höststämning

Kära Läsare!

Uppvaktningen tycks aldrig ta slut gratulationerna fortsatte att strömma in via facebook. Idag kom det blommor från Kerstin och Mats.

Efter den lyckade födelsedagen har jag trillat ner i vardagen igen. Nu har jag fyllt år och därmed är sommaren slut och vi går mot höst och vinter, trist men det är inte mycket jag kan göra något åt. Denna regniga augustidag började med dusch och frukost och sedan blev det några telefonsamtal till diverse myndigheter, bland annat till Polarprint i Luleå för att få hjälp med datakrånglet men jag fick inte tag på någon tekniker.

Jag lyssnade på Sommarprogrammet med bildkonstnären Karin Bro. Hon berättade att hon varit ledare för konstprojektet Alma Löv.

Försökte ringa till faster men det gick inte.

Nu är det läsdags. Nej förresten, litet poesi först.

Du goda skaparinna.
Vem vet vad livet har i beredskap åt en grå och obetydlig, liten varelse.
En grå och obetydlig, liten varelse som inte vill märkas, inte vill synas eller höras.
En grå och obetydlig, liten varelse vill gömma sig i en trygg famn.
Hon längtar efter att höra hemma någonstans.

Ha det gott.


födelsedagskalaset

Hej Läsare!

Nu ska jag berätta om ett trevligt födelsedagskalas.

Födelsedagen började med en tur på motionscykel och sedan blev det dusch, frukost och tårta, tillsammans med goda vänner. Jag blev uppvaktad med många fina presenter.. En fin, liten blomma, en flaska vin, grönsaker, jordgubbssylt samt flera chokladaskar. För utom personlig uppvaktning har folk hört av sig via telefon och facebook.

Nu börjar det bli dags att lägga sig och läsa novälsamlingen Det finns gränser för vad jag inte förstår av Beate Grimsrud.

Ha det gott.


lördagskväll

Kära läsare!

Denna augustilördag började med dusch, frukost och en tur till staden för att hämta födelsedagstårta. När jag kom hem blev det lunch och textredigering. Sedan lyssnade jag på Sommarprogrammet med Sven Nylander. Han talade om att han tagit cocain vid flera tillfällen. Han berättade om lättnaden när han till slut erkände. Men vi fick också höra om lyckan av att få en son. Sven talade vidare om vilken betydelse meditationen haft i hans liv. Lyssnarna fick också höra om hur påfrestande det var att ständigt vara bevakad av ett journalistdrev.

Här följer två rättelser.Vi firade mammas vinst med schampagne. Handlingen i romanen Continental heaven känns diffus.

Det återstår att se vad morgondagen för med sig.

Ha det gott.

augustidag

Denna augustidag är snart genomlevd och jag har haft besök av morbror med fru. de hade med sig en bok i födelsedagspresent. Jag har också lyssnat på ett tidigare Sommarprogram med en språk och kulturarbetare som härstammade från olika länder, bland annat från Kina. Tyvärr minns jag inte hennes namn.

Igår läste jag ut Continenta heaven av Beate Grimsrud. Handlingen i romanen känns difus. En ung kvinna är på resa tillsammans med sin bror. De kommer till en liten stad. På en dansrestaurang träffar Kvinnan Gigg som hon flyttar in hos. Läsaren får följa kvinnan under tiden som hon lär känna Gigg, hans familj och vänner. Tyvärr får vi inte veta namnet på bokens huvudperson. Där emot är språket egensinnigt, fyllt av poesi och humor. Det är språket som gör romanen läsvärd. Inläsare är Maria Malmkvist. Beate Grimsrud är en författare som jag stiftat bekantskap med sedan jag lyssnat på hennes Sommarprogram. Nu ska jag lägga mig och läsa hennes novellsamling Det finns gränser för vad jag inte förstår. Jag ska också läsa hennes senaste bok En dåre fri som hon läste ur i sitt mycket uppskattade Sommarprogram

Ha det gott.

en händelserik sommar

Efter några händelserika sommarveckor i byn är jag tillbaka i lägenheten igen. Den frivilliga sommarledigheten började med att storasyster med delar av familjen kom på besök. Några dagar senare bar det av till Kaunisvaara för att umgås med släkten och gå på marknad i Pajala. Tillsammans med storasyster och en svägerska blev jag bjuden på en mycket trevlig tjejkväll till morbrors fru. Vi fick god mat och vin. Under kvällen utbyttes många förtroligheter. Jag har också varit med om fotbollsmatch och bildvisning. Men en dag ringde telefonen. Samtalet kom från ett tevebolag som ville informera om gruvan men mamma var inte intresserad så vi barn fick gå till Folkets hus. Där hade man dukat upp med snittar och alkoholfri schampanj. Det visade sig snart att det inte alls var frågan om någon gruvinformation. Det var Magdalena Graf som grundlurat oss genom att driva hejdlöst. Hon påstod bland annat att vi drack mycket hembränt i byn och att Charlotte Calla åkte slalom. När hon till slut avslöjade att det fanns de som vunnit pengar i programmet Postkodmiljonären blev det annat ljud i skällan. Eftersom min mamma tillhörde de lyckliga vinnarna fick jag både åka limosin och dra vinstlotten. Oj Oj Oj vilken grej! När vi kom hem firade vi med riktig schampanj. Det kändes som om jag satt vid en bassengkant och doppade fötterna i en basseng full av pengar.

Detta var något om sommarens händelser.

Ha det gott.

RSS 2.0