LÄSER LJUDBÖCKER PÅ GAMMALT SÄTT

Jag sitter här på förvaringsplatsen och vet inte riktigt hur jag ska få dagen att gå, ute är det alldeles för varmt enligt min mening. Jag har läst tidningen och pratat i telefon. Sedan en tid tillbaka läser jag ljudböcker på gammalt sätt, det vill säga lyssnar på CD-skiva. För tillfället hör jag på boken, Sågspån och eld av Vibeke Olsson. med Odile Nunes. Berättar mer om serien som omfattar två delar när jag läst den färdigt. Detta får vara allt för idag. Härmed tillönskas mina läsare och alla andra människor det bästa i livet. Ha en god tid. Vi hörs och ses någon gång någonstans.

SOMMARKAOS

Jag sitter här på förvaringsplatsen, tankarna vandrar sina egna vägar. Idag har jag ytterligare en ny vikarierande assistent. Hon är trevlig och lagar god mat men det är ändå jobbigt att aldrig få tag på en stadigvarande tredje personal. Ända sedan mamma Hilda lämnade oss i stor sorg och saknad har det varit svårt att veta hur jag ska förhålla mig till livet. Jag bär bilderna av min barndoms by inom mig. Det känns som om en del av mig själv är borta. Kommunikationen mellan den personliga assistenten och brukaren är avgörande för på vilket sätt den assistansberättigade tar emot hjälpen. Assistenten ska tänka på att hela tiden föra en dialog med brukaren, fråga hur den hjälpbehövande vill ha det i olika situationer. Vara lyhörd och lyssna till olika behov som kan uppstå. Nu har jag lättat på trycket inombords för denna varma och sköna junidag. Härmed tillönskas mina läsare och alla andra människor det bästa i livet. Ha en god tid. Vi hörs och ses någon gång någonstans.

ÖVERLEVA

Oj oj oj! nu har det gått alldeles för lång tid sedan jag skrev. Ännu en personlig assistent är avverkad, hon hade svår ångest och uttalade självmordstankar och det går inte att ha en sådan assistent, jag letar fortfarande efter en tredje person som vill arbeta här. Det där med trygghet och stabilitet i vardagen är väl bara att glömma. Det måste ställas större krav på personliga assistenter de ska vara åtminstone någorlunda stabila och trygga i sig själva innan de tänker sig att arbeta med utsatta människor. Så nu får det vara färdigklagat för idag. Hungern börjar göra sig påmind och det är dags att äta lunch. Härmed tillönskas mina läsare och alla andra människor det bästa i livet. Ha en riktigt glad midsommar . Vi hörs och ses någon gång någonstans.

LÖRDAG

Denna junilördag går i tystnadens tecken. Det går trots allt ganska bra med den vikarierande assistenten. På Arlanda är det fortfarande kaos så min goda fe kommer inte till midsommar. Det här var ett besvikelsernas år. Kommer jag någonsin att finna glädje och harmoni i livet, trygghet och stabilitet i vardagen? Så nu får det vara slut på klagovisan för den här gången. Ulla Ölvebro, tidigare kommunalråd i Luleå kommun har avlidit vid en ålder av 78 år. Hon sörjes av före detta arbetskamrater, vänner och kollegor. Själv träffade jag Ulla för första gången under en närradio utbildning med SRF Synskadades riksförbund i samarbete med ABF, Arbetarnas bildningsförbund. Tack och farväl Ulla. Vila i frid. Härmed tillönskas mina läsare och alla andra människor det bästa i livet. Ha en god tid. Vi hörs och ses någon gång någonstans.

JUNIMÅNDAG

Denna junimåndag har det inte hunnit hända så mycket. En blivande assistent går på introduktion och det går bra. Världen känns faktiskt lättare att leva i än den gjort på länge. Jag kan varmt rekommendera min senast lästa bok, Berätta aldrig det här av och med Frida Boisen Även denna berättelse handlar om Fridas komplicerade relationer till sina föräldrar. Boken är läsvärd och Frida läser själv in ljudboken men jag förstår inte varför hon kämpar så för att få det bra med föräldrarna när det inte finns någon vilja från deras sida. Tack goda skaparinna för att en lång och förhoppningsvis skön sommar äntligen är här. Tack för att livet trots allt är fyllt av glädje, hopp och förväntan inför framtiden. Nu får det räcka för idag. Härmed tillönskas mina läsare och alla andra människor det bästa i livet. Ha en god tid. Vi hörs och ses någon gång någonstans.

BEGRAVNINGSDAGEN

Denna tunga dag är snart genomlevd. Den började med dusch och frukost därefter bar det av med assistent och färdtjänst till Tallro kapell i råneå. Där följde vi Annchristin kusin så fin till den sista vilan. Det kändes tungt men det var roligt att träffa Annchristins make Assar samt barnen Veronica och Urban med familjer naturligtvis var det trevligt att träffa de andra kusinerna. Högtiden innleddes med Tedd Gerdestads sång Himmelen är oskyldigt blå och fortsatte med tal av begravningsförättaren, sedan lades blommor på kistan. Därefter fick vi lyssna på Lisa Nilssons låt Var är du min vän. Avslutningsvis sjöng Tomas Stemström Ser du monen där du är i kväll.Hela tillställningen avslutades med kaffe på församlingshemmet. Härmed tillönskas mina läsare och alla andra människor det bästa i livet. Ha en god tid. Vi hörs och ses någon gång någonstans.

