KVÄLLEN ÄR SEN

Kvällen är sen och håller långsamt på att övergå till natt. Den här februarilördagen började med en tur på motionscykeln och mycket prat med min personliga assistent hon har arbetat här många år och våra samtalsämnen blir bara fler och fler. De handlar om hundar, böcker, politik och mycket annat. Det är underbart att vara omgiven av sådana människor. Jag har också pratat länge med en nära vän. Det är gott att ha nära vänner som man slipper förklara så mycket för. Vi nära vänner vet ändå var vi har varandra. Om några månader får jag kärt besök av nära vänner från förr i tiden och detta ser jag mycket fram emot eftersom jag vet att vi kommer att prata om allt möjligt. En av gästerna som kommer har varit min nära och mycket kära vän sedan jag var 17 år. Men vi tappade kontakten under en lång tid. Men vi hittade tack och lov tillbaka till varandra igen och det känns som det ska. Tillsammans med henne känner jag mig hel och harmonisk. Hon ser och förstår mina behov. Visst har jag lärt känna andra människor under årens lopp och många av dem har jag tyvärr förlorat kontakten med. Mitt liv tycks bestå av sorg, saknad och längtan efter människor som försvunnit. Att människor flyttar eller dör är naturligt och det kan inte ens jag göra något åt hur gärna jag än vill. Men att människor som jag räknar till mina vänner väljer bort mig utan att lämna någon förklaring har jag svårt att förstå och det gör fruktansvärt ont, känslan gnager och skaver sönder min själ.

Detta var mina tankar om vänskap idag. Skriver mer om detta viktiga och intressanta ämne en annan gång. Ha en god tid. Vi hörs och ses någon gång någonstans i livet.

TORSDAGSTANKAR

Tack goda skaparinna för denna dag. Tack för träningen och massagen som jag fick på Din förlängda arm. Tack för att jag fick hjälp med textredigeringen. Tack för att jag känner mig nöjd och någorlunda till freds med livet. Det är mysigt att lägga sig och läsa om kvällarna men det vore underbart att ligga och kramas med någon. Hundar är bra men tänk att känna närhet, trygghet och kärlek till en man.

Detta var allt jag hade på hjärtat idag. Ha en god tid. Vi hörs och ses någon gång någonstans i livet.

FEBRUARIONSDAG

Tack goda skaparinna för denna aningen kylslagna februarionsdag som började tidigt om morgonen med ett snabbt besök på hälsocentralen och där efter inhandlades en kycklingbagel som jag åt till frukost., sedan var det textredigering och tidningsläsning som gällde. Jag har två olika skrivprojekt på gång. Varmt tack till mina underbara personliga assistenter som hjälper mig att redigera texterna.

Nu känns det som om jag bara skriver för skrivandets skull och det är inte meningen med denna blogg. Mina texter ska beröra läsaren. Själv blir jag starkt berörd av Bokaspers texter. De skänker mig lugn och ro inombords, speciellt låten Håll ut vi klarar det. Men hela deras senaste skiva kan varmt rekommenderas.

Bra det blev texter idag också. Men nu slutar jag som jag brukar. Ha en god tid. Vi hörs och ses någon gång någonstans i livet.

EN HÄRLIG VINTERDAG

Tack goda skaparinna för denna härliga vinterdag. Tack för jag gick och handlade tillsammans med min personliga assistent. Tack för att hon hjälpte mig med en ansökan till en skrivardagar med yoga på Medlefors folkhögskola.

Du snälla goda skaparinna hör min bön att återfå kontakten med en vän som tyvärr försvunnit ur mitt liv. Jag glider omkring i tillvaron och längtar efter honom.

Slut för idag, tack för idag. Ha en god tid. Vi hörs och ses någon gång någonstans i livet.

FEBRUARIMÅNDAG

Tack goda skaparinna för denna trevliga februarimåndag Luften var hög och klar och det gick lätt att andas, någon minusgrad. Tack för en trevlig pratstund med hårfrisörskan. Tack för att hon färgade och klippte håret.

