TANKAR OM LIVET

Tack goda skaparinna för denna sista januarisöndag. Tack för att lillebror med fru har varit här. Tack för den trevliga lördagskvällen jag fick tillsammans med dom.

Igår fick jag ett obehagligt telefonsamtal från en god vän. Han berättade att en vän och föreningskamrat ligger på sjukhus efter en stor operation i magen. Du goda skaparinna bevara vännen och föreningskamraten från fler onda krafter. Mina varmaste tankar går till föreningskamraten och hans hustru.

Nu längtar jag efter att börja läsa Solsvärta av Marianne Cedervall. Ha en god tid. Vi hörs och ses någon gång någonstans i livet.

LJUDBOK

Det har gått några dagar sedan jag skrev. Jag kan varmt rekommendera min senast lästa ljudbok. Av skuggor märkt, av Marianne Cedervall. Redan i prologen får vi veta att Barbro Lundin blir ihjälsparkad av sin häst eftersom hon druckit sprit. Där efter sker en hel del märkligheter i Mullvalls socken. på Gotland. Anki Carlsson är nyinflyttad till socknen och hon bestämmer sig för att ta reda på hur saker och ting egentligen förhåller sig. Hur det går får du veta om du läser boken eller lyssnar på den underbara ljudboksinläsningen med Anna-Maria Kjell.

TANKARNA KOMMER OCH GÅR

Kvällen håller på att övergå till natt när jag skriver dessa rader. Jag har lyssnat på Sveriges radio p1. Jag hörde ett samtal mellan journalisten Katarina Har och konstnären Anna Ordell. Samtalet handlade om respekt. Tidigare idag diskuterade min personliga assistent och jag jaktolyckan. Du goda skaparinna hur och varför tillät du denna ofattbara händelse inträffa? Hur kunde du låta oskyldiga människor drabbas så hårt och nu tvingas dom uppleva händelseförloppet på nytt eftersom det har varit rättegång. Du goda skaparinna bevara och beskydda dom drabbade och deras anhöriga från ytterligare onda krafter Ha en god tid. Vi hörs och ses någon gång någonstans i livet.

DIVERSE TANKAR

Tack goda skaparinna för denna märkliga januaritisdag. Efter en minst sagt annorlunda morgon flög dagen all världens väg. På radio hörde jag att rättegången i ripjaktolyckan börjat. En ung kvinna står åtalad för vållande till annans död, eftersom ett vådaskott träffat en annan kvinna i ansiktet . Fruktansvärt är det enda ord jag kommer på och det är långt ifrån tillräckligt. Detta får vara allt för idag. Ha en god tid. Vi hörs och ses någon gång någonstans i livet.

ÄNTLIGEN MÅNDAG

Jag är egentligen alldeles för trött för att skriva men jag skriver ändå och hoppas att det inte blir allt för många fel. Tack goda skaparinna för att jag har fått tillbaka guldkedjan som jag fick ärva av min innerligt, innerligt älskade faster, nu finns hon med mig i allt jag tänker, säger och gör. Tack goda skaparinna för att jag har börjat sjunga tillsammans med andra människor på Sundsgården. Tack för att livet är fyllt av hopp och glädje. Men där finns också en ständigt återkommande längtan. En längtan efter närhet, ömhet, trygghet och kärlek. Ha en god tid. Vi hörs och ses någon gång någonstans i livet.

IBLAND BLIR JAG TRÖTT

Ibland blir jag trött av alla ljud, ord och tankar som ständigt surrar i huvudet. Ljudet från dom artifisiella rösterna som finns i mobiltelefonen och datorn. Rösterna måste finnas där för att jag ska kunna hantera dessa hjälpmedel. Orden som kommer till mig om nätterna när jag ska sova. Orden är nödvändiga för att jag ska kunna skriva. Tankarna som mal och mal dom bär på en ständigt återkommande längtan efter närhet, ömhet, trygghet och kärlek.

YTTERLIGARE EN ARBETSSTOL

Tack goda skaparinna för att detta var dagen när jag fick en arbetsstol från företaget Din förlängda arm. Jag måste berätta om gårdagen. Jag hade en mysstund med en av mina vårdhundar. Eftersom jag sover dåligt och grubblar mycket är jag egentligen alldeles för trött för att skriva. Ha en god tid. Vi hörs och ses någon gång någonstans i livet.

