Pragresan

Jag skriver några rader i väntan på mitt ressällskap som kommer i natt. Resfebern är på topp. Det känns alltid litet pirrigt och spännande inför en resa.

Tack för kommentaren storebror. Jag har faktiskt försökt ringa men ni är ju aldrig hemma. Ha ha.

Färdigbloggat för idag. Glad valborg och trevlig första maj.

kvällsblogg

I skrivandets stund är jag bara kroppsligen närvarande. Hjärnan och själen har åkt i förväg till Prag. Idag har jag betalat min andel av resan. Jag har också varit på Din förlängda arm och fått massage och träning. Träningspasset började med balansträning på den mekaniska hästen. Där efter lyfte jag en tre kilo tung hantel med båda händerna det var jobbigt värre. När jag kom hem blev det en vilostund och radiolyssnande sedan var det dags att lyssna på radiotidningen. Det känns som om jag är med i livet på ett annat sätt när jag återigen har tillgång till en del av tidningen.

Saknaden efter min innerligt innerligt älskade vän kommer och går i vågor. Det gör ont att tänka på honom i imperfekt. Han var den finaste människan på jorden. Jag vill tänka att han är den finaste människan på jorden.

Ha det så bra hoppas vi möts snart.


om repskapet

Jag har för flera timmar sedan kommit hem från Quality hotel i Luleå. Där SRF, synskadades riksförbund i Norrbotten haft sitt årliga representantskap. Jag blev kallad egoist eftersom jag anser att SRF, synskadades riksförbund i Norrbotten inte har råd med ekonomiskt stöd till ett projekt i Shrilanka. Det blev avslag på en motion angående detta ämne. Motionen kommer att behandlas vid nästa repskap.

Jag hör hemma här bland tankarna och orden.

God fortsättning på helgen

tryckfelsnisse

Vid några av mina tidigare inlägg kan jag tyvärr konstatera att Tryckfelsnisse varit framme och stavat fel. Det heter förkylning och inget annat. Hotellet jag berättade om i gårdagens inlägg heter Quality hotell.

Denna trevliga torsdag är snart till ända. Efter träning och massage åkte jag till moster som bjöd på mat.

Ha det gott tills vi möts igen.

dagens lägesrapport

Den här dagen började med ett läkarbesök. Den fortsatte med att jag lyssnade på radiotidningen men tyvärr tog batteriet slut i telefonen.

Jag är en sökare som saknar en famn där jag hör hemma.
Sökaren letar efter närhet, trygghet och kärlek.

Ha det gott.

frissabesök

Dagen började med ett besök hos frissan. Där fick jag håret pärmanäntat och klippt. När jag kom hem lyssnade jag på radiotidningen samtidigt som jag drack kaffe. Där efter blev det vila och radiolyssnande. Måndagsgäst i programmet puls var en mycket trevlig konstpedagog från Piteå. Hon beskrev sig själv som en lekande människa.

Det var allt för idag. Ha det gott tills vi möts igen.

läs med öronen

Dagens inlägg börjar med en glad nyhet. Jag har äntligen förstått hur det fungerar att lyssna på NSD:s radiotidning via mobiltelefon. Det var en härlig känsla att kunna lyssna på tidningen och dricka kaffe samtidigt.

Här kommer ett boktips. Drottningoffret av Hanne-Vibeke Holst är den tredje delen i en trilogi som handlar om det politiska livet i Danmark skrivet ur kvinnors perspektiv. I den första boken Kronprinsessan får vi följa Charlotte Damgaard som miljöminister. I den andra boken Kungamordet möter vi politikerhustrun Linda Lykke-Jakobsen. I den tredje delen Drottningoffret får läsaren lära känna Elisabeth Mejer.

Elisabeth Mejer är ordförande för det socialdemokratiska partiet i Danmark. Hon betraktas som järnlady av så väl väljare som av partikamrater och kollegor. Men i New York får hon beskedet att hon lider av mild demens. Elisabeth Mejer inser snart hur hennes framtid kommer att bli och därför börjar hon planera för att Charlotte Damgaard ska bli den första kvinnliga stadsministern i Danmark om socialdemokraterna vinner valet. Mejer är mycket noga med att ingen får vetskap om hennes sjukdom. Samtidigt härjar ett gäng nazister vilt i Danmark. Under höstmarschen i Roskilde misshandlas en invandrarpojke svårt. Nazisterna planerar också att skjuta Charlotte Damgaard. Du får veta hur det går om du läser boken.

Inläsare är Angela Kovacs.

God läsning.

förkyldning

Eftersom jag drabbats av en lättare förkyldning har jag inte orkat träna eller få massage.
Naturens krafter rår den lilla människan inte på. Det råder flygstopp över hela Europa på grund av ett vulkanutbrått på Island. Vulkanutbråttet sprider ut aska i luften. I askan finns fina partiklar som kan förstöra flygplansmotorerna. Otur för alla resenärer hoppas vinden vänder snart.