Tack goda skaparinna för att min släkting som har legat på sjukhus är hemma.

Detta var allt för idag. Ha en god tid. Vi hörs och ses någon gång någonstans i livet.

FEBRUARISÖNDAG

Tack goda skaparinna för denna februarisöndag som är på väg att falla till ro. Tack för att vårdhundarna har varit här. Tack för att jag fick klappa dem och mysa med dem.

Du goda skaparinna bevara och beskydda en släkting som har det tungt och låt henne bli frisk.

Slut för idag, tack för idag. Ha en god tid. Vi hörs och ses någon gång någonstans i livet.

OM EN HÄRLIG MUSIKUPPLEVELSE OCH ETT TREVLIGT SLÄKTKALAS

Tack goda skaparinna för gårdagens konsert med Bo kaspers orkester, på Kulturens hus i Luleå. Det var en varm, glad och uppsluppen stämning på Kulturens hus inför konserten. Människor sorlade, pratade och skrattade runt omkring mig, jag satt i rullstolen och njöt. Stämningen blev sannerligen inte sämre när Bo kaspers orkester kom in på scenen. Bandmedlemmarna gav verkligen sin publik allt den ville ha och lite till. Samtidigt som de sjöng och spelade hoppade och dansade dom omkring på scenen så det stod härliga till. I skrivandets stund är jag fortfarande alldeles uppfylld av gårdagens underbara musikupplevelse och nu till dagens händelse.

Efter en tur på motionscykeln var det dags för dusch, frukost och textredigering och sedan blev jag hämtad av morbror med dotter. Vi åkte till Bergnäset i Luleå. Där hade kusinen ordnat födelsedagskalas för sin mamma och min moster som fyllde 90 år. Kalaset var trevligt det bjöds på tårta och snittar av olika slag. Jag pratade med många människor om allt möjligt och hörde fler bekanta röster. Även av denna februarilördag har jag fått energy och nya krafter att orka ta tag i livet.

Ha en god tid. Vi ses och hörs någon gång någonstans i livet.

EN OVANLIG FREDAG

Tack goda skaparinna för denna ovanliga februarifredag som började med ett besök på syncentralen och avslutas med en konsert på Kulturens hus i Luleå. Där ska jag lyssna på Bokaspers orkester. Tidigare idag har jag fått hjälp med textredigering. Jag mår väl i kropp och själ eftersom jag äntligen kan bejaka mina livsbetingelser. Jag kan själv bestämma över min tid, inom vissa gränser förståss. Mina huvudsakliga sysselsättningar är att skriva, läsa och träna. Jag har olika författarprojekt på gång, dels håller jag på att redigera en självbiografi och dels en tankebok. Det mesta av föreningsarbetet har jag sagt ifrån mig och det känns skönt och befriande eftersom jag egentligen inte alls är någon föreningsmänniska, utan tycker om att skriva, läsa, resa och lyssna på musik. Teater är också ett stort intresse.

Det här får räcka för idag. Ha en god tid. Vi hörs och ses någon gång någonstans i livet.

JAG GLIDER OMKRING

Jag glider omkring i tillvaron och låter tankarna vandra som de själva vill. Jag längtar efter någon att älska och hålla i hand. Det är en sorg att jag inte längre finns i ditt liv. Visst förstår jag att du tillhör en annan och ska så göra fortsättningsvis. Men efter allt du gjort för mig är det ändå en sorg och saknad som är tung att bära med sig genom livet.

Detta var allt för idag. Ha en god tid. Vi hörs och ses någon gång någonstans i livet.

HUNDDAG

Tack goda skaparinna för att det blev en trevlig hunddag på Snövägen. Tack för att jag mår väl i kropp och själ.

