Rättelse

Glöm gårdagens inlägg som tyvärr var fullt av felstavade ord. Jag ska försöka skriva rätt och formulera mig bättre.

Marcus Birro är en man med erfarenheter av skilda slag. Dels har han haft alkoholproblem. Dels har han förlorat två barn. Idag är Marcus och Jonna föräldrar till en liten son. Marcus Birro har skrivit flera böcker. Han berättar om livet som alkoholist. När jag läste böckerna som handlar om den tiden blev jag besviken. Där emot gjorde den senaste boken Svarta vykort mig mycket glad. Jag blev så glad att jag beställde den på internet i tron att det var en ljudbok. I paketet låg en helt vanlig bok som jag inte kan läsa eftersom jag inte ser. Jag hade lyssnat till en provinläsning av boken och njutit av författarens underbara röst och hans fantastiska språk. Därför var jag övertygad om att Svarta vykort fanns som ljudbok. Jag upptäckte Marcus Birro tack vare programmet Karlavagnen. Idag följer jag med stort intresse bloggen som Marcus Birro skriver. Härmed önskas familjen Birro lycka till i livet.

Alla önskas glad valborg och trevlig första maj.

Citat

Den ofrivilliga ensamheten är min största fiende.
Om ensamheten är självvald blir den en vän.

Rättelse

Hej läsare!

Här kommer en rättelse av gårdagens vers.
Min assistent som hjälper mig att sätta ord på pränt.
Hon har sin kalsong hela vintern lång.
När maj är slut åker kalsongen ut.

Gårdagens boktips blev inte häller särskilt lyckat. Men det är ingenting att göra åt. Bättre lycka nästa gång.

Den här dagen började okristligt tidigt, klockan sex. Två timmar senare bar det av till Sunderby sjukhus för en röntgen av höger höft. Innan hemfärden tog vi en kopp kaffe och thekaka med räkor. Det hör till ett sjukhusbesök att fika. Dagen avslutades med ett positivt telefonmöte med arbetsgruppen som jobbar med frågor rörande synskadade med ytterligare funktionsnedsättningar.
God natt och sov gott.

hh

Litet smott och gott

Dagens inlägg börjar med en rättelse. Nu har jag lärt mig hur Sissela Kyle stavar sitt namn.

En dagsvers.
Min assistent som hjälper mig att sätta ord på prent.
Hon har sing kallsong hela vintern lång.
När maj är slut åker kalsongen ut.

Dagens boktips.
Han tar ganska lätt på döden. Lästips om boken Uppdrag skyddsängel av Arto Paasilinna.
Religionslektor Sulo Auvinen avlider vid 82 års ålder. Han brinner av längtan efter att få bli skyddsängel. Denna önskan går i uppfyllelse.Under tiden som Sulo Auvinen passar på att dö vandrar den före detta disponenten AAro Korhonen omkring på gatorna i Helsingfors. Korhonen är på väg till Mäkelingatan. Snart stöter han ihop med sin gamle lumparkompis Oskari Metö som numera kör likbilen. När Aaro undrar vem som ligger i kistan hämtar Oskari fraktsedeln. Enligt den ska liket vara en kvinna. När likbilsföraren kontrollerar saken visar det sig att så inte alls är fallet. Liket är en byggmästare i 50 års åldern. Men allt ordnar sig till slut. Den avlidna kvinnan är Hilma Katarina Väisänen som ägt ett litet kafè AAro går in trots att kafèet är stängt på grund av dödsfallet. Han bestämer sig på stående fot för att köpa både kafè och medföljande lägenhet. Samtidigt börjar Sulo Auvinen sin utbildning till skyddsängel. Efter ett missöde med en gammal gumma blir det bestämt att Sulo Auvinen får AAro Korhonen som skyddsobjekt. Men det mesta går på tok. Boken blir sannerligen inte sämre av att Frej Lindkvist läser den med sin härliga finlandssvenska dialekt.

Ha det så bra.

En bra start

Kära läsare!

Idag har jag egentligen ingenting att skriva om, men skriver för skrivandets skull. Det blev en bra start på den här dagen.Jag lyssnade på Ring så spelar vi och åt frukost. Cicela Kile var månadens gästprogramledare. Jag har skrivit minnesanteckningar om min senast lästa bok. som jag återkommer till när jag fått hjälp med att redigera anteckningarna.

Det var allt för idag.

Ha det så bra.

Citatet blev fel

Livet är en skör tråd.
Om du spänner den för hårt kan den brista.
Innan du vet ordet av kan du någon nära mista.
Varje dag blir för någon människa den sista.