Ha det gott och lycka till alla som drabbats av flygstoppet.

om färdtjänsten

Vi har numera en färdtjänst som jag inte kunde drömma om i Luleå kommun. Eftersom jag fortfarande är nyfiken på livet begav jag mig till Sexans taxi för att se hur växeltelefonisterna arbetar. Arbetet verkar vara stressigt men roligt. Det är mycket att hålla reda på. Samtidigt som en kund ringer ropar en chauför över kommunikationsradion. Telefonisten ska också hålla reda på var alla bilar är och när de blir lediga. Det är mycket viktigt att telefonisten känner till gator och adresser i Luleå med omneid. Stämningen på Sexans taxi är rå men hjärtlig. Jag blev både glad och ledsen av att vara där. Det var jättekul att träffa telefonister och förare. Ändå kan det inte hjälpas att världens bästa taxichauför är och förblir borta.
Varmt tack till Eva för den goda inblick jag fick i arbetet som växeltelefonist på Sexans taxi i Luleå.

Tillägg
Under dagtid arbetar två telefonister på Sexans taxi.Sexans taxi svarar åt tre olika bolag.

Slut för idag, tack för idag.

hälsning

Dagens inlägg börjar med ett varmt tack till Anders som skrev en trevlig kommentar.

Den här dagen har inte varit ofrivilligt ledig. Dels har jag planerat en konferens i maj men det är osäkert om den blir av. Dels har jag varit på projektmöte angående projektet lyssna på radio via mobiltelefon. Det ska bli spännande att se vad detta landsomfattande projekt leder till. Vi fick en snabb genomgång av telefonen. Där efter berättade killen om mål, syfte och bakgrund med projektet. Tyvärr var det svårt att uppfatta vad han sade eftersom han pratade otydligt.

I skrivandets stund känner jag mig besviken på SRF, synskadades riksförbund som hela tiden motarbetar oss som arbetar med frågor som rör synskadade med ytterligare funktionsnedsättningar. Jag känner mig inte välkommen inom organisationen.

Ha det gott.

om påsken

Den glada påsken är över för i år. Ledigheten började med att jag träffade min kusin med fru från Polen. Eftersom hon inte kunde svenska fick jag möjlighet att friska upp mina kunskaper i engelska, vilket kommer väl till pass inför den planerade Pragresan. Jag har också träffat reskamraten med familj. Reskamraten, hennes dotter och jag fick en trevlig stund på kafé Nova i Pajala. När vi fikat åkte vi hem till reskamraten. Jag träffade även hennes man som var hemma på lunch. Familjens hundvalp var en mycket glad och trevlig bekantskap.

Jag har också träffat mor samt syskon, släkt och vänner. Mina syskonbarnbarn är härliga. Synd bara att de bor så långt borta.

Kvällen håller långsamt på att övergå till natt och jag hade tänkt hinna läsa en stund innan det blir alldeles för sent. God natt och sov gott.

i påsktider

Idag önskar människor världen över varandra glad påsk och jag instämmer naturligtvis i denna önskan.

Påskaftonen började som alla andra dagar med dusch och grötfrukost. Där efter var det dags att besvara frågeleken i NSD. När det var gjort ringde telefonen det var reskamraten, vi planerade Pragresan. Jag som i vanliga fall inte är särskilt kyrkligt intresserad gjorde faktiskt ett undantag och tittade på gårdagens tevegudstjänst från Domkyrkan i Luleå. Biskoppen talade om Jesu korsfästelse. För övrigt var det en tråkig gudstjänst det förekomm inga fina psalmer eller sånger. Biskoppen tillhör inte heller mina favoriter eftersom han vägrar att viga homosexuella. Snacka om fördomar man kan bli mörkrädd för mindre.

Glad påsk.

långfredagsmiddag

Denna trevliga långfredag började med dusch och frukost. Där efter ringde jag ett telefonsamtal till en god vän sedan många år. När jag lyssnat på boken en stund var det dags att göra sig i ordning för kvällens trevlighet nämnligen påskmiddagen tillsammans med mina vänner. Det blev en mycket trevlig tillställning med god mat och mycket prat. Jag vill gärna framföra ett varmt tack till mina vänner för denna trevliga dag.

Jag vill också tacka Fredrik För kommentaren. Ja jag lovar att hälsa byn.

Ha det gott.

skärtorsdag

I skrivandets stund känner jag mig aningen bättre till mods trotts att jag börjat äta ångestdämpande medicin eller kanske just därför. Det må vara hur det vill med den saken. Efter att ha ransakat mig själv upptäckte jag att jag skrivit ytterligare ett stavfel i ett tidigare inlägg. Ordet Gällivare är härmed rätt stavat.

Idag fick jag veta att jag kommit med i projektet lyssna på radiotidning via mobiltelefon.

Det var allt för idag. Ha det gott.


RSS 2.0