stavfel igen

Ber om ursäkt för att det smög sig ett stavfel in i gårdagens inlägg.

Meningen lyder som följer Innan det var dags för Chip Taylor att trollbinda publiken.

Den här dagen började som vanligt med en tur på motionscykeln. Efter dusch, frukost och textredigering bar det av till tandhygienisten.

Det är vad som hänt hittills idag.

Ha det gott.

lyckad kväll på Kulturens hus i Luleå

I skrivandets stund är jag fortfarande uppfylld av den konsert jag fick vara med om igår. Den ägde rum i Lilla salen på Kulturens hus i Luleå.

Evenemanget började med att Simon Lynge sjöng och spelade några låtar innan det var dags för Chip Taylor att fullständigt trolbinda publiken, inte bara med sin sång och musik, utan också med sin otroliga berättarförmåga. Det var en fröjd för öronen att lyssna när han mellan låtarna talade om sin uppväxt och om sitt liv som artist.

Det var naturligtvis roligt att träffa lillebror och hans kompis. Jag vill framföra ett varmt tack till alla medverkande för en lyckad kväll. Även mina vänner och medföljare får ta del av detta varma tack.

reportagetidning

I septembernumret av reportagetidningen Panorama läste jag bland annat en mycket intressant intervju med författaren och kriminologen Leif GV Persson. Jag blev inspirerad av att läsa hans böcker. I den mycket skickligt gjorda intervjun berättade författaren dels om sitt skrivande, dels om sin nya roman. Läsaren fick veta att Leif GV Persson tycker att det kan vara knepigt att komma igång med en ny roman. Men när han väl börjat skriva går det bra. Leif berättade också att han inte läser någonting under tiden som han skriver på en roman.

Det blev mycket om Leif GV Persson. Läs och tyck till om ni vill.

bra och mindre bra

I gårdagens NSD hörde jag att Malin Lundström från Boden hade fått färdtjänst för att kunna genomföra sin drömutbildning. Bra gjort Bodens kommun. Mindre bra var att 90-åriga Ellis Nordström fick ligga övergiven i sin egen urin.

I dagens tidning hörde jag talas om att en 90-årig man från Gellivare nekats vård trots svåra ryggsmärtor. Skäms landstinget.

Det var några nyhetskommentarer. Nu är det dags att läsa Kvinnosyn.

Ha det gott.

några tankar

Den här dagen började inte alls bra, kom en halvtimme för sent till Din förlängda arm. Men jag fick träning och massage ändå.

Rösträkningen är tydligen klar. Borgarna fick ingen egen majoritet. Men det skrämmer mig att Sverigedemokraterna är inne i riksdagen. En Sverigedemokrat i Gellivare kommun lämnar partiet eftersom han inte längre anser sig kunna stå för deras åsikter på grund av sin kristna tro. Starkt gjort att gå ut ofentligt och säga att mannen ångrar sig. Men litet sent påtänkt äller hur?

Nu är det dags att läsa Vem vill bli miljardär.

God natt och sov gott.

valsnack

Det här inlägget heter Valsnack men jag börjar med en rätelse. I ett tidigare inlägg stavade jag fel till gökur. Därmed var ordet rättstavat.

Aj! aj! aj! Moder Svea, slog du dig illa i valet?

Det går inte att med ord beskriva den rädsla och besvikelse jag känner in för att vara svensk. Det var illa nog att vi fick en borgerlig regering som gör sitt bästa för att rasera välfärden. Men att Sverigedemokraterna kom in i riksdagen och till och med kan bli vågmästare kunde jag inte ens drömma om. Stackars alla avvikande grupper. Homosexuella, människor med utländsk bakgrund och personer med funktionsnedsättningar möts redan av fördomar och värre lär det bli.

litet väl hårdkokt

Paganinikontraktet av Lars Kepler är en otäckt spännande deckare som handlar om ond bråd död. Det ska vara så blodigt som möjligt.

Penelope Fernandes är ordförande i Svenska freds och skiljedomsföreningen. En sommardag åker hon ut till Stockholms skärgård tillsammans med pojkvännen Björn Almskog och sin syster Viola. En fiskare hittar båten övergiven. Han anar snart att allt inte står rätt till. När han går in för att titta närmare finner han en ung kvinna sittande på sängen. Fiskaren förstår snart att hon är död. När Björn och Penelope kommer tillbaka börjar de undersöka saken men de inser att de måste fly för sina liv.

