NÅGRA TANKAR

Igår lyssnade jag på en debatt i SRF:s webbradio mellan Urban FernQuist, verksamhetsledare vidSRF, Synskadades riksförbund och Kenneth Johansson ordförande i socialutskottet. Debatten handlade om att synskadade ska få ledsagning inom LSS, lagen om stöd service för vissa funktionshindrade. Kenneth Johansson pratade mycket men sade egentligen ingenting, en massa ord kom ur hans munn. Men om man som jag är synskadad och rörelsehindrad är man kanske i behov av både personlig assistent och ledsagare, åtminståne vid speciella tillfällen, till exempel när jag vistas i främmande miljöer. Jag tycker att SRF, Synskadades riksförbund ska ta denna synpunkt i beaktande när förbundet arbetar vidare för att få till stånd en politisk förändring inom detta område.

Ha det gott.

REFLEKTIONER

Jag sitter här och reflekterar över tidens gång, försöker lära mig att komma in på bloggen och vem vet kanske lyckas jag en dag. Jag lär mig också hur det går till att lyssna på SRF:s webbradio. Det är spännande med datorer men jag är ingen teknikfreak.

Dagarna och nätterna flyter ihop. Jag vaknar på morgnarna men vill inte komma upp till ytan. Det skulle vara underbart att få sjunka in i drömmens värld för alltid.

Det är så svårt, det känns så tungt att längta efter dig min skatt. Men i drömmen om natten kan jag vara hos dig. I drömmen om natten kommer du till mig. I drömmen om natten finner vi varandra.
Ha det gott.


TANKAR I SOMMARTID

Sommaren närmar sig med stormsteg och jag borde vara glad och fylld av förväntan. Jo visst det ska bli roligt med 70-årsfest och bröllop men ändå är jag inte riktigt glad. Jag saknar närhet, trygghet, ömhet och kärlek. Kort sagt jag saknar beröring av en annan människa.
Det är så svårt det känns så tungt att längta efter dig min skatt.
Ha det gott.

TILL ALLA PROFFSTYCKARE OCH FÖRSTÅ SIG PÅARE

Kära proffstyckare och förstå sig påare, ska vi byta liv? Vi tänker oss att det är du som är blind och rörelsehindrad och du vill flytta till en annan stad. Du ringer mig för att eventuellt bli beviljad personlig assistent. Jag lovar att undersöka saken men du måste skicka in en ansökan om förhandsbesked. Du gör det med hjälp av din LSS-handläggare. Hon skickar en blankett som du får hjälp att fylla i. Några veckor senare ringer du upp mig för att höra vad som hänt i ärendet. Jag ringer tillbaka när jag fått din ansökan. Det går en tid och du tar kontakt med mig igen, vi kommer överens om att träffas. Mötet blir positivt och du börjar hoppas. En dag ringer telefonen och jag berättar att du inte blir beviljad personlig assistent. Du blir ledsen, arg  och besviken men du skickar in en överklagan till förvaltningsrätten som efter flera månader avslår den. Det känns som om luften gått ur dig men du ger inte upp. Du skriver själv en berättelse om din vardag och sänder den tillsammans med avslaget på överklagan till kammarrätten. Du lever återigen mellan hopp och förtvivlan. Du vill flytta men du får inte. Kära proffstyckare och förstå sig påare försök att tänk dig in i denna situation.

 


kul att kunna blogga igen

Nu är det sommar och utemöblerna är på plats. Livet bjuder på både tråkigheter och trevligheter. Sverige vann melodifestivalen. Lycka till Loreen. Människor i min närhet drabbas av dödsfall. Du goda skaparinna vad är det som händer och sker?

Lycka är att äta middag tillsammans med goda vänner. Tack för att ni finns.
Ha det gott

Journalistik och teknik

Idag vill jag tala om journalistik och teknik. Den senaste veckan har läsarna av NSD Norrländska socialdemokraten kunnat läsa om En seriemördares uppgång och fall. Serien handlade om Thomas Quick eller Sture Bergvall som han egentligen heter. Serien var mycket välskriven och belyste problemet på ett intressant sätt. Synd bara att taltidningsredaktörerna inte kan uttala orter och ortsnamn riktigt. Till exempel Appojaore. Jag måste säga att det förhoppningsvis blir bättre när vi får tillgång till hela tidningen via talsyntes. Kanske kan den uttala orter och ortsnamn rätt. Det händer ofta att taltidningsredaktörerna uttalar namn på ett felaktigt sätt. De säger exempelvis Råger Sup mannen ifråga heter Råger Sop. Sedan den 20 april medverkar jag i ett projekt som innebär att jag ska lyssna på Expressen med hjälp av en mobiltelefon. Jag har inte mycket till övers för innehållet i tidningen. De frossar i kungligheter och mord. Inläsningen är mycket bra. Mobiltelefonen är enkel att använda. Där emot lossnar gummiknapparna som mobiltelefonen är uppmärkt med.

Bäst att sluta skriva för idag innan jag får alldeles för ont i axeln.
Ha det gott.

om gårdagen

Gårdagen började med dusch, frukost och ett styrelsemöte medSRF, Synskadades riksförbund i Luleå eller rättare sagt lokalföreningen av Synskadades riksförbund i Luleå. Kvällen blev mycket lyckad. Tillsammans med mina vänner fick jag vara med om ett trevligt 50-årsfirande. När jag kom hem slog jag mig ner vid datorn en stund och skrev. Sedan var det dags att läsa dagens tidningar. NSD skriver en intressant serie En seriemördares uppgång och fall. Serien handlar om Thomas Quick eller Sture Bergvall som han egentligen heter. Jag har inte mycket till övers för Expressen men igår läste jag en intressant krönika av Marcus Birro. Han ställde frågan Vad har hänt med Karlavagnen? Jag borde själv lyssna på programmet för att kunna bilda mig en egen uppfattning om saken. Eftersom jag ägnat en stor del av natten åt att läsa tidningar har det inte blivit mycket sömn. Men jag får skylla mig själv. Nu är det dags att göra litet nytta.
Ha det gott.

vårblogg

Jag skriver några rader innan det bär iväg på styrelsemöte med SRF, Synskadades riksförbund i Luleå och senare ikväll ska jag fira en 50-åring. Skönt att ha fullt program så slipper man tänka på framtiden.

Det var allt för idag.
Ha det gott.

RSS 2.0