revykväll

Jag har återigen varit ute med moster och en vän till henne. Den här gången bar det av till Norra örnässkolan i Luleå för att se en revy med ett gäng glada amatörer från Kieksiesvaara. En av sketecherna handlade om en kvinna som såg sig själv i spegeln och undrade vem den fula, gamla gumman kunde vara som bodde i hennes hus. Ett annat revynummer beskrev hur det stod till med jämställdheten i Tornedalen.
"En tornedalning tar aldrig av sig skorna när han eller hon besöker någon annan."
"Att diska och städa är inget karlgöra", detta fick en tornedalning som flyttat från orten veta av en annan som fortfarande bodde kvar där.
Revyn var delvis bra men ingenting som jag skrattar mig fördärvad åt. Föreställningen arangerades av Tornedalsgillet i Luleå.

Skönt att det blivit litet varmare ute. Ha det gott.

fredagsnöje

Fredagsnöjet är för mig som för många andra tornedalningar att lyssna på finnmix. När jag gjort det brukar jag läsa, bland annat taltidningen Insyn.

En stilla undran. Hur släpper man taget om någon man tyckt mycket om?

Vi möts en annan dag. trevlig helg.

ABFmötet som blev en konsert.

Gårdagens ABFmöte blev inställt för min del eftersom jag tyckte det var viktigare och roligare att gå och lyssna på en konsert med Anton Björkenvall och brorssonen Johan Mäki. Den mycket trevliga kvällen började med att en av killarna i bandet spelade några intetsägande låtar medan Anton blev matad med vindruvor. Det var synd om killen, han verkade nervös. Men det blev snart fart på Lilla salens scen i Kulturens hus i Luleå. När Anton fått sin frukt var det äntligen dags för kvällens stora begivenhet. Gissa om jag njöt av sången och musiken. Jag vill på det här sättet framföra ett varmt tack till Anton och de andra bandmedlemmarna. Speciellt till brorssonen Johan som glänste med sin gitarr.

Jag önskar alla i bandet all lycka i fortsättningen.

onsdagsförmiddag

Jag skriver några rader i väntan på Josefina som arbetar kväll eftersom jag ska på ett medlemsmöte med ABF.

Vädret fortsätter att vara klart och kallt. Saknaden efter en av mina glädjespridare är tung att bära men på något sätt måste livet gå vidare. Mina varmaste tankar går ofta till den drabbade familjen.

För mig gäller det att hitta något att se fram emot och kanske blir det Prag i maj.

Ha det gott. Vi möts snart igen.

en kylslagen dag

Denna mycket kylslagna dag började med frukost och bassängträning. Eftersom det var kallt tog Josefina och jag färdtjänst till Björkskatans vårdcentral i Luleå. När jag kom hem åt jag lunch och skrev i dagboken. Nu ska jag ringa mamma och sedan är det läsdags.

Ha det så bra tills vi möts igen.

tankar om livet

Livet går upp och ner, ner och upp. Det har gått en vecka sedan jag fick det tråkiga beskedet om att en innerligt älskad vän gått bort. Långsamt mycket långsamt börjar jag ta in det faktum att jag aldrig får honom åter. Ibland förstår jag att han är borta och i nästa stund gör jag det inte.

I dessa ostider är det tur att det finns böcker.Jag har läst färdigt Om Jesus av Jonas Gardell. Språket är torrt och boken blir tjatig i längden men den är en mycket bra författarinläsning som varmt kan rekommenderas. Jag ska snart börja läsa Sjöjungfrun av Camilla Läckberg.

Ha det så bra i kylan.

söndag

Ännu en dag är på väg att falla till ro och jag grubblar över meningen med livet.

Efter dusch, frukost och textredigering lyssnade jag på svensktoppen. Willy Clay band har klättrat ner från åttonde plats till tionde plats. Vi får väl se hur det går för grabbarna nästa vecka. Sedan lyssnade jag på OS, pratade i telefonen med en föreningskamrat och läste.

Dagen har gått och jag tänker på en vän som inte längre finns i bland oss.
En stilla undran varför fick jag inte förklara saker och ting för honom? Ännu en stilla undran varför lämnade han oss alldeles för tidigt?

