Morsdagsbesök

Mamma är här för att fira morsdag.I skrivandets stund är hon ute och köper tårta. Vi har fullt upp med att besöka släkten.

Nu kom mamma förhoppningsvis med den efterlängtade tårtan. Jag skriver mer en annan gång.

Ha det så bra.

Innedag

Trots regnet promenerade min personliga assistent med mig i rullstolen till frissan. Där fick jag håret klippt. Sedan gick vi till kafèet och köpte varsin räkmacka.

I kväll har jag haft ett telefonmöte med planeringsgruppen för synskadade med ytterligare funktionsnedsättningar. Mina vänner har varit här och lånat datorn.

Det var allt för idag.

God natt och sov gott.

Långhelg

Jag har en stark känsla av att det var länge sedan jag skrev. Det finns en del att berätta. Kristihimmelsfärdsdagen började som de flesta andra dagar med dusch och frukost. Sedan fick jag hjälp med textredigering. Där efter var det dags att handla och äta lunch. Josefina har gått för dagen. Det är tyst och stilla i lägenheten. Jag fortsätter att skriva i min uppskattade kampanjdagbok. Jag har skickat de första sidorna av kampanjdagboken till socialnämndens ordförande i Luleå kommun. Även folkhälsoministern har fått ta del av min berättelse.

Nu har jag suttit vid datorn flera timmar. Det här får räcka för idag.

Ha det så bra.

Tankar för dagen

Denna långa dag tycks aldrig ta slut. Kommunens bästa före detta LSS-handläggare har avlidit för en tid sedan. Hon var för god för denna världen. Mina varmaste tankar går till hennes anhöriga.

Kommer inte på något mer att skriva idag.

Ha det så bra.

Den tysta kunskapen

Dagen började med dusch, frukost och promenad. Sedan blev det en åktur till åldringscentrat Sundsgården i Luleå. Där träffade jag kommunens syninstruktörer. Tillsammans med dem informerade jag om den tysta kunskapen. Jag berättade för en grupp vårdbiträden om hur det är att leva som synskadad med ytterligare funktionsnedsättningar. Syninstruktörerna talade om sitt arbete. Jag blev bjuden på lunch.

Det var allt för ikväll.

Ha det så bra.

positiva läsarreaktioner

Jag har skrivit färdigt min kampanjdagbok och skickat den till SRF, synskadades riksförbund. Berättelsen fick positiva läsarreaktioner. Kul Vad?

Ha det så bra.

Mina varmaste tankar

Mina varmaste tankar går i skrivandets stund till Marcus Birro som har tvingats stänga av kommentarerna på sina bloggar bara för att folk skriver en massa dumheter. Jag vill på detta sätt uppmuntra honom till att fortsätta skriva.

Hej Marcus!

De goda rösterna har inte alls tystnat. Det är bara det att jag inte vet hur jag ska komma i kontakt med dig. Jag älskar ditt språk och dina fantastiska texter. Du har gjort karlavagnslyssnandet till en njutning.

Stå på dig. Annars gör någon annan det.

Lördagskväll

Kvällen är sen igen, vill bara berätta något om vad jag sysslar med nu för tiden. SRF, synskadades riksförbund, driver under några månader en kampanj med namnet Flexibel kommunal service. Jag har blivit tillfrågad om jag vill skriva något till kampanjen. Jag håller på att skriva en berättelse i dagboksform.Gissa om jag känner mig stolt och glad över detta uppdrag?

Nu börjar jag bli trött, ska läsa en stund innan jag somnar.

God natt och sov gott.

Ha det så bra.

Tack för länken

Hej Anna-Lena!

Tack för länken. Jag har redan beställt Svarta vykort som ljudbok. Jag kan också berätta att jag efter flera månaders uppehåll återigen kan lyssna på radiotidningen. Det är en fröjd för öronen.

Om drygt en månad är det meningen att svenska folket ska gå till EU-VAL. Det spelar ingen roll vad den enskilda individen tycker. Proffstyckarna och förstå sig påarna i Bryssel gör ändå som de vill. Därför ska jag inte rösta.

Toppnyheten den här veckan handlar om att det förekommer sexhandel i Norrbotten. Fruktansvärt det är modern slavhandel.

Den här roliga regeringen vill att 600 apotek i landet ska privatiseras. 21 av dem finns i Norrbottens län. Stackars moder Svea hur ska det gå för digg? Du blir bara sämre och sämre.

Det var några tankar om den senaste tidens händelser. Läs och tyck till om ni vill.

Ha det så bra.

Hälsning till Fredrik

Dagens inlägg börjar med en hälsning till Fredrik.

Vad roligt att både Sigge och hans gammelmoster gillar Karlavagnen. Programmet är bäst när Marcus Birro sänder från Norrköping.

Jag hade inte tänkt blogga idag men blev inspirerad av Fredriks kommentar. Salig morbror Nisse fick den vackra och värdiga begravning som han förtjänat. Vid minnesstunden höll några släktingar tal det var mycket musik och sång. Själv förrmådde jag ingenting säga. Nu gäller det att klara av vardagen utan Nisse. Det gäller att försöka förstå att han är borta.

För många är livet ofta en strid.
Dela gärna med dig av din tid.
Lev i kärlek och frid.

RSS 2.0