VÄRLDEN ÄR GALEN

Världen är galen och totalt snedvriden. Män, kvinnor och barn flyr för livet. De lämnar hus och hem. De lämnar familj, släkt och vänner. Bara en stilla undran. Varför är det krig? Vad går kriget i Syrien ut på? Nu till min verklighet. Idag har jag haft en trevlig dag tillsammans med min underbara personliga assistent. Det gick mycket bra hos den trevliga ögonläkaren. Detta var dagens tankar och händelser. Ha en god tid. Vi hörs och ses någon gång någonstans i livet.

BJÖRN AFFZELUIS

Denna septembermåndag har gått i musikens tecken, låt mig förklara. I morsse vaknade jag till låten Steel gatu the bluse, av och med Gerry Moore. Sedan fortsatte dagen med ett träningspass på Spökhuset. Hemma gjordes de vanliga sysslorna. I skrivandets stund har jag lyssnat in låtarna på skivan Tusen bitar med Björn Affzeluis. Få artister berör mig så starkt som han med sina texter, dom går rakt in i hjärtat. Du goda skaparinna varför fick Björn Affzeluis inte leva? Bara en stilla undran, vad hade han sagt om hur världen ser ut idag? Bara ännu en stilla undran, vad hade Björn tyckt om främlingsfientligheten som råder i vårt hårda, kalla land? Nu har bloggskrivaren lättat sitt hjärta för idag. Ha en god tid. Vi hörs och ses någon gång någonstans i livet.

OM EN LJUDBOK

Idag har Gud och änglarna torkat tårarna och det verkar som om dom är på bättre humör. Men det var inte det jag skulle tala om. Jag vill gärna rekommendera min senast lästa ljudbok. Det som inte dödar oss av David Lagerkranz. Berättelsen börjar med en dröm, ingen märkvärdig dröm. Bara en hand som slår mot en madrass i det gamla rummet på Lundagatan. Där efter reser Lisbeth Zalander sig från sin säng och sätter sig vid sin dator. Vad som sedan händer får du veta om du läser boken eller lyssnar på ljudboken som Stefan Sauk läser. Detta var allt för idag. Ha en god tid. Vi hörs och ses någon gång någonstans i livet.

BADBRUDARNA

I skrivandets stund sitter jag i lägenheten och lyssnar på regnet som slår mot rutan. Gud och änglarna gråter deras tårar öser ner från himlen. Tidigare idag har jag varit badbrud tillsammans med min personliga assistent. Innan hon lämnade mig för dagen satte hon igång sommarprogrammet med Magnus Nilsson, kock och somulier. I skolan fick han i uppgift att skriva en uppsats ämnet var vad gör du om 15 år? Magnus skrev sin uppsats i form av ett brev till sig själv. Brevet handlade om att han skulle driva världens bästa restaurang.Nu är det dags att stänga av datorn och läsa bok. Ha en god tid. Vi hörs och ses någon gång någonstans i livet.

EN ANNORLUNDA SEPTEMBERMÅNDAG

Det här är berättelsen om en annorlunda septembermåndag. Eftersom jag tillhör dom som avskyr att stressa på morgonen vaknade jag klockan sju. Fick hjälp med dusch, frukost och textredigering. Där efter bar det av med färdtjänsten till grannstaden. Där stannade jag en kort stund hos mina nära vänner innan jag tillsammans med dom hälsade på hos morbror med fru. Sedan åkte vi tillbaka till vännerna och åt surströmming. Nu är kvällen sen och det är läsdags. Ha en god tid. Vi hörs och ses någon gång någonstans i livet.

HUND I VÅRDEN

Det är skönt att jag äntligen själv har bestämt mig för att med hjälp av träning och mindre mat och bort med fika gå ner i vikt. Det är underbart att min ordinarie personliga assistent har kommit tillbaka. Det är härligt att ha kommit igång med textredigering av ett barnboksmanus. Det är roligt att ibland träffa hundar i vården. Jag mår så bra av att klappa dom. Jag gillar när hundar skäller, låter och har sig. Ändå undrar jag i mitt stilla sinne, du goda skaparinna vad finns det för mening med livet när vänner försvinner och broar till trygghet ständigt brinner? Detta var dagens text. Ha en god tid. Vi hörs och ses någon gång någonstans i livet.