SOMMARBLOGG

Äntligen är sommaren här på allvar. Gud och änglarna fortsätter att vara på gott humör. Solen värmer ansiktet och fåglarna kvittrar. Det är en mysig junidag tillsammans med en trevlig vikarierande assistent hon tar varken för lite eller för mycket plats i mitt liv, utan är lagom. Luften är fylld av en långsamt stigande förväntan. Detta tillstånd kallades för resfeber när jag var liten och skulle åka hem på lov. Måndagens Karlavagn handlade om det vackraste svenska ord man visste Ett av de vackraste svenska ord är junidag. Kanske klingar det så vacket i mina öron för att det påminner om sommaren som enligt mig är den finaste årstiden. Idag har jag återigen blivit intervjuad av taltidningen Insyn angående den där olycksaliga påskresan som inte blev av och som förstörde så mycket, det var den värsta besvikelsen i mitt vuxna liv. Som barn var den värsta besvikelsen när Fabo kom hem från renskogen tidigare än han tänkt och jag hade blivit lovad att sova hos faster. Nu har jag delat med mig av lite sommartankar, oj vilket vackert ord. Härmed tillönskas mina läsare och alla andra människor det bästa i livet. Ha en god tid. Vi hörs och ses någon gång någonstans.

NATIONALDAGEN

Denna nationaldag är snart till ända. Idag har jag två assistenter, en vikarie som går på introduktion och en ordinarie, båda är mycket trevliga. Gud och änglarna är på gott humör de ler och låter solen värma mitt ansikte. Fåglarna kvittrar och jag har ätit lunch på altanen. Det bästa med den här förvaringsplatsen är den egna ingången. Ibland går tankarna till Sånglärkan som tyvärr tvingades säga upp sig. Kanske har jag försatt henne i en svår ekonomisk situation men problemet hade inte gått att lösa på annat sätt, nu ska jag bara se framåt och njuta av att sommaren äntligen är här. Oj! vad skönt det är att sova med öppet sovrumsfönster och tänk att slippa all ångest och oro över vem som kommer på morgonen. Det gäller bara att hitta en tredje assistent men det måste lösa sig inom kort. Detta var allt för idag. Härmed tillönskas mina läsare och alla andra människor det bästa i livet. Ha en god tid. Vi hörs och ses någon gång någonstans.

LÄTTAD

Det är en lugn och stilla junilördag här på förvaringsplatsen. Jag känner mig glad, fri och lätt om hjärtat. M och jag ska beställa mat från en av stadens restauranger. Det var tråkigt att behöva säga upp Sånglärkan men det var nödvändigt. I skrivandets stund har jag ingenting som skaver och gör ont inom mig. Birga har kommit tillbaka efter 19 års uppehåll, jag trodde aldrig att det skulle ske. Jag kan varmt rekommendera boken Du är inte längre min dotter av och med Frida Boisen. Frida kämpar oerhört för att trots förekomsten av både psykisk och fysisk misshandel få en bra relation med sin pappa Peter, han kommer från en framgångsrik arkitektsläkt. Jag håller på att lyssna på ytterligare en bok av och med Frida Boisen men den återkommer jag till vid ett annat tillfälle. Det var allt bloggskrivaren hade på hjärtat idag. Härmed tillönskas mina läsare och alla andra människor det bästa i livet. Ha en god tid. Vi hörs och ses någon gång någonstans.

KRISMÖTE

Att byta assistansbolag blev inte lika enkelt som jag hade tänkt. Dagen började som alla andra dagar med dusch och frukost. Därefter var det dags för ett krismöte med min personal och representanter från assistansbolaget. Sånglärkan har sagt upp sig med omedelbar verkan och jag blev orättvist anklagad för att ha varit otrevlig mot en vikarie, så nu är ytterligare en assistent avverkad samt en vikarie borttagen. Sånglärkan och jag hade en god relation från början men det var den där olycksaliga påskresan som förstörde mycket. Nu gäller det att se framåt och det blir nog bra vad det lider. Vid dagens krismöte diskuterades vilken typ av assistans jag vill ha och behöver. Vi pratade också om struktur inom den personliga assistansen och om min ångest och oro när det kommer nya vikarier, vilket det gjort den senaste tiden. Det var allt från bloggskrivaren för idag. Härmed tillönskas mina läsare och alla andra människor det bästa i livet. Ha en god tid. Vi hörs och ses någon gång någonstans.

FÖRSTA DAGEN

Den första dagen med det nya assistansbolaget började med att jag fick en vikarie den ordinarie assistenten begärde och fick ledigt igen. Vikarien blev inkastad med kort varsel, tänk att det alltid är kunden, brukaren, vårdtagaren eller patienten som kommer i kläm. Jag fick faktiskt blommor från Fifflarna och det var oväntat. Äntligen är juni här den månad jag tycker bäst om. Alla bär på olika varför och ett av mina många varför är följande, varför måste jag alltid anpassa mig till andra? Härmed har jag lättat mitt hjärta för idag. Mina läsare och alla andra människor tillönskas det bästa i livet. Ha en god tid. Vi hörs och ses någon gång någonstans.

RSS 2.0