GLÄDJENS DAG

Detta var dagen när lyckan kom på ett kort besök. Dagen började som de flesta andra dagar med dusch och frukost och efter en stund fick jag ett mycket trevligt telefonsamtal från en nära vän och nu började nya resplaner ta form. Detta var också dagen när jag fick en ny facebookkompis som jag länge har velat bli vän med och förhoppningsvis blir vi goda vänner i verkligheten också. Jag gillar att reflektera över ord. Jag märker att jag ofta använder ordet också i mina texter.

Nej, nu är det dags att sluta prata eller rättare sagt skriva strunt för idag. Ha en god tid. Vi hörs och ses någon gång någonstans i livet.

VÄNNER FRÅN GRANNSTADEN

Detta var dagen när jag fick besök av goda vänner från grannstaden. Detta var också dagen när jag fick möjlighet att gå den dagliga promenaden runt gården. Detta var även dagen när jag lyssnade på sommarprogrammet med skådespelaren Bahar Parch. Hon var en ny och trevlig sådespelarbekantskap för mig. Hon berättade om sina upplevelser av att komma från Iran till Sverige när man är 10 och ett halvt år gammal. Bahar hade en mycket behaglig röst att lyssna på. Hennes mamma satt också med i studion. Förutom detta har jag läst tidningen. Där stod bland annat dödsannonsen av föreningskamraten som tyvärr lämnade hustru, släkt och vänner alldeles för tidigt.

Nej, nu får det räcka för idag. Ha en god tid. Vi hörs och ses någon gång någonstans i livet.

TORSDAGSBAD

Detta var dagen när tisdagsbadet blev torsdagsbadet, eftersom jag var på höstutflykt i tisdags rehabbadade jag idag. Vattnet i bassängen var varmt och skönt och det var härligt att röra på den här gamla kroppen som faktiskt har varit riktigt medgörlig på sista tiden. Men dagen började förståss med frukost och sedan blev det textredigering. Där efter var det dags att besvara tävlingsfrågorna i taltidningen Insyn tävlingen handlade om Cornelis Vreeswijk som nu i dagarna skulle ha fyllt 80 år om han hade fått leva. När tävlingsfrågorna var besvarade blev det lunchdags och bad. En stund senare var det middagsdags. Sedan lyssnade jag på sommarprogrammet med Lisa Ekdal. Hon skriver tänkvärda texter och hennes röst är speciell och rolig att höra, inte bara när hon sjunger utan också när hon pratar. Lisa Ekdal är också oerhört ödmjuk i sin framtoning. Hon berättade om sitt liv som framgångsrik artist samt om sin relation till familjen, släkten och vännerna. Lyssnarna fick också veta att Lisa Ekdal var uppvuxen i ett kollektiv med djur och natur omkring sig. Efter sommarprogrammet läste jag tidningen.

Detta var vad jag åstadkommit idag. I skrivandets stund återstår det att se vad morgondagen för med sig. Ha en god tid. Vi hörs och ses någon gång någonstans i livet.

AUGUSTINATT

Jag lägger ännu en dag åt sidan och låter den långsamt falla till ro. Jag har gått den dagliga promenaden runt gården och jag blev faktiskt svettig. Tillsammans med min personliga assistent har jag handlat mat. Jag roar mig fortfarande med att lyssna på sommarprogrammen i efterhand. Idag hade turen kommit till företagsledare Rune Andersson. Han berättade bland annat att han hade varit med om att bygga upp verksamheten vid tekniska högskolan i Luleå. Den institition som idag heter Luleå tekniska universitet. Lyssnarna fick också veta en del om denne företagsledares privatliv. När jag hade lyssnat färdigt på sommarprogrammet var det dags att skriva ner lite tankar om sorg, samt att läsa olika tidningar.

Nu ska jag hämta min förhoppningsvis färdigladdade telefon och sedan är det dags att lägga sig och tänka igenom denna dag, kanske läser jag en stund innan jag somnar. Ha en god tid. Vi hörs och ses någon gång någonstans i livet.

HÖSTUTFLYKT

Nu har föreningsverksamheten inom SRF Luleå kommit igång på allvar. Höstterminens verksamhet startade med en mycket trevlig bussutflykt till Ostens hus i Burträsk. Det var 20-talet människor som samlades på busstationen i Luleå för att med en abbonerad buss åka till Burträsk. På Ostens hus fick vi en guidad visning i lokalerna där Västerbottensosten tillverkas. Guiden berättade också om kvinnan som började denna tillverkning. Utflykten började med lunch, paj med Västerbottensost.

