livet blir aldrig som man tänkt sig

Livet blir aldrig som man tänkt sig. Josefina och jag har varit Elgiganten. Där skulle jag köpa en skrivare  men de hade ingen. Nog sagt om dagens öden och äventyr.

Jag ska bli gammelfaster för andra gången i livet. Jenny och Mats väntar sitt andra barn. Viktor blir storebror till sommaren.Härligt att släkten växer och livet går vidare.

Jag vill ta tillfället i akt att berätta om min bok som jag gav ut 2007. Den heter Alla har något att berätta -berättelsen som skrev sig själv. I boken delar jag med mig av min vardag, mina tankar, drömmar, känslor och ord.Boken finns att beställa på www.books-on-demand.com
Det var allt bloggaren hade att berätta idag.

tillbaka igen

Hej!

Jag som hade väntat mig en lugn och stillsam jul i byn tillsammans med mamma blev ordentligt överraskadd. Dagen innan julaftonen bar det av till Kiruna för att fira julen tillsammans med storebror och hans familj. Vi var 13 personer som åt julmiddag och delade ut julklappar. 1 1/2-åriga Viktor fick bland mycket annat en skoter och en hockeyklubba. som han lekte med hela kvällen. Jag fick schampo, duschkräm och andra bra och ha saker. Helgen förflöt lugnt och stilla.Vi kom till byn i fredags.

Det är med blandade känslor jag återvänder till lägenheten efter några dagars vistelse i byn. Det känns konstigt att fira nyår här i Luleå. För tillfället har jag Kaunisvaaraångestt. Men det går väl över allt eftersom tiden lider.

Nej nu börjar det bli svårt att hålla ordning på bokstävernaa. Jag är trött i huvudet två timmar och 45 minuter långa bilfärden. Skriver mer en annan dag.

mer om julen

Hej!

Luften är fylld av glädje och förväntan. Julen närmar sig med stormsteg. Tomten har redan varit här. I torsdags kom han med en julklapp från Din förlängda arm. I paketet låg en mjuk och skön pläd som luktade konstigt. Igår kom både tomtemor och tomtefar. De hade med sig tre paket. En marsipangris, tvål,handkräm, duschkräm och en underbar parfym med namnet Happy.

Snart bär det av med taxi till bynn. Där väntar mamma med mat och kärleksfull omvårdnad.

God jul och gott nytt år tillönskas den som denna hälsning får.


svårt att skiljas från bra böcker

Hej!

Nu ska jag berätta om min senast lästa bok. Till dess din vrede upphör. Boken är den fjärde kriminalromanen Om åklagare Rebecka Martinsson, polis Anna-Maria Mella och de andra karaktärerna. Boken börjar med ett bibelcitat av Job. Den fortsätter med att beskriva hur Wilma Persson ser på tillvaron som död. Handlingen är följande. Simon Kyrö och Wilma Persson får höra talas om att det finns ett flygplan på botten av sjön Vittangijärvi. De bestämmer sig för att dyka efter planet. Hur det går får du veta om du läser boken. Inläsare är Katarina Ewerlöf.

Boken kan varmt rekommenderas. Lyssna och Njut av Katarina Ewerlöfs underbara inläsning och författarens vackra språk. 


om ord

Hej!

Dagens inlägg ska handla om ord. Blogg är ett roligt ord som det är värt att fundera och meditera över. Varifrån kommer ordet och vem uppfann det? Vem kom på tekniken att blogga. Där har ni något att fundera över.

Hej för den här gången och ha det så bra.

om julen, Quick och annat smått och gott

Hej Igen!

Nu ska jag berätta vad jag tycker om julen. Den borde avskaffas. Där emot gillar jag tiden innann. Den är fylld av förväntningar och glädje. Några dagar senare är allt som vanligt igenn. Jag förstår inte denna hysteri. Nog om julen för tillfället.

Några ord om Quick. Jag liksom många andra har sett del 1 av den mycket intressanta tevedokumentären om Quick. Där tar han tillbaka erkännandet av alla mord. Jag har aldrig trott att han mördat någon. Även om han är psykiskt sjuk. Hoppas att det en gång för alla blir klarhet i fallen och att de som ska ha upprättelse får det.

För övrigt har jag skickat ett bokmanus till ett tryckeri på Gotland. Nu börjar en spännande resa.
Slutar mitt inlägg för denna gång.

Hejdå och ha det så bra.

en kort tid senare

Hej!

Det har gått några dagar sedan jag skrev.. Idag känner jag mig glad, ja rent av lycklig. Jag har fått ett långt brev från en före detta skolkamrat som hade läst min bok.

För övrigt har helgen ägnats åt att handla julklappar.
I reportagetidningen Panorama lyssnade jag på ett önskereportage som jag hade skickat in. reportaget var en mycket levande och bra intervjuv med en av mina favorit inläsare, skådespelaren Katarina Ewerlöf.

Kvällen hos en av mina skrivarkompisar blev mycket trevlig. Vi åt jultallrik och läste texter till vacker pianomusik.

Det var allt bloggskrivaren hade att berätta idag.

Hejdå  och ha det så bra.

en vanlig dag

Hej! Nu är jag i farten igen.
Om denna dag finns hittills inte mycket att säga. Jag ska till en av mina skrivar kompisar och äta jultallrik. Berättar mer om det senare. Nu är det lunchdags. Hejdå

en ny dag

Hej!

Äntligen har jag skaffat mig en blogg. Där jag kan tala om för Gud och alla människor vad jag tycker om saker och ting i samhället. Till exempel finanskrisen. Den är jag inte särskilt orolig för. 
Idag har jag blivit intervjuvad av två tjejer från en skola här på Björkskatan i Luleå. Tjejerna skulle göra en skoltidning. De arbetar med ett projekt om mänskliga rättigheter. Det var roligt att medverka i en skoltidning. Men jag borde ha tänkt på att berätta mer om de olika hjälpmedel jag har som synskadad. Exempelvis min talande klockaa.När man trycker på en av de två knapparna talar den om tiden. Många undrar hur det går till att skriva när man är synskadad. Jag skriver med hjälp av en dator med talsyntes och punktdisplay. Texten jag skriver kommer även upp på en helt vanlig bildskärm för den som ser. Nej nu får det vara nog om hjälpmedel. Det här blev ett tråkigt men förhoppningsvis intressant inlägg. Nu ska jag gå och äta plättar. Hejdå.

böcker

Jag har börjat läsa Åsa Larssons senaste bok Den är läsvärd. Berättar mer om den senare.

RSS 2.0