Ha en god tid och var rädda om varandra.

lördagskväll

Efter dusch och frukost svarade jag på en tävling i taltidningen Insyn. Temat för den här tävlingsomgången var vad vet du om Pajala. Sedan såg jag en trevlig tevedokumentär om den kända sångaren och låtskrivaren i rockbandet the Ark, Ola Salo. Tillsammans med Josefina har jag svarat på frågorna i NSD:s lördagstävling. När jag ätit lunch skrev jag ner några tankar i min dagbok. Där efter lade jag mig och vilade och lyssnade på min nya skiva Om aftonen med Lennart Johansson, känd körledare i Luleå. Jag har också ringt en kär föreningskamrat samt haft ett kort telefonsamtal med en god vän. Nu är det dags att läsa Om Jesus av Jonas Gardell.

Håll er inomhus och gå inte ut i kylan om ni inte är tvungna.

Ha det varmt och gott i stugor, lägenheter och hus. Hoppas vi möts snart igen.


fredagsblogg

Fredagsnöjet är för mig som för de flesta andra tornedalningar att lyssna på finnmix. Just nu ska tornedalssången spelas.

I skrivandets stund har jag ont i vänster öga, känner mig trött och grinig. Jag grubblar över meningen med livet.
En stilla undran Varför måste människor dö alldeles för tidigt?

Bäst att försöka sluta grubbla även om tankarna mal och mal i skallen hela tiden.
Det är dags att lyssna på hur det går för Charlotte Kalla

Trevlig helg

litet av varje

Det har gått en vecka sedan Willy clay band var här i Luleå och spelade. Det är också en vecka sedan mamma var här. Idag har jag varit på Din förlängda arm och fått träning och massage. Efter litet bök kom jag upp på den mekaniska hästen som ger kroppen bra balansträning. När jag kom hem åt jag lunch, pratade i telefon och lyssnade på SRF:s tidning Perspektiv. Tyvärr var inläsaren tråkig.

Ha det gott. Att blogga är ett sätt att mötas.

en trevlig dag

Äntligen kom jag in på bloggen.

Livet bjuder på både tråkigheter och trevligheter. Idag har jag haft gäster från Arjeplog. Vi åt kinamat och pratade och de skrev i gästboken. Det var det roliga som hänt. Jag har fullt upp med att försöka förstå att en av världens trevligaste taxichaufförer inte längre finns i bland oss. Saknaden efter honom blir tung och svår att bära.

Det får vara allt för idag.

morgonblogg

Jag skriver några rader innan det är dags att lyssna på Svensktoppen. Där ligger Willi clay band på åttonde plats. Jag har en känsla av att jag skrivit om detta tidigare.

Lägenheten är full av ljud både radion och teven står på. I skrivandets stund spelas låten Och kärleken förde oss samman av Ulf Lundell.

Senare idag blir det födelsedagskalas hos moster. Nu är det dags att äta frukost.

Ha det gott.

beklagar

Kära läsare!

Konserten med Olli, Anton och Willy clay band ägde rum i Lilla salen på Kulturens hus i Luleå.
Beklagar att jag glömde nämna detta i mitt tidigare inlägg.

Trevlig helg.

fartfyllt och roligt

Konserten med Willy clay band var en fartfylld och rolig upplevelse. Kvällen började med att producenten och turneèledaren Olli Olsson spelade tre låtar. Där efter entrade Anton Björkenvall scenen. Några låtar senare var det dags för kvällens stora begivenhet Willy clay band.

Jag vill på det här sättet framföra mitt varma tack till alla musikanter.
Lycka till önskar en mycket nöjd konsertbesökare.


bloggdags

Mamma är här och radion står på i köket. Man sänder från Mediahuset i Kiruna där är det öppet hus idag. Tidigare har mamma och jag lyssnat på en intervju i radio Norrbotten med Willy clay band som om några timmar spelar på Kulturens hus i Luleå. Jag ser fram emot att höra dem live.

Nu ska jag sträcka på ryggen och lyssna på reportagetidningen Panorama

Ha det gott.

en ovanlig onsdag

Detta är ingen vanlig onsdag. Den började med klippning och fortsatte med träning och massage. I skrivandets stund väntar jag på att få besök av mamma.

Jag blev besviken när jag kollade mailen. Natur och Kultur tackade nej till utgivning av min barnbok.

Det var allt för idag, måste smälta det tråkiga beskedet.

Ha det gott.

rättelse

Idag har jag inget särskilt att berätta, vill bara rätta till ett stavfel. Apartheid. Man lär sig något nytt varje dag.

Ha det gott.

stavfel

Låten som Willy clay band ligger på svensktoppen med heter Mighty good time. I morse intervjuades Tony Björkenvall av David Zimmer på radio Norrbotten. Lycka till grabbar. Vi ses på torsdag.

