tidningsläsardagar

Fredagar är tidningsläsardagar. Idag har jag läst NSD och taltidningen Insyn. Artikeln som handlade om konferensen Valextra och vår hälsa var införd i dagens tidning. I tävlingen som taltidningen Insyn har varje vecka vann jag en ljudbok.

På sommaren är byn fylld av liv och rörelse.
Människor kommer och går.
Dörrar smäller och slår.

Ha det gott.

försommar

Det var länge sedan jag skrev i bloggen. Har inte haft tid eftersom jag blivit biten av facebook. Det har hänt en del sedan sist.

Den 28-29 maj Anordnade SRF, synskadades riksförbund i Norrbotten och Västerbotten en konferens på Sunderby folkhögskola strax utanför Luleå. Temat för konferensen var Valextra och vår hälsa. Konferensen riktade sig i första hand till synskadade med ytterligare funktionsnedsättningar. Men givetvis var alla synskadade medlemmar inom SRF, synskadades riksförbund välkomna med ledsagare och assistenter.

Fredagen inleddes med att vi förberedde frågor till mötet med riksdagspolitiker. Där efter berättade en av kursdeltagarna om hur det är att leva med kombinationen synskada Ascpbergers syndrom. Sedan fick vi besök av Norrbottens ordförande för organisationen Attention Kvinnan talade om organisationens verksamhet. När vi hade avnjutit en god lunch var det dags att ställa riksdagspolitikerna mot väggen. Vi är mycket glada för att riksdagspolitiker från Socialdemokraterna, Centerpartiet och Vänsterpartiet hade hörsammat vår inbjudan. Under hela fredagen samarbetade vi på ett alldeles utmärkt sätt med en av lärarna på skolan. Dagen avslutades med utvärdering, middag och underhållning.

Lördagen började med att en medarbetare på ett cooperativ berättade om sin väg tillbaka till livet efter att ha varit med om tre trafikolyckor. När hon hade hållit sitt anförande blev det en diskussion som varvades med grupparbete. Efter lunchen fick vi ta del av en mycket intressant berättelse av en mamma till tvillingpojkar som är synskadade med ytterligare funktionsnedsättningar.

Eftersom konferensen var mycket uppskattad av både deltagare och kursansvariga är det av största vikt att vi åtminstone inom Norrbotten och Västerbotten kan lösa ekonomin för att kunna fortsätta verksamheten.

Den här berättelsen hade inte mycket med försommaren att göra, eller hur?

Ha det gott.


RSS 2.0