringa hit och dit för att få tag på olika proffstyckare och förstå sig påare som ändå inte lyssnar till min begäran om att få mer assistenttid. Sådana som jag kostar alldeles för mycket pengar. Nej det tycks inte bli någon ordning på dagens inlägg, bäst att sluta för den här gången. Ha en god tid. Vi hörs och ses någon gång någonstans i livet.

VINTERMÅNDAG

Det är tyst och stilla här i lägenheten, ute är det smällkallt. Jag finner ytterligare ett ord att stanna upp och reflektera över, vintermåndag, ett mycket vackert sammansatt ord. Rödakorskvinnan har varit här hon tog min berättelse och lovade att komma med kommentarer. Jag blir illa berörd när jag hör på radio och läser i tidningen om det fruktansvärda attentatet mot en tidning i den vackra staden Paris. Människor kommer och går i livet. Varför försvinner människor som betyder mycket för mig förr eller senare? Detta var tankarna för dagen. Ha en god tid. Vi hörs och ses någon gång någonstans i livet.

Utkast: Jan. 12, 2015


ETT OSKRIVET BLAD

Ännu ett oskrivet blad har öppnats i livets bok. I skrivandets stund vet vi lite om vad det kommer att innehålla. Hittills har världen tyvär fått ta del av den fruktansvärda nyheten om ett attentat mot en tidning i Paris, 12 personer dödades och flera skadades allvarligt. Du goda skaparinna hur kan du tillåta att något sådant fick ske? Detta får vara allt för idag det återstår att se vad morgondagen för med sig. Ha en god tid. Vi hörs och ses någon gång någonstans i livet.

FOTBAD

Idag känns världen både skön och en aning orolig att leva i. När dagens rutiner var avklarade blev det dags att ta ett härligt fotbad. Samtidigt som jag satt med fötterna i det varma vattnet fyllt av väldoftande ekologisk olja lyssnade jag på Monica Törnell i hörlurarna. Fläcken strax nedanför vänster axel oroar mig en aning. Tänk om den är farlig. Det var vad som hade hänt idag. Ha en god tid. Vi hörs och ses någon gång någonstans i livet.

NYÅRSFRÄMMANDE

Jag sitter här och funderar, filosoferar och reflekterar över livets gång. Det är tomt, tyst och stilla här i lägenheten sedan nyårsfrämmandet åkte. Det blev ett stillsamt nyårsfirande med vin, god mat och mycket prat. Nyårsfrämmandet berättade bland annat att en av mina skrivarkompissar hade lämnat jordelivet alldeles för tidigt. Skrivarkompissen och jag träffades första gången under ett sommarläger med ABF, för synskadade ungdomar i Norrbotten. Denna första träff ledde till en stark vänskap som varade under många år men den ebbade ut så småningom. Nu är min kära skrivarkompiss borta. Jag kan höra hennes röst inom mig. Tack och farväl kära skrivarkompiss. Vila i frid. Naturligtvis pratade nyårrsfrämmandet och jag om mycket annat också, karlar var ett diskussionsämne. Detta var allt för idag. Ha en god tid. Vi hörs och ses någon gång någonstans i livet.

RSS 2.0