EN UNDERBAR DAG

Tack goda skaparinna för en underbar dag. Tillsammans med min personliga assistent har jag varit och shoppat kläder. När jag kom hem var det dags att redigera text. Innan min personliga assistent lämnade mig för dagen hjälpte hon mig att sätta igång sommarprogrammet med Magdalena Gerger, VD för systembolaget. Där efter blev det läsdags. Snart blev jag avbruten mitt i den spännande läsningen av att en god vän ringde. Ojdå jag glömde berätta att denna underbara dag började klockan sex på morgonen, jag lyssnade på Lördag med Lisa. Dagen fortsatte med att jag lyssnade på Ring så spelar vi. Programmet firade att Sveriges radio fyller 90 år. Dagen till ära sändes Ring så spelar vi direkt från Vecksjö med publik. Nu får det vara nog för idag. Ha en god tid. Vi hörs och ses någon gång någonstans i livet.

KOM IGÅNG HJÄLP

Det är tyst och stilla här i lägenheten och min personliga assistent har gått för flera timmar sedan. Denna septemberfredag började som de flesta andra dagar med dusch och frukost. Den fortsatte på ett lite annorlunda sätt. Datapedagogen från syncentralen kom på besök, han hjälpte mig att komma igång med tangentbordet till iphonen. Det blir utbildning så småningom. När datapedagogen hade gått blev det lunch och handling trotts ösregnet. Sedan var det dags för textredigering. Innan min personliga assistent gick för dagen satte hon igång sommarprogrammet med Daniel Pool, VD för tidningen Exbo. Där efter blev det lite Finnmix och sedan var det dags att lyssna på taltidningen Insyn. Nu ska dagen avslutas med att lyssna på ljudboken Det som inte dödar oss, av David Lagerkranz. Det var allt bloggskrivaren hade på hjärtat idag. Ha en god tid. Vi hörs och ses någon gång någonstans i livet.

OM FLYKTINGPOLITIK

Dagens inlägg ska handla om flyktingpolitik. Men först vill jag berätta att jag varit på Spökhuset och tränat. Igår fick jag bassängträning för första gången på flera år. Nu till dagens tankar. Jag låg och vilade samtidigt som jag lyssnade på ett telefonväkteri i Men radio. Programmet handlade om hur vi på bästa sätt kan ta hand om flyktingar och invandrare som kommer till vårt land. Jag mår fruktansvärt illa när jag hör Sverigedemokraternas åsikter. Hur kan man förbjuda människor som är i nöd och behöver vår hjälp att komma hit. Dom kommer inte för att dom tycker det är roligt utan för att dom av någon anledning inte kan bo kvar i sitt hemland. Visst har vår välfärd rustats ner men vi har åtminstone mat, vatten och tak över huvudet varje dag. Det skulle vara intressant att veta vad Sverigedemokraterna anser om andra avvikande gruppers rätt till ett värdigt liv, till exempel människor med funktionsnedsättningar. Flyktingar och invandrare är varmt välkomna hit till Sverige. Vi borde vara glada och tacksamma över att dom berikar våra liv med sin kultur och sitt sätt att leva. Det var allt jag hade på hjärtat idag. Ha en god tid. Vi hörs och ses någon gång någonstans i livet.

SKÅDESPELARE

Detta var dagen när ingenting blev som jag tänkte. Men till detta återkommer jag senare i det här inlägget. Jag har lyssnat på sommarprogrammet med den 87-årige skådespelaren Stig Grybe som tack vare envishet och vilja lyckades nå sitt mål. Jag minns honom framför allt i rollfiguren Antte Nordlund. Vem kommer inte ihåg radioprogrammet Anttes undring. Nu till det andra ämnet för dagen. Detta var dagen när ingenting blev som jag tänkte. Tillsammans med min personliga assistent skulle jag ha tangentbordsträning med iphonen men vi fick inte igång tangentbordet. Det får räcka för idag Ha en god tid. Vi hörs och ses någon gång någonstans i livet.