Idag har jag lyssnat på radioprogrammet Välviljans apartait. En synskadad journalist som jag i skrivandets stund inte minns namnet på intervjuar personer med funktionsnedsättningar om LSS. I de olika programmen medverkar även gäster utan funktionsnedsättningar. Till exempel Maj-Gull Axelsson.

Nu måste jag vila en stund innan det är dags för telefonmöte med stora gruppen inom verksamhetsområdet synskadade med ytterligare funktionsnedsättningar.

Ha det gott och hoppas vi möts igen.

underbart

Underbart nu börjar tornet av olästa ljudböcker som ligger på hyllan ovanför sängen att växa. Förutom boken Om jesus av Jonas Gardell ligger där Livet är kort Rytkönen lång av Arto Paasilinna och Sjöjungfrun av Camilla Läckberg. Jag har också vunnit en bok i taltidningens tävling Jag önskade mig fortsättningen på serien som börjar med Kronprinsessan av Hanne-Vibeke Holst. Jag fick Drottningoffret som är den tredje delen i serien. Jag har beställt Kungamordet.

Denna trevliga dag har jag lyssnat på svensktoppen. Willy clay band kom på åttonde plats med låten Miti good taime. Bra gjort lillebror och ni andra.

Att blogga är ett sätt att mötas. Ha det gott.

det blev bara knas

Gårdagens inlägg blev bara knas så snälla bry er inte om att läsa det.

Den här morgonen började klockan sju med att jag lyssnade på Ring så spelar vi. Efter dusch och frukost fick jag hjälp med textredigering. Där efter svarade jag på en tävling i taltidningen. Sedan var det dags för vila och läsning innan mina vänner kom på besök. De hade med sig macka med rostbiff och choklad. Snart ska jag lyssna på melodifestivalen.

Ha det gott tills vi möts igen.

till läsaren

Jag vill börja kvällens inlägg med att be om överseende för stavfelen i mitt senaste inlägg. Här kommer rättelsen. bråttom och chaufför.

Den senaste färdtjänstresan satte igång en massa tankar i mitt huvud. Människor är i almenhet dåliga på att tala om när något i samhället fungerar bra där emot klagar vi gärna över saker och ting som inte fungerar. En stilla undran, varför är det så?

Nej nu är jag trött och ska inte skriva mer. Jag undrar om någon begrep vad jag menade med dagens åsikt. Den människan ska ha en stor eloge för jag gjorde det inte själv.

God natt och sov gott.

kvällsblogg

Jag sitter här vid datorn och låter tankarna vandra som de själva vill. Dagens färdtjänstresa till Din förlängda arm var ett äventyr som började med att schauffören som skulle hämta mig ringde och undrade hur han skulle ta sig in i lägenheten. När han hade fått detta klart för sig och jag satt i bilen hittade föraren inte till nästa kund. Efter litet snurrande och frågande efter rätt adress fann han en förtvivlad äldre dam som hade brottom och vi blev båda försenade. Taxischauffören var otrevlig och stressad. När jag äntligen kom fram till din förlängda arm fick jag träning och massage. Förutom de vanliga gymnastikövningarna fick jag nöjet att sitta på den mekaniska hästen för att träna balansen. Inte heller hemresan gick utan missöden. Jag hamnade vid fel dörr men den trevlige schauffören hjälpte mig till rätta. När jag ringde och berättade om denna underliga taxiresa för VD:n vid det aktuella taxibolaget, uppskattade han mitt telefonsamtal. Jag passade på att berömma färdtjänsten i Luleå kommun.

Detta var något om dagens händelser. Nu är det dags att läsa Om Gud av Jonas Gardell.

God natt och sov gott.

en lugn och stilla dag

Denna lugna och stilla dag är snart genomlevd. Eftersom jag har ont i ett öga och det var snöstorm i morse blev det ingen vattengymnastik. Där emot har föreningsarbetet fortsatt. Jag har också skrivit på mina olika böcker. Nu är jag trött, har ont i nacken, ska gå och lägga mig.

Ha det gott. Vi möts igen.

ingen ofrivilligt ledig dag

Den här dagen har inte varit ofrivilligt ledig. Nu har föreningsverksamheten kommit igång på allvar. Dagen började med valberedningsarbete inom SRF Luleå. Några timmar senare var det dags för planeringsmöte med arbetsgruppen för synskadade med ytterligare funktionsnedsättningar. Vi kom fram till att vi ska ha ett telefonmöte med stora gruppen inom Norrbotten och Västerbotten.

Det är vad jag sysslat med idag.

Ha det gott.

RSS 2.0