Detta blev dagens röriga inlägg, mitt huvud är uppfyllt av andra tankar. Ha en god tid. Vi hörs och ses någon gång någonstans i livet.

MÅNDAGSTANKAR

Denna augustimåndag går mot sitt slut och jag har äntligen fått ordning på tidningen. I skrivandets stund går mina varmaste tankar till Ulrika Willberg som drabbats så hårt. På facebook fick vi veta att hennes älskade make avlidit på grund av en fruktansvärd olyckshändelse. Imorgon är det höstytflykt med SRF Luleå, lokalförening av Synskadades riksförbund som gäller.

Detta var allt för idag. Ha en god tid. Vi hörs och ses någon gång någonstans i livet.

OM FESTEN

Festen i grannstaden var mycket trevlig. Jag träffade många härliga människor, maten och drycken var det heller inget fel på. Dagen går mot sitt slut och jag känner mig splittrad. För egen del är jag glad och nöjd dels eftersom det går någorlunda bra med de dagliga promenaderna och dels eftersom jag har mycket att se fram emot inom en överskådlig tid. Men mina varmaste tankar går till de anhöriga till Benny Willberg, Benny som lämnat familj, släkt, vänner och anhöriga i stor sorg och saknad. Jag känner inte alls Ulrika Willberg som varit gift med Benny men jag tänker mycket på henne. De varmaste tankar går också till Bennys mamma Doris som sannerligen inte har det lätt.

Nu har jag lättat mitt hjärta för idag. Ha en god tid. Vi hörs och ses någon gång någonstans i livet.

OM GLÄDJE OCH SORG

Detta blev en mycket märklig dag, en dag fylld av glädje och sorg. Glädje eftersom det snart blir fest hos nära vännen i grannstaden, sorg eftersom jag nyligen fått det tråkiga beskedet att en god föreningskamrat lämnat oss i stor sorg och saknad. Mina varmaste tankar går till hans hustru samt till hans mor och syskon med familjer. Själv minns jag denne föreningskamrat med värme. Jag kommer att sakna hans härliga dialekt och de roliga kommentarer han alltid hade i olika sammanhang.

Var rädda om varandra och ha en god tid. Vi hörs och ses någon gång någonstans i livet.

DAGENS TEXT

Ibland känns det som om jag har tappat livsgnistan i sådana stunder vet jag inte riktigt hur jag ska börja skriva dagens inlägg. Men så händer det något, jag läser något eller hör något intressant program på radio och livsgnistan kommer tillbaka. I skrivandets stund sitter jag här i lägenheten och känner fredagsfrid i själen. Tidigare idag har jag varit och handlat jag har också gått den dagliga promenaden även om det tog emot. Jag antar att det är det som är vitsen med att motionera att det tar emot då och då. Men oj vad jag mår skönt och känner mig nöjd med mig själv när jag är klar med den dagliga motionsrundan. Till fredagsnöjet hör också att lyssna på det Tornedalska kontaktprogrammet Finnmix, Programmet dit folk får ringa och gratulera släkt, vänner och bekanta, i detta program spelas mycket fin musik som på något sätt har anknytning till Tornedalen.

Detta var dagens text. Ha en god tid. Vi hörs och ses någon gång någonstans i livet.

EN VANLIG DAG

Det är en alldeles vanlig augustitorsdag som det egentligen inte finns mycket att berätta om men jag skriver ändå några rader i väntan på att telefonen ska bli färdigladdad. Det stämmer inte att det inte finns något att berätta om denna dag. Min filosofi och fasta övertygelse är nämnligen den att alla alltid har något att berätta. Jag kan tala om att jag har gått en härlig höstpromenad med rollator runt gården. Under den dagliga motionsrundan kom assistentsamordnaren från Din förlängda arm på besök hon hade med sig fina blommor och god choklad. Idag lyssnade jag på sommarprogrammet med filmskaparen Stig Björkman. Honom hade jag aldrig hört talas om ttidigare men han visade sig vara en mycket intressant person. De flesta av årets sommarvärdar har haft mycket intressanta och innehållsrika program. Rikard Söderberg, Sara Sjöström och en författare och journalist som jag tyvärr varken kan uttala namnet på, än mindre kan jag skriva det. Dogge Dogelito var också bra. Men lyssnarnas sommarvärd, Tommy Ivarsson var ändå bäst. Tänk att så naket kunna berätta om vad som händer i en familj när det värsta sker. Tommy Ivarsson talade om hur det var att vara pappa till Christian och Jonatan, Jonatan som dog till följd av en lungsjukdom. Bara en stilla undran, hur mår familjen Ivarsson idag?