KVÄLLEN ÄR SEN

Tack goda skaparinna för att jag äntligen avsagt mig styrelseuppdraget inom SRF Luleå. Tack för att jag tog tillfället i akt och gick med i Sjung för hälsan. Nu är det dags att läsa boken Av skuggor märkt av Marianne Cedervall. Hennes böcker är fyllda av magi och spänning. Dom kan varmt rekomenderas. Något helt annat. En känd radioröst har tystnat. Kjell Arlinge är död. Han blev känd för sitt radioprogram Eldorado. Kjell tog många artister under sina vingars beskydd, bland andra Eva Dalgren och Lisa Nilsson. Nej nu får det räcka för idag. Ha en god tid. Vi hörs och ses någon gång någonstans i livet.

OM VÅRDHUNDAR OCH BARN

Tack goda skaparinna för denna januarisöndag. Tack för att jag har fått träffa mina vårdhundar. Tack för att lyckobarnet har varit här tillsammans med sin mamma. Alla människor som har möjlighet borde få komma i kontakt med djur. Hundar är fantastiska. Finns det något mer avstressande än att få ligga i sängen och klappa en hund? Jo det finns faktiskt något annat som skänker mig glädje och harmoni. Tänk att få höra ett lyckobarn prata på sitt sätt. Du goda skaparinna hur mycket kan man tycka om en människa utan att gå sönder av längtan efter honom eller henne?. Detta var tankarna för idag. Ha en god tid. Vi hörs och ses någon gång någonstans i livet.

LÄSNATT

Tack goda skaparinna för denna januarifredag. I skrivandets stund är jag alldeles uppfylld av min senast lästa ljudbok, Stormsvala av Marianne Cedervall. Miriam och Hervor är bästa vänner och har delat bostad både i Koivalihavaara och på Gottland. Nu åker dom till USA för att hjälpa sina döttrar som öppnar ett svenskt spa i Nevyork . Läs mer om dom båda damernas äventyr. Eller lyssna på ljudboken och njut av Susanne Alvengrens och Gun Olovssons växelinläsning. Susanne Alvengren läser och gestaltar Miriam på en härlig gottländska och Gun Olovsson gör det samma med Hervor. Gun läser Hervors repliker med stark brytning på Tornedalsfinska. Det får räcka för idag. Ha en god tid. Vi hörs och ses någon gång någonstans i livet.

EN TREVLIG DAG

Tack goda skaparinna för denna trevliga januaridag. Jag har varit på styrelsemöte med SRF Luleå, lokalförening av Synskadades riksförbund. Jag har också avsagt mig styrelseuppdraget inom lokalföreningen och det var rätt beslut efter två år. Nu när jag äntligen har fått mer tid tillsammans med mina personliga assistenter kan och vill jag göra annat börja sjunga, gå på konserter, teater och bio. Jag ska också satsa helhjärtat på att skriva, läsa och förhoppningsvis resa. I skrivandets stund är det tyst och stilla här i lägenheten. Dagen är på väg att falla till ro. Bäst att sluta skriva för den här gången. Ha en god tid. Vi hörs och ses någon gång någonstans i livet.

BORTGLÖMD

Det har gått mer än två månader sedan jag pratade med dig. Jag har skrivit både kort och julkort men jag har inte hört något ifrån dig och nu är jag totalt bortglömd. Hur ska jag någonsin kunna förstå att det inte längre finns någon plats i ditt liv för mig. Hur ska jag kunna förstå att jag inte längre har någon rätt att ta din tid i anspråk.

JANUARIKVÄLL

Detta var dagen när jag anmälde mitt intresse till en informatörsutbildning inom Synskadades riksförbund. Det var också dagen när två av mina vårdhundar var här. Detta var också dagen när jag betalade in ytterligare en bearbetning av mitt manus. Nu är det dags att göra bokslut över denna januaridag, lästimme och sedan sova. Ha en god tid. Vi hörs och ses någon gång någonstans i livet.

JANUARIMÅNDAG

Tack goda skaparinna för denna januarimåndag, den blev inte alls som jag tänkte. Tillsammans med min personliga assistent hade jag planerat bassängträning men bilen kom inte i tid så det blev att lyssna på vinterprataren Hans Rosling som bland annat forskar om fattigdomen i världen. Jag hörde på radio att David Boyi avlidit. I en lokal nyhetssändning hörde jag att Willy clay band har fått ett finskt musikpris, grattis grabbar och lycka till. Detta får vara allt för idag. Ha en god tid. Vi hörs och ses någon gång någonstans i livet.

TID FÖR EFTERTANKE

Livet är en resa för somliga lång och för andra kort, för en del till och med mycket kort. Din resa tog slut för en månad och en dag sedan. Bara en stilla undran, hur ska det gå för din hustru? Cancer är ett värdeladdat ord, konsekvensen av detta värdeladdade ord skrämmer mig. Nu Vill jag tala om något helt annat. Idag har ytterligare två vårdhundar varit här tillsammans med sin matte, hon arbetar här som personlig assistent. En vecka har gått sedan jag tillsammans med en släkting lämnade byn som sett mig födas. Tidigare kändes det vemodigt att åka hemifrån och lämna mamma., jag hade dåligt samvete. Nu för tiden är det rätt att göra som jag gör eftersom jag har fått mer tid tillsammans med mina personliga assistenter och kan bygga upp ett eget liv. Detta var tankarna för dagen. Ha en god tid. Vi hörs och ses någon gång någonstans i livet.

