NYÅRSAFTON

Jag blir alltid lite vemodig vid den här tiden varje år., nyårsaftonen ger alltid tid till eftertanke. Livet glider undan och jag hinner inte med. Hinner inte skriva den där boken som jag vill, finner aldrig någon att älska och hålla i hand. Kommer aldrig att få den där skrivarstugan på Gotland. Det är mycket jag aldrig kommer att hinna med innan livet tar slut. En dag får jag inte vara med längre och den tanken gör mig bedrövad. Men det är inte mycket att göra åt, man ska leva medan man lever. I skrivandets stund ser jag fram emot ett nytt år, vi vänder blad i livets bok. Spännande att inte veta vad framtiden har att erbjuda. Snart kommer moster och en vän till henne på ett kort besök. Härmed önskar jag mina läsare och alla andra det bästa i livet. gott nytt år.

MELLANDAG

Denna mellandag började med ett sms från Interflora som meddelade att jag fått blommor, från vem är i skrivandets stund oklart, spännande. Imorse kände jag mig trött, trodde knappt att jag skulle hålla ihop men känslan gick över när jag fick kaffe. Den senaste vinterprataren som jag har lyssnat på var en av mina favoritförfattare, Mikael Niemi. Han pratade bland annat om släktskapet med Ingemar Stenmark. Mikael pratade också om skidturerna med sin bror som tyvärr inte längre finns i livet. Vidare pratade favoritförfattaren om att gränsen mellan fantasi och verklighet kan vara hårfin. Mikael Niemi är en författare som jag kan tala hur mycket som helst om dels för att han har ett oerhört vackert skriftspråk och dels för att han är en mycket skicklig inläsare av sina böcker. All vårdpersonal borde få en eloge de har det viktigaste jobb som finns, tänk att få hjälpa en annan människa till ett meningsfullt liv. Snart börjar dagens vinterprat så jag vill härmed önska mina läsare och alla andra det bästa i livet. Ha en god tid.

NÄR KROPPEN ÄR GAMMAL

Nu är det länge sedan jag skrev något men det blir så här när kroppen är gammal men inte jag, har ont här och var, blir trött av att inte få sova ordentligt. Nattpatrullen kommer två gånger vid toabesök. Dessemellan ligger jag vaken och funderar över hur olika texter ska börja och sluta. Tack och lov är julen snart över. Julaftonen blev trots allt en ganska trevlig dag med konserter och god mat, samt en del julklappar och telefonsamtal med syskon och en kär kusin. Juldagen har fortsatt på samma sätt bara med den skillnaden att jag har börjat lyssna på årets åtta vinterpratare, Åsa Larsson var mycket bra, hon talade om sökandet efter sin farmors mor. Jag längtar efter att börja läsa hennes senaste bok. Nu är det middagsdags och sedan kanske det blir en vilostund. Jag vill önska mina läsare och alla andra det bästa i livet och en god fortsättning på julen. Ha en god tid.

NYA RUTINER

Nu har det gått alldeles för lång tid sedan jag skrev tillsammans med mina assistenter håller jag på att skapa nya rutiner i vardagen och det tar sin tid. Luciafirandet på Din förlängda arm var en trevlig tillställning som ägde rum utomhus. Det blev mindre trevligt när vi skulle åka hem, färdtjänsten var en timme sen. Till julklapp fick vi två fina Muminskålar, det var den perfekta presenten som jag länge hade önskat mig. Nu önskar jag mina läsare och alla andra det bästa i livet. Ha en god tid.

LIVET ORDNAR LIVET

I skrivandets stund mår jag väl i kropp och själ, känner stor tacksamhet till livet denna känsla finns beskriven i följande text. Tack goda skaparinna för att livet äntligen verkar gå min väg. Tack för att jag fått assistans all vaken tid. Tack för att assistenterna känner mina behov. Tack för hjälpen jag fick från Din förlängda arm. Tack för att jag efter flera påstötningar till slut fick nattpatrull från kommunen. Tack för att jag fick en trevlig dag tillsammans med bröder och svägerskor samt med brorsson. Tack goda skaparinna för att livet ordnar livet.

ETT ANNORLUNDA LIV

Oj oj oj! Nu var det länge sedan jag skrev. Det nya assistentschemat har börjat vilket innebär att jag har hjälp all vaken tid och det känns både-och. Visst är det skönt att alltid ha någon i närheten om jag behöver hjälp men det blir inte mycket privatliv, livet är en balansgång. Ibland känns det som om jag står på en gungbräda och vickar från sida till sida. Jag blev avbruten i mitt skrivande, storebror ringde och det blev som vanligt ett långt samtal. Jag kan varmt rekommendera boken, Kristi bruds slav av Josefin Frankner. Josefin berättar öppet och ärligt om sin tid som Åsa Waldaus närmaste tjänarinna. Vi får höra talas om både psykisk och fysisk misshandel av så väl Josefin som av hennes barn. Trots allt elände lyckas Josefin och Samuel hålla ihop äktenskapet. Detta blev ett splittrat inlägg men jag hoppas att du förstod något. Härmed vill jag önska mina läsare och alla andra det bästa i livet. Ha en god tid.

EN HISTORISK DAG

Nu har jag äntligen blivit klar med föreläsningstexten, så jag kan skriva i bloggen igen. Idag är en historisk dag värd att minnas. Det nya assistentschemat träder i kraft vilket innebär att jag har personal här mellan klockan 9.00 och 21.00, det känns otroligt skönt, det gäller att skaffa sig nya rutiner. Ordningen är återställd, Sånglärkan är tillbaka efter en kort sjukdomstid. Jag gillar inte när personalen blir sjuka, då rubbas rutinerna men sjukdom är inte mycket att göra åt. Jag har fått i uppdrag av storebror att fixa julbord på lördag, tyvärr hittar jag inget så det får bli vanlig mat. Förhoppningsvis går drömmen om att åka till Gotland med vänner i uppfyllelse. Det är vad som hänt den senaste tiden. Härmed vill jag önska mina läsare och alla andra det bästa i livet. Ha en god tid.

RSS 2.0