OM EN FÖRFATTARE

Kvällen håller långsamt på att övergå till natt. Dom senaste timmarna har ägnats åt att lyssna på tidningar, Panorama och Perspektiv. Tidigare idag har jag hört sommarprogrammet med Christina Sandberg. Hon har skrivit trilogin Att föda ett barn. Böckerna handlar om Maj. När läsaren får lära känna Maj är hon 20 år och sällskapar med Erik. Men deras vägar skiljs efter en tid och Thomas kommer in i Majs liv. Hon blir gravid och stannar hemma. Christina Sandberg skildrar sin fiktiva karaktär så att många läsare/ lyssnare känner igen sig. Tyvärr har jag i skrivandets stund inte läst något av Christina Sandberg. Men det blir när högen av ljudböcker på hyllan åvanför sängen har minskat. Slut för idag tack för idag. Ha en god tid. Vi hörs och ses någon gång någonstans i livet.

Mår väl i kropp och själ

I skrivandets stund mår jag väl i kropp och själ, har fått träning och massage. Igår var jag på ett mycket trevligt surströmmingskalas hos en god vän. Vi åt och pratade minnen, kom ihåg människor och händelser från förr i tiden. Tack goda skaparinna för att det finns mycket att vara tacksam över i detta livet. Jag har goda vänner som bryr sig om mig och som jag kan bry mig om. Mina personliga assistenter är underbara, dom vill inget häldre än att det ska gå väl för mig i livet och det samma önskar jag dom. Ha en god tid. Vi hörs och ses någon gång någonstans i livet.

IPHONEUTBILDNING

Iphoneutbildningen som pågått sedan i maj är nu genomförd, en stilla undran vad finns nu att se fram emot? Kursen ägde rum på Sunderby folkhögskola strax utanför Luleå. Det blir nog en ny iphone när den här har gjort sitt. Under detta sista utbildningstillfälle fick jag mina önskningar uppfyllda. Jag har tillgång till facebook i mobilen tack vare röststyrningsprogrammet Siri och här har anskaffats ett tangentbord till iphonen. Nu börjar jag bli trött eftersom jag varit uppe sedan klockan sju i morse. Ha en god tid. Vi hörs och ses någon gång någonstans i livet.

MITT NYA LIV

Trotts årstiden har Gud och hans änglar varit på bra humör idag. Solen värmde fortfarande mitt ansikte när jag gick till och från träningen på öppenvårdsrehab på sjukgymnastiken på Björkskatans hälsocentral i Luleå. Denna träning är en del av mitt nya liv som innebär att jag tränar mycket och äter nyttig mat för att försöka gå ner i vikt. För att detta ska fungera måste jag lägga om kosten helt och hållet. Tack vare bra personliga assistenter och en enorm viljeansträngning från min sida ska det lyckas. Förhoppningsvis blir det roligare att leva och framför allt lättare att röra sig. Visst har jag gjort liknande försök tidigare men har inte varit tillräckligt motiverad, folk har tjatat och jag har blivit arg. Den här gången är det annorlunda. jag vill själv minska i omfong vad andra tycker spelar ingen roll. Världen är full av proffstyckare och förstå sig påare som gärna talar om för andra vad de ska göra. Detta var allt för idag nu är det dags att läsa antingen tidning eller bok. Ha en god tid. Vi hörs och ses någon gång någonstans i livet.

SEPTEMBERKVÄLL

Det är tyst och stilla i lägenheten och sommaren har stängt sin dörr för i år. Jag roar mig med att fundera, filosofera och reflektera över tillvaron. Visst är det fantasktiskt med språk och ord. Septemberkväll. Ta ordet i din hand och känn på det, lukta och smaka på det. Säg ordet tyst för dig själv flera gånger. Septemberkväll. Detta var allt från bloggskrivaren för idag. Ha en god tid. Vi hörs och ses någon gång någonstans i livet.

RSS 2.0