Hur det går får du veta om du läser boken som är litet väl hårdkokt för min smak. Inläsare är Jonas Malmsjö.

valdag

Idag känns världen spännande att leva i eftersom det är val. Jag har varit och röstat och förhoppningsvis har vi en annan regering imorgon. Kanske får svagare grupper det bättre även om det går långsamt. Ordet lågkonjunktur klingar falskt i mina öron. Vården, skolan och omsorgen har alltid fått stryka på foten för viktigare saker. Till exempel höjda arvoden till politiker.

Nu är det dags att sluta skriva för idag och äta lunch. I kväll blir det valvaka för hela slanten.

Ha det gott.

lördagsblogg

Regn, regn och åter regn säger jag som inte gillar att prata om vädret. Jag har varit till staden och lämnat in klockorna, armbandsuret fick jag tillbaka. Där emot lämnade jag jökuret. Jag har också hämtat biljetterna till konserten.

Visst är det intressant med sociala media men jag kan hålla med om att språket utarmas på något sätt.

Jag utvecklar den tanken vid ett annat tillfälle. Har suttit vid datorn alldeles för länge. Bäst att sluta skriva för idag.

Ha det gott.

en annorlunda dag

Detta var dagen när ingenting blev som jag tänkte. Planen var att jag skulle åka till staden och hämta biljetter till en konsert men blev tvungen att tjafsa med en kommunmänniska. Får hämta biljetterna en annan dag. På eftermiddagen fick jag trevligt besök av en föreningskamrat med fru. Har lyssnat på NSD:s taltidning och motionscyklat. Nu är det dags att duscha och sedan lägga sig och läsa.

God natt och sov gott.

tankar i vardagen

En vanlig, regnig septemberonsdag och tankarna får vandra som de själva vill. Jag har varit på Din förlängda arm, fått träning och massage. Mår väl i kropp och själ.

Det har väl inte kunnat undgå någon att valet närmar sig? Dagens regeringspolitik gynnar sannerligen inte svaga grupper till exempel människor med funktionsnedsättningar, långtidssjukskrivna, invandrare och andra som har det sämre ställt. Där emot har de som redan har det bra fått det ännu bättre. Men det är riktigt Fredrik Raeinfeldth. Ta från de fattiga och ge åt de rika. Det är borgarpackets filosofi eller hur?

Det får räcka för den här gången.

baddag

Efter fyra månaders uppehåll har jag äntligen varit och badat. Det var skönt men tyvärr var bassängen folktom. I gårdagens inlägg lovade jag att fortsätta dela med mig av mina drömmar.

Jag har planer på att starta ett informationsföretag. Idén går ut på att jag ska berätta om mig själv och om livet som synskadad med ytterligare funktionsnedsättning. Jag kommer även att prata om mitt författarskap.

Det var allt för idag. Ha det så bra.

nattblogg

Det är natt när jag skriver de här raderna. Jag håller på att läsa Paganinikontraktet av Lars Kepler, den sämsta deckare jag någonsin läst.

Den gångna helgen har ägnats åt föreningsarbete. På fredagen vandrade jag tillsammans med några föreningskamrater i valstugorna i Luleå men den vandringen blev en besvikelse eftersom varken tidningar, radio eller teve var inbjudna. Där emot blev lördagens surströmmingsfest mycket trevlig. Förutom den goda maten hade vi lotteriförsäljning. Vi fick också en bra information om projektet taltidning via mobiltelefon. Taltidningsverksamheten är en av de saker jag brinner för. Jag vill också gärna dela med mig av den kunskap jag tror mig ha om hur det är att leva som synskadad med en ytterligare funktionsnedsättning. Men om den drömmen berättar jag mer en annan dag.

God natt och sov gott.

septemberblogg

Nu är det länge sedan jag var in på bloggen och mycket har hänt. Den senaste tiden har livet varit en fest eftersom jag har varit till Malmö på namngivningsceremoni. Det är en ny tradition och ett bra alternativ till dopet.

Jag har också börjat träna på allvar. Förutom att jag motionscyklar varje dag går jag på Din förlängda arm en gång i veckan och får träning och massage.

Det börjar bli svårt att stava. Min hjärna måste ta en paus. Kanske är det dags att äta varmkorv med rostad lök.

Läs och tyck till om ni vill.

RSS 2.0