HON SÄTTER GULDKANT PÅ TILLVARON

Denna dag är snart till ända, har ätit festmiddag tillsammans med Sånglärkan. Gårdagen var en lyckodag,mottomeden kom in i mitt liv, så nu blir det träning. Varannan dag mottomed och varannan dag gymnastikövningar. Min livsfilosofi är följande, nyttig mat ska vara god och träna måste vara roligt annars är det ingen mening. Att träna ger livet mening på lång sikt. Förhoppningsvis går jag ner i vikt men framförallt mår jag väl i kropp och själ, Vad andra tycker, tänker eller säger bryr jag mig inte ett dugg om.
Tack kära läsare och alla andra för att jag än en gång har fått lätta mitt hjärta för er. Jag önskar er det bästa i livet.

VÄNSKAPSRELATIONER

Ännu en dag har gått från vår tid och jag har odlat vänskapsrelationer på hög nivå. Efter lite detiktivarbete fick jag telefonkontakt med J, har länge tänkt ringa honom och äntligen blev det av. Det kändes som om vi hade träffats igår. Vid frukostbordet tittade jag på ett nyhetsinslag om en skolkamrat som söker sjukersättning men får avslag. Försäkringskassan är maktfullkommliga och regeringen vågar inte göra något åt situationen.
Dagen är på väg att gå till vila, det är tyst och stilla här på förvaringsplatsen. Jag önskar mina kära läsare och alla andra det bästa i livet.

SJÄLVHAT

Ännu en dag är genomlevd. En dag som från början var fylld av självhat men i takt med att kroppen blev bättre försvann denna fruktansvärda känsla och i skrivandets stund är jag trots allt nöjd med mig själv.
Idag har jag lyssnat på Norrbottens taltidning Insyn den var som vanligt mycket bra, Norrbottens taltidning kan varmt rekommenderas. Därefter blev det träning. Jag har också medverkat i en intervju som handlade om sjukresor i Norrbotten.
Dagen har fallit till ro och det är tyst och stilla här på förvaringsplatsen. Dags att önska mina kära läsare och alla andra det bästa i livet.

LÄKARBESÖKET

Det blev en alldeles för tidig morgon. Dagen började med ett telefonsamtal till hälsocentralen och en stund senare bar det iväg dit. Förarem av handikappbussen lyfte verkligen upp min dag, vi pratade om allt möjligt. Synd att färden blev så kort. Jag fick antibiotika hoppas det hjälper. Börjar bli trött på att aldrig vara överens med min gamla kropp, skulle gärna vilja byta ut den, men själen vill jag behålla. Med detta sagt kommer jag in på ett mycket intressant ämne som mamma och jag ofta pratade om, nämnligen själen. Mamma hävdade att vi inte har någon själ. Bara en stilla undran, hur ska vi annars kunna tänka och känna? Jag vet mycket väl att det finns de som påstår att hjärnan helt och hållet styr våra tankar och känslor. Min bestämmda åsikt är att själen finns inom oss och när vi dör lever den vidare hos den goda skaparinnan och där får vi träffa alla som gått före oss.Det är lättare att tänka så saknaden efter dem känns mindre.
Tack mina kära läsare och alla andra för att jag har fått lätta mitt hjärta för er. Jag ber att få tillönska er det bästa i livet.

TILLINTETGJORD

I morse vaknade jag och kände mig fullständigt tillintetgjord och tillplattad eftersom min gamla kropp bråkar med mig, den påminner mig om ålderdomen som kommer smygande oavsett om jag vill det eller inte. Ska ringa hälsocentralen imorgon och boka en läkartid.
Jag önskar mina läsare och alla andra det bästa i livet.

SUSHIDAG

Fredag igen det blev en god sushilunch tillsammans med Sånglärkan. Jag har gjort som många andra gör på fredagarna, lyssnat på Finnmix. Den lätta snön fortsätter att vräka ner. Nattbussarna här i Luleå är inställda och likaså tågen. Människor ska fortsättningsvis hålla sig inomhus.
Norrbotten får en kvinlig landshövding från och med den första februari. Hon är moderat och Heter Lotta Finstorp, har ingen aning om vem hon är. Jag kan inte förstå varför vi aldrig får en landshövding som har anknytning till länet, men det var positivt att det blev en kvinna. Framtiden får väl utvisa om hon kan åstadkomma några underverk.
Nu är det dags att lyssna på tidningen och kvällsfika.
Härmed tillönskas mina läsare och alla andra det bästa i livet.