Dagens citat

Livet är en skör tråd.
Om du spänner den för hårt kan den brista.
Varje dag blir för någon människa den sista.

Stilla dagar i Luleå

Kära läsare!

Det har varit några stilla och händelselösa dagar här i Luleå. Därför har jag inte skrivit.

Efter flera månaders uppehåll är det en fröjd för öronen att kunna lyssna på NSD:s radiotidning.

Aprilvädret visar sig från sin bästa sida. Jag har suttit ute i vårsolen en stund.

Världen är full av underbara människor.
Det gäller bara att hitta dem.

Ha det så bra.

Äntligen söndag

Äntligen är det söndag och representantskapsmötet med SRF Norrbotten är över för den här gången. Vi höll till på  Quallitti hotell i Luleå. Vi var 29 ombud från olika lokalföreningar i länet som tog ställning i olika frågor som skulle kunna föra organisationen framåt. Det blev tyvärr ett olyckligt val av en ny ledamot i styrelsen. Tillsammans med en föreningskamrat tog jag upp frågan om tillgänglighet vid kurser och konferenser. I skrivandets stund känner jag mig orolig för distriktets framtid. Men vi får väl se hur det går.

Nu ska jag börja om med läsningen av Arto Paasilinnas bok Uppdrag skyddsängel.

Slut för idag, tack för idag.

Ha det så bra.

Slarv

Hej Läsare!

Förlåt en slarver. Ingen är perfekt, inte ens jag. Jag glömde berätta att gårdagens träff med vägverket och kommunen ägde rum på Qualitti hotell i Luleå.

Idag har Johan och jag varit onyttiga och ätit varsin cebabbrulle.

Nu ska jag läsa medlemstidningen Perspektiv.

Ha det så bra .. Vi hörs.

Hälsning till Ann-Louise

Hej Ann-Louise!

Tack för att du tittade in på bloggen. Välkommen åter.

Den här dagen började med att jag var arg helt i onödan. Jag trodde att jag hade tagit bort bloggen. Det hade jag tack och lov inte gjort.

Dagen avslutades med en mycket intressant diskussion om färdtjänsten i Luleå kommun. Diskussionen anordnades av Scandikinfo, vägverket och kommunen. En fokusgrupp bestående av fyra personer med olika funktionsnedsättningar fick tillfälle att ventilera våra åsikter om färdtjänsten. Vi pratade om bemötandefrågor.

Dett här får räcka för idag.

Ha det så bra.

tråkigheter

Kära läsare!

Kvällen är sen och jag är trött. Jag vill ändå berätta något om den senaste tidens händelser. Jag har varit i byn och firat påsk tillsammans med släkt och vänner. Tyvärr har livet bjudit på en tråkighet. Min innerligt älskade morbror Nisse har avlidit. Sorgen och saknaden efter honom känns tung att bära.

Nu ska jag berätta något roligt som hände idag. Radiointervjun som Svea Laiti på Radio Norrbottens finskspråkiga redaktion gjorde med mig i februari sändes äntligen.Den  blev bra även om det var en aning pinsamt att höra sig själv.

Nu blir det bara fel. Bäst att sluta skriva. God natt och sov gott.

boktips

Dagens inlägg börjar med en hälsning till Fredrik.

Hej Edrik förlåt jag menar Fredrik. Men jag tyckte det var roligt att döpa om dig. Tack för din kommentar. Det låter skönt med sommar i Skåne. Nu ska jag recensera Svinalängorna.

Svinalängorna av Sussanna Alakoski är en starkt gripande roman som handlar om hur det är att vara barn till missbrukande föräldrar. Marko, Lena och Sakari bor med sina föräldrar i Finland. Familjens katt heter Tipu eller Puti. Namnet förändras varje gång någon ropar på den. Varje vår när katten får ungar dränker mamma alla utom en. Det sparas en kattunge varje vår. Den nya Puti eller Tipu blir familjens jägare och kelgris. En dag flyttar Lena och hennes familj till Sverige. De kommer till Ystad, till bostadsområdet Fridhemm. Där bor andra familjer med liknande problem.Lena blir god vän med Åse och Riita.Lenas mamma blir arg och ledsen när hon hör att deras bostadsområde kallas Svinalängorna. Boken är skriven ur huvudpersonen Lenas perspektiv. Språket i boken är rakt på sak och fullt av svordomar.Inläsare är Sannamari Patias.

RSS 2.0