Februarisöndagen började med en tur på motionscykeln och sedan var det tid att umgås med hundarna som min personliga assistent hade med sig. Det är underbart att få känna hundars närhet ibland, att klappa dem sänker blodtrycket. Tänk om sjukvården kunde inse detta faktum och ordinera hundar till människor som av olika anledningar har högt blodtryck eller andra besvär. Numera skrivs det ut motion på recept detta borde gälla hundar och andra djur. Jag tror också att det skulle minska kostnaderna för dagens sjukvård.

Jag vill gärna resa men hittar ingen medföljare mina personliga assistenter har ingen möjlighet.

Detta får vara allt för idag. Ha en god tid. Vi hörs och ses någon gång någonstans i livet.

FEBRUARILÖRDAG

Tack goda skaparinna för denna februarilördag. Detta ord är mycket vackert sammansatt och väl värt att reflektera över en stund. Jag tar ordet i min hand och stoppar det i munnen. Jag smakar på det flera gånger. Jag upprepar ordet för mig själv. Februarilördag, februarilördag, februarilördag. Jag känner lugn i kroppen och själen finner sinnesfrid och ro när jag formulerar detta vackert sammansatta ord.

Detta var februarilördagens reflektion. Ha en god tid. Vi hörs och ses någon gång någonstans i livet.

LIVET KOMMERIMELLAN

Det kommer tyvärr att dröja en tid innan jag kan gå på dom trevliga sångstunderna eftersom livet kommer imellan. När jag talade om för sångpedagogen att jag inte skulle kunna komma dom två närmaste veckorna sade sade hon "Så där är det livet kommer imellan". Det var precis så det kändes. Ett mycket bra och användbart uttryck, livet kommer imellan. Jag har verkligen lagt om till pensionärsliv. Jag har inga möten eller andra krav. Nu kan jag ägna mig åt det jag helst av allt vill göra. Skriva, läsa och träna. Om det vore möjligt skulle jag resa mer.

Mina varmaste tankar går i skrivandets stund till en föreningskamrat som har blivit opererad idag hoppas att han klarar sig. Jag sänder också alla goda tankar till hans hustru, samt till hunden och katten.

Jag längtar efter dig men jag vill inte tränga mig på. Ska jag våga ringa?

Detta var allt för idag. Ha en god tid. Vi hörs och ses någon gång någonstans i livet.

NU GÄLLER DET

Kvällen håller långsamt på att övergå till natt. Tack goda skaparinna för denna februarionsdag Tack för att en av föreningskamraterna inom Synskadades riksförbund förhoppningsvis är på bättringsvägen.

Nu gäller det att försöka ta sig ur bokbubblan som jag har levt i sedan jul. Jag tänker fortfarande på karaktärerna i Marianne Cedervalls böcker. Varför skulle Kalle dö.? Hur gick det för Mirjam? Vad hände med Hervors och Satus vänskap?

Du goda skaparinna håll din vakande hand över min föreningskamrat och låt morgondagens operation lyckas. Låt det inte tillstöta några komplikationer. Du goda skaparinna håll din vakande hand över alla människor och djur.

Detta var vad jag hade på hjärtat idag. Ha en god tid. Vi hörs och ses någon gång någonstans i livet.

FEBRUARITISDAG

I skrivandets stund är jag trött eftersom föregående natt blev en läsnatt. Nu har jag läst alla böcker av Marianne Cedervall. Jag konstaterar med glädje att hon har ett poetiskt och mycket vackert språk och en oerhört stark närvarokänsla. Du som vill veta mer om handlingen och vad jag tycker om Mariann Cedervalls böcker kan gå in på min facebooksida och titta.

Tack goda skaparinna för att det finns mycket att se fram emot. Frissabesök, konsert och födelsedagskalas.

Det här inlägget blev inte alls som jag tänkte men jag hoppas att det blir bra ändå. Det var meningen att det skulle handla om vänskap. Det är synd att mina vänner bor så långt härifrån. Det är fruktansvärt tråkigt när människor som jag tycker så mycket om försvinner ur mitt liv det känns som om broar till trygghet brinner och jag drunknar.