VINTERDAG

Det snöade och blåste, blåste och snöade. Trots detta skickades min stackars Sånglärka iväg till apoteket och därefter blev det träning. Dagens samtalsämne har varit vädret. Bussar och tåg är inställda, människor uppmanas att hålla sig inomhus så långt det är möjligt.
Hej Världen!
Nu har det blivit känt.
USA har fått ny president.
Jag och många flera vill varmt gratulera.
Kram till mina läsare och alla andra. Jag önskar er det bästa i livet.

MÅR VÄL

I skrivandets stund mår jag väl i kropp och själ, känner mig full av liv och glädje trots pandemin. Tränar skriver och läser poesi. Idag har jag antagit årets största utmaning, börjat förbereda mig inför poesicirkeln.
Timmen är sen, jag önskar mina läsare och alla andra det bästa i livet.

VINTERPROMENAD

Så har ännu en dag gått. Den började med ett telefonsamtal till arbetsterapeuten jag ska göra en ny ADLbedömning eftersom jag står i begrepp att söka mer assistenttid innan jag fyller 65. Sedan blev det dusch och frukost med teve, Såg Carina Bergfält. Efter en lättare lunch var det dags för en kort men härlig vinterpromenad till apoteket, lyssnade på presskonferansen om coronaläget i Sverge och världen, åt middag, hörde på tidningen samtidigt som jag sov skönhetssömn. Dagen avslutades med ett telefonsamtal med min goda fe.
Nu är det läggdags och jag önskar mina läsare och alla andra det bästa i livet.

KOLEKTIV KREATIV

Det har varit lite krångel med att komma in på bloggen men det löste sig. Vikarieångesten var obefogad assistenten som kom var en trevlig kvinna. Idag har Sånglärkan varit här och imorgon kommer förhoppningsvis hennes kollega. Nu vill jag gärna berätta om en dröm.
Välkommen till Kolektiv Kreativ. Detta kolektiv vänder sig till dig som inte gillar att leva ensam. Du ska sjunga, spela, skriva, läsa, måla eller på annat sätt vilja uttrycka och låta andra människor få ta del av dina tankar om livet, döden, kärleken och allt där emellan. Vi bor på en stor gård på landet där finns hundar, katter, hästar och andra djur. Alla hjälps åt i hushållet efter sin förmåga Skaparlusten får stort utrymme i vardagslivet. Det vore underbart om denna dröm kunde bli verklighet.
Nu har jag lättat mitt hjärta för mina läsare och alla andra. Jag önskar er det bästa i livet.

VIKARIEÅNGEST

Ännu en dag har flugit all världens väg, har ätit middag med Sånglärkan. Imorgon blir det kaos här det kommer en vikarie som jag inte tycker om. Det är vid sådana här tillfällen jag önskar att syskon, släkt, vänner och bekanta hade varit närmare. Inte för att de skulle behöva hjälpa mig att klara av vardagen men jag hade kanske kunnat lätta mitt hjärta för dem. Vilken tur att jag har världens finaste goda fe, henne har jag pratat med om morgondagen. Synd om alla som inte har en sådan underbar vän.
Det är tyst och stilla här på förvaringsplatsen. Jag ska försöka sova trots att vikarieångesten gnager inom mig önskar jag mina läsare och alla andra det bästa i livet.

SORGEÅRET

Idag är sinnet fyllt av vemod, saknad och sorg. Ett år har gått sedan vår älskade mamma Hilda lämnade oss i stor sorg och saknad. Det är med värme jag minns våra stunder av förtrolighet och våra underbara samtal som ofta handlade om själen, mamma hävdade alltid att vi inte har någon själ och jag försökte bevisa motsatsen. Detta första år utan mamma blev märkligt på många sätt. Dels är det konstigt att vara föräldralös och dels har syskon, släkt, vänner och bekanta inte kunnat träffas som jag hade velat på grund av att den gamla häxan Corona fortfarande släcker liv. I  skrivandets stund är jag uppfylld av den svåra sorgen efter Thorleif Torstensson. Det är hemskt att corona släckte hans liv. Mina varmaste tankar går till familjen Torstensson.
Mina läsare och alla andra tillönskas det bästa i livet.

SÖNDAGSKVÄLL

Det är söndagskväll, jag har läst ljudbok och sovit skönhetssömn. Samt pratat i telefon med storasyster och kära kusinen och min nära, kära vän. Hon berättade att Sverige blivit en dansbandsprofil fattigare. Thor-Leif Torstensson har lämnat oss i stor sorg och saknad. Jag minns sommaren 1975 när jag hälsade på hos en tonnårskärlek som tyvärr var gift. Hustrun till denne man älskade Thorleifs hon hade köpt skivan, Gråt inga tårar och den spelades ofta. När jag kom hem kunde jag inte låta bli att göra detsamma.
Trots att jag inte kände dig går mina tankar till din familj, släkt, vänner och bekanta.
Farväl Thor-Leif och tack för musiken du gav oss.
Vila i  frid.
Jag önskar mina läsare och alla andra det bästa i livet.