Nu hoppas jag att telefonen är klar. Ha en god tid. Vi hörs och ses någon gång någonstans i livet.

TREVLIGHETER

Låt mig berätta om födelsedagsfirande och andra trevligheter som livet har bjudit på de senaste dagarna. Födelsedagsfirandet började redan den andra augusti. En vän kom på besök hon gav mig en Ernst Kirstaiger tvål i present, den blev jag naturligtvis mycket glad över. Några dagar senare ringde mina tidigare arbetskompisar och undrade om vi kunde träffas och ta en fika någonstans i staden och det kunde vi så klart. Jag blev bjuden på kaffe och bakelse och innan vi skiljdes åt fick jag en present av kompisarna. Det var en thekopp med tillhörande the. Både samvaro och present uppskattades verkligen. Själva födelsedagen var mycket trevlig. Det kom mycket folk med presenter och blommor, jag bjöd förståss på tårta och andra godsaker. Men viktigast var ändå att få träffa alla härliga människor. Det var lite om min födelsedag.

Även denna dag har livet bjudit på trevligheter. Tillsammans med några vänner har jag besökt en vän som har hundar och hästar. Vi blev bjudna på lunch innan det var dags att hälsa på de kloka djuren. I skrivandets stund mår jag väl i kropp och själ, sitter och funderar över hur jag ska få utlopp för min kreativitet när förlagen inte vill ta emot mina böcker, att blogga är ett sätt.

Detta får vara allt för idag. Ha en god tid. Vi hörs och ses någon gång någonstans i livet.

PROMENAD

I skrivandets stund mår jag väl i kropp och själ, har gått dagens promenad. Hösten börjar göra sig påmind. Enligt en säker källa var det 13 plussgrader, luften var sval och skön, där emot lyste solen med sin frånvaro. Detta får vara allt för idag.

Ha en god tid. Vi hörs och ses någon gång någonstans i livet.

TRÄFF MED JOBBARKOMPISAR

Denna augustidag började som vanligt med dusch, frukost, promenad och lunch på altanen. En stund senare bar det iväg till staden för en mycket trevlig fikastund tillsammans med tidigare arbetskamrater. Vi pratade om hundar, katter och ondgjorde oss över hur försäkringskassan fungerar eller rättare sagt inte fungerar. I skrivandets stund sitter jag här i lägenheten och känner fredagsfrid i kropp och själ.

Ha en god tid. Vi hörs någon gång någonstans i livet.

HUNDLIV

Nu ska jag berätta om en händelserik dag i mitt liv. Onsdagen den andra augusti började som vanligt med dusch och frukost den fortsatte med promenad och lunch på altanen. Där efter fick jag besök av en vän under detta besök kom ett telefonsamtal från lillebror som frågade om nattlogi för honom och chäferhunden Danko och det gick naturligtvis bra. Efter samtalet med lillebror fortsatte min vän, min personliga assistent och jag vår trevliga samvaro, vi pratade, skrattade och drack kaffe. En stund senare kom lillebror med sin stora hund. Den var mycket glad och trevlig och hade ett grovt skall. Det var roligt att träffa både husse och hund men matte saknades.

Denna dag började med ett antal koppar kaffe tillsammans med lillebror. När lillebror med hund lämnat mig tog de vanliga rutinerna vid. I kväll inträffade en rolig händelse. En före detta jobbarkompis ringde och ville att vi skulle träffas.

Skriver mer en annan dag. Ha en god tid. Vi hörs och ses någon gång någonstans i livet.

AUGUSTIKVÄLL

Denna första augustidag är snart genomlevd och vädret har verkligen varit växlande. I morse när jag vaknade var luften varm och behaglig och när jag senare gick på dagens promenad värmde solen mitt ansikte. På eftermiddagen mulnade himlen och vädret slog om till regn och åska. Idag lyssnade jag på sommarprogrammet från den 16 juli, med den nyblivne kardinalen Anders Arrborelius. Han talade bland annat om klosterlivet samt om ett liv i kyskhet och om sexuell avhollsamhet. Anders Arrborelius berättade också om hur det gick till när Abba återförenades. Han talade också om att hans mor varit den enda kvinnan i hans liv. lyssnarna fick höra om tillvaron som kardinal. Programmet gav trots sitt religiösa budskap möjlighet till eftertanke. Vi människor borde stanna upp ibland och tänka igenom vår situation.

detta var vad jag var uppfylld av idag. Ha en god tid. Vi hörs och ses någon gång någonstans i livet.

RSS 2.0