Nej nu orkar jag inte skriva mer idag. Ha en god tid. Vi hörs och ses någon gång någonstans i livet.

SÅNGSTUNDEN

Tack goda skaparinna för denna februarimåndag, ordet är mycket vackert sammansatt och väl värt att reflektera över. Tack för dom trevliga sångstunderna.

Tack goda skaparinna för att jag har vänner som bryr sig om mig och som jag bryr mig om. Min nära vän och jag delar allt. För henne berättar jag om mina innersta tankar och drömmar. Hon får veta hur mycket jag uppskattar att resa. Jag berättar för min nära vän att jag längtar efter någon att älska och hålla i hand. Vi pratar också om böcker, hundar och andra vardagligheter.

Detta var mina tankar för dagen. Ha en god tid. Vi hörs och ses någonstans i livet.

EN RADIODAG

Tack goda skaparinna för denna radiodag. Tack för att jag fick hjälp med att skriva ut sångtexterna på punktskrift. Tack för att jag fick möjlighet att lyssna på Lördag med Lisa. Tack för att jag kunde lyssna på Ring så spelar vi. Programmet sändes från folkets hus i Jokkmok. Där det varit vintermarknad under den gångna helgen.

Tack goda skaparinna för att denna februarisöndag avslutades med ett mycket trevligt telefonsamtal från en nära vän. Tack för att hon äntligen kommer hit tillsammans med en väninna. Det ska bli roligt att träffa dom vi har alltid så mycket att prata om.

Detta var allt för idag. Ha en god tid. Vi hörs och ses någon gång någonstans i livet.

TEATERTORSDAG

Det har gått några dagar sedan jag skrev. Jag förstår inte vart tiden tar vägen. Tack goda skaparinna för att jag tillsammans med min personliga assistent fick vara med om en härlig teatertorsdag. Vi såg pjäsen Bäst före av Karin Vegsjö. Den handlar om ett par som varit gifta många år. Pjäsens fullständiga titel är Bäst före om kärlekens hållbarhet. Teaterstycket handlar om Karin och Åke som varit gifta många år men deras förhållande är inte särskilt bra, dom bestämmer sig för att gå till en terapeut.

Nu till dagens händelse. Jag har lyssnat på första deltävlingen i melodifestivalem den sändes från Göteborg, synd att Pernilla Andersson blev utslagen med låten Mitt guld.

Det var allt för idag . Ha en god tid. Vi hörs och ses någon gång någonstans i livet.

MITT I GLÄDJEN

Tack goda skaparinna för denna februarionsdag som började med ett besök på Din förlängda arm. Oj det blev fel dag. Det ska vara februaritorsdag.

Februari är en av årets stora gratulerarmånader.

Mitt i glädjen och tacksamheten över att få leva finns en saknad och en längtan. En längtan efter dig som gav mig den lyckligaste tiden i mitt liv. Om du visste hur gärna jag skulle vilja lära känna din familj och berätta för dom hur mycket jag tycker om dig. Inom mig finns också en längtan efter någon att älska och hålla i hand.

Ha en god tid. Vi hörs och ses någon gång någonstans i livet.

BOKBUBBLAN

Jag lever i en bokbubbla och det känns skönt att lägga sig och läsa en timme varje kväll innan det är dags att sova.

Det är sårbart att bara ha två personliga assistenter om en av dom blir sjuk måste den andra arbeta dubbla pass och det håller inte i längden.

Gårdagens sångstund var mycket trevlig även om sångpedagogen var borta. Härligt att kunna bejaka känslan att få sjunga.

Oj vad jag längtar efter min kära må bra människa med familj. Oj vad jag längtar efter någon att älska och hålla i hand.

Tack goda skaparinna för att jag har fått lätta mitt hjärta för idag. Ha en god tid. Vi hörs och ses någon gång någonstans i livet.

RSS 2.0