I VÄNTANS TIDER

Världen går i väntans tid och alla vill samma sak, att den gamla häxan Corona ska försvinna. Bara vi får vaccinet som förhoppningsvis skrämmer bort henne. Min vardag ser ut på följande sätt, jag duschar, äter frukost, lyssnar på någon podd, pratar i telefon, skriver och läser. Idag hörde jag på Ring så spelar vi med Christer Lundberg under tiden som jag åt frukost. Förutom med min nära och kära vän har jag pratat i telefon med två av mina bröder.
Morgonen mötte dagen och dagen blev kväll, kvällen är på väg mot natt. Det är tyst och stilla här på förvaringsplatsen.
Jag önskar dig det bästa i livet.

EN SKRÄMMANDE TANKE

Om kvällarna innan jag ska sova ligger jag och tänker igenom dagen som gått, då är saknaden stor efter far och mor som i  himlen bor. Tanken på att bli gammal skrämmer mig. Den dagen jag förlorar något av mina syskon vet jag inte vad jag ska ta mig till, åh hemska tanke tänk om jag blir kvarglömd av den goda skaparinnan.
Nej, nu får det vara slut med åldersnoja. Idag har här firats födelsedag med sushi och keylimepaj.
Härmed önskas du det bästa i  livet.

TRETTONDAGSSTÄMNING

Äntligen är helgerna över och snart tar vardagen vid med allt vad det innebär av föreningsarbete och annat. I  skrivandets stund är jag uppfylld av filmen Catwalk som handlar om Emma Östlund. Hon drömmer om att bli fotomodell och att få gå på Catwalk i  Newyork. Hennes dröm går i  uppfyllelse tackvare att hon skriver ett brev till Pär Johansson vid Glada Huddikteatern. Jag har sett filmen för andra gången och den kan varmt rekommenderas.
Jag har också lyssnat på ett avsnit av Kristin Kasperssens podd Nyfiken på. I  denna podd är Kristin nyfiken på olika människor utifrån deras kunskap, erfarenheter och historia. I detta avsnitt medverkade den tidigare utrikeskorespondenten Rolf Porsseryd. Podden Nyfiken på kan varmt rekommenderas.
Nu är dagen på väg att falla till ro. Det är tyst och stilla här på förvaringsplatsen och jag önskar dig det bästa i  livet.

EN MARDRÖM

Ännu en dag går mot sitt slut och ingenting är längre som förut. Ett-årsdagen av mammas död närmar sig och coronaviruset fortsätter att härja runt i världen. En vän sa
-Ibland känns det mörkt.
Men vi får inte förlora hoppet. En tröst i eländet är att alla har drabbats på något sätt. Låt oss hålla i, hålla ut, hålla av och hålla om. Det kommer bättre tider bara vi får vaccinet. Tänkt om alla människor förstod hur viktigt det är att ta sprutorna.
 Det är ingen idé att försöka skriva för skrivandets skull.
Jag önskar dig det bästa i livet.

ALDRIG FÅR MAN VARA GLAD

I  skrivandets stund känns det som om jag lever i  en bubbla, har inte varit utanför dörren på länge. När min högra höft är någorlunda fri från smärta, då börjar knät bråka. För övrigt har det inte hunnit hända så mycket jag har ätit frukost och redigerat text. Det ska bli skönt när alla helgerna är över. Då kan vi börja se fram emot ett nytt år med nya möjligheter. Ingenting kan väl bli sämre än förra året. Nej nu tar vi nya tag och ser framtiden an med tillförsikt och glädje. En smula tacksamhet kan väl aldrig vara fel.
Ha en god tid. Vi hörs och ses någon gång någonstans i  livet.

ATT BLI GAMMAL

Patricia Tudor Sandahl Ställde följande fråga i sitt vinterprogram, när blir man gammal? Jag tror mig veta svaret. När din kropp värker hela tiden och när du vill mer än den orkar, då har du rätt att känna dig gammal. Men det gäller att inte bli arg på kroppen utan att tacka den för vad den gjort med dig och förhoppningsvis fortfarande gör om du tar hand om den på bästa sätt. Kom ihåg att din kropp är ditt hem.
Ont här.
Värk där.
Trött av smärta.
Den här gamla kroppen är faktiskt på lite bättre humör idag.
Ha en god tid. Vi hörs och ses någon gång någonstans i livet.

RSS 2.0