JANUARILÖRDAG

Tack goda skaparinna för denna januarilördag som började klockan sex på morgonen. Jag låg och lyssnade på Lördag med Lisa. Lisa Syren spelade härlig musik från den gamla goda tiden. En timme senare tog Ring så spelar vi vid och där efter fortsatte dagen. Min personliga assistent kom och hon hade med sig mina två vårdhundar. Men dom var inte riktigt på myshumör idag. Tiden tillsammans med min personliga assistent gick alldeles för fort, det gör den alltid eftersom vi har så mycket att prata om. Diskussionerna handlar om hundar, böcker nyheter och mycket annat. Jag hör och läser om flygolyckan i Gällivarefjällen, två personer fick sätta livet till. Trots att jag varken kände dom eller deras anhöriga går mina varmaste tankar till dom drabbade. Kvällen håller långsamt på att övergå till natt. Bäst att sluta skriva för den här gången. Ha en god tid. Vi hörs och ses någon gång någonstans i livet.

EN SMÄLLKALL DAG

Du goda skaparinna den här dagen blev inte alls som jag tänkte. Det var meningen att jag skulle åka till Din förlängda arm för att få träning. Men sträng kyla, ryggvärk och ont i axlarna satte stopp för dom planerna. En positiv nyhet är i alla fall att jag äntligen skaffat mig en ny köksradio, tur att jag har goda vänner.

Tack goda skaparinna för att jag istället för träning och massage fick en underbar dag tillsammans med min personliga assistent. Det återstår att se vad morgondagen för med sig.

Ha en god tid. Vi hörs och ses någon gång någonstans i livet.

HUND I VÅRDEN

Tack goda skaparinna för denna händelserika dag. Tack för att jag har träffat båda mina personliga assistenter. Tack för att jag fick mysa med min vårdhund Alice. Tack för att dagen avslutades med ett trevligt telefonsamtal från en god vän som kommer och hälsar på om några månader. Bild på mig och min vårdhund finns på facebook. Kvällen håller på att övergå till natt. Nu är det lästimme. Oj vilket vackert sammansatt ord jag kom på, lästimme.

Ha en god tid. Vi hörs och ses någon gång någonstans i livet.

JANUARIKVÄLL

Tack goda skaparinna för denna januaridag som började med att jag fick besök av en hjälpmedelstekniker som monterade fast ett säkerhetsbelte på min elrullstol. När han gått fortsatte dagen med träning och textredigering, jag blev klar med ytterligare en version av ett bokmanus. Jag har också börjat lyssna på förra årets vinterpratare, sessongen började på juldagen med konstnären Lars Levin. Det är vad som hänt idag. Jag tänker på min kära må bra människa med familj, kommer jag någonsin att träffa dom? Nu är det förhoppningsvis dags att läsa bok.

Ha en god tid. Vi hörs och ses någon gång någonstans i livet

JANUARIDAG

Tack goda skaparinna för att denna januarimåndag snart är till ända. Tack för att jag kan sitta här i lägenheten och låta tankarna vandra som dom själva vill. Min kropp är här den har fått åka elrulle till affären tillsammans med min personliga assistent. Men tankarna är någon annanstans. Dom är fortfarande kvar i byn. Jag kan fortfarande höra familjemedlemmarnas röster inom mig, försöker minnas hur det kändes när vi alla samlades för att fira jul och nyår jag gör mitt bästa för att komma ihåg allt vi sade men det tycks vara omöjligt. Där emot kan jag än idag framkalla den där känslan av en stigande förväntan som luften var fylld av dagarna före jul. Det slogs in paket och gjordes julfint. God mat fanns det också så det räckte och blev över. Tänk på alla dom som inte får någon mat. Gemenskapen inom familjen , släkten och den närmaste bekantskapskretsen var härlig men stackars alla människor som inte har någon att dela glädje och gemenskap med, inte bara under högtider av olika slag utan i vardagen. Vad hemskt att inte kunna fråga någon, "vad ska vi handla när ska vi äta?"

Avslutningsvis vill jag reflektera över det mycket vackert sammansatta ordet januarimåndag.

Nej nu får det vara nog för idag. Ha en god tid. Vi hörs och ses någon gång någonstans i livet.

RSS 2.0