TILLSAMMANS

Denna gråmulna augustimåndag började som vanligt med dusch och frukost. Sedan var det dags att meditera tillsammans med Sånglärkan, tyvärr tillät inte vädret någon rullstolspromenad. Däremot blev det en genomgång av träningsprogrammet som hänger på anslagstavlan och hånar mig varje gång jag låter bli att göra det, så det är väl bäst att sätta igång på allvar och det känns faktiskt bättre i höfterna.
Hej Världen!
Bara en stilla undran, när ska den gamla häxan Corona försvinna? Det är tråkigt att jag inte kan träffa min goda fe. Ångesten oron och rädslan inför vad som kan hända om jag träffar någon utöver min personal skaver inom mig. Jag bär på en ständig längtan dels efter ömhet, närhet, kärlek och trygghet och dels efter att få känna mig hel och fri och den känslan får jag när jag träffar min goda fe, hon ger mig energi och har förmågan att lyfta upp mig ur mörkret, men tillsammans med Sånglärkan blir dagarna aldrig tråkiga. Vi musiserar, mediterar, promenerar, dricker kaffe , lyssnar på poddar, skrattar, skämtar och lagar mat.
Det var dagens betraktelse.
Ha en god tid. Vi hörs och ses någon gång någonstans i livet.

FILMDAG

Födelsedagen blev trevlig trots allt. Släkt och vänner kom på besök, dagen firades med hemmagjord jordgubbstårta. När kalaset var slut bjöd min Sånglärka på god mat och telefonsamtalen var som vanligt många. Mina vänner gav mig frukt och biffar i present.Av Sånglärkan fick jag rökelse. Vi får se vad som hänt innan nästa gång jag fyller år.
Idag har en dröm gått i uppfyllelse tack vare Sånglärkan, tillsammans med henne har jag sett filmen Hur många kramar finns det i världen? Nu börjar jag bli trött, bäst att sluta skriva för den här gången.
Ha en god tid. Vi hörs och ses någon gång någonstans i livet.

MEDITATION

kKvällen har övergått till natt, det är faktiskt så att en ny dag har tagit sin början. Sånglärkan har varit här igår, vi mediterade, promenerade och lyssnade på podd. Min födelsedag blev inte som jag hade tänkt mig men Songlärkan och jag får göra det bästa av situationen. Jag har lyssnat på ytterligare ett gripande och sorgligt sommarprogram med en författare och journalist vid namn Patrik Lundberg, hade aldrig hört talas om honom. Troligen spelade han in programmet sittande vid sin mammas dödsbädd. Författaren talade om fattigdom men han berättade också om den villkorslösa kärlek deras ensamstående mamma gav honom och hans lillasyster. Nu får det räcka för den här natten. Ha en god tid. Vi hörs och ses någon gång någonstans i livet.

GNÄLL

I skrivandets stund är jag trött, har sovit dåligt föregående natt , sprungitt på toa ofta. Det vore underbart att slippa vara beroende av andra personer för att klara av vardagen. Tänk att bara få vara tillsammans med människor jag tycker om. Folk är väldigt bra på att tala om för mig hur jag ska leva mitt liv och många har synpunkter på vad jag ska göra och vilka jag umgås med. Bara en stilla undran, varför måste människor som bär på olika funktionsnedsättningar alltid slåss för att överleva? Varför blir man ständigt ifrågasatt av Gud och alla människor? En positiv händelse har i alla fall inträffat idag. Tillsammans med min lilla sparv har jag tagit en härlig rullstolspromenad. När vi kom tillbaka lyssnade vi på dramatikern, författaren och riksspelmannens Svante Lindkvists sommarprogram. Han berättade med ironisk humor om sin svåra sjukdom och depresion men lyssnarna fick också höra talas om hur hoppet sakta återvände till honom efter allt han varit med om. Tack Svante vilken tur att du inte dog fyra gånger på väg till Umeå. Hoppas du fortsätter att roa oss länge än med din musik, dina texter och din ironiska humor. Det var allt från bloggskrivaren för idag. Ha en god tid. Vi hörs och ses någon gång någonstans i livet.

ORDNINGEN ÄR ÅTERSTÄLLD

Ordningen är återställd, min lilla sparv är tillbaka från semestern och Sånglärkan får den fasta tjänsten. Ändå kan jag inte känna någon riktig glädje i livet, jag kan inte fira min födelsedag tillsammans med min goda fe som det var tänkt. Den elaka, gamla häxan Corona härjar fortfarande i världen. Det är ett hål av besvikelse inom mig. Tänk om jag aldrig mer får träffa min goda fe mer, hur ska jag då klara av tillvaron? Hennes vänskap betyder oerhört mycket för mig, hon lyfter upp mig ur mörkret och ger mig energi. I skrivandets stund längtar jag efter närhet, ömhet, trygghet och kärlek. Det var allt för idag. Ha en god tid. Vi hörs och ses någon gång någonstans i livet.

INSIKT

Sommaren går mot höst och det känns lika vemodigt varje år. Under de senaste veckorna har jag kommit till insikt om två saker. Dels att jag måste hitta andra vägar för att nå ut med mina texter, det där med bokutgivning är tydligen inte min grej, jag skickar manus till olika förlag men får hela tiden till svar, tack men nej tack. Manuset som jag arbetar med ska jag göra klart och prova att skicka in så får jag se vad som händer och sker.
Det andra jag kommit till insikt om är följande, jag har inte längre någon som står mig närmast. Visst har jag syskon, släkt och vänner som bryr sig om mig och som jag bryr mig om. Men mamma som stod mig närmast och var mig kärast är borta sedan den 11 januari. Denna insikt slår mig med en sådan oerhörd kraft att det ibland känns som om jag tappar andan.
Det var bloggskrivarens tankar för idag. Ha en god tid. Vi hörs och ses någon gång någonstans i livet.

RSS 2.0