VID DAGENS SLUT

Vid dagens slut sitter jag här och funderar, reflekterar och filosoferar över livets gång. Jag har varit till Din förlängda arm och fått massage men innan dess såg jag tredje avsnittet av teveserien Midnattssol. Den handlar om ond, brodd död. Samtidigt är den spännande och lärorik på många sätt. Tittarna får veta mycket om samernas kultur. Jag har alltid tyckt att det är intressant att få höra och läsa om samiska nojder, trolltrummor, offerplatser och mycket annat.

Det här blev ett bättre inlägg än vad jag hade tänkt. Ha en god tid. Vi hörs och ses någon gång någonstans i livet.

MIDNATTSSOL

Den här dagen började klockan sju på morgonen med tidningsläsning. Två timmar senare blev det dusch och frukost, där efter var det dags att prova de nyinköpta kläderna som till min stora lycka passade perfekt. Sedan var det tid att städa innan det blev dags att avnjuta plättar med vispgrädde och jordgubbssylt. Efter denna goda men onyttiga lunch fick jag för mig att jag skulle börja se teveserien Midnattssol eftersom den väcker så stor debatt. Det första avsnitett var otäckt och mycket dramatiskt. Det hände saker hela tiden men min ambition är att se serien till slut och det bästa är att den är syntolkad.

Detta får vara allt för idag. Ha en god tid. Vi hörs och ses någon gång någonstans i livet.

TEVEHELG

I skrivandets stund är det tyst och stilla i lägenheten och min personliga assistent har lämnat mig för dagen. Här har varit en underbart härlig vinterdag. Det knarrade under hjulen när min personliga assistent och jag gick till och från affären. Kylan höll ett lätt grepp om kinderna. När vi kom hem var det dags att se på teve, Så mycket bätttre och Moraeus med mera. Båda programmen är oerhört känslosamma. Idag blev Danny Såsedo extra uppmärksammad i Så mycket bättre. De andra artisterna gjorde verkligen rättvisa åt hans låtar. Danny själv är faktiskt inte så dum han heller. I programmet Moraeus med mera medverkade bland andra Hasse Andersson och Skörly Clamp, de övriga artisterna kände jag inte alls till. Men Hasse och Skörly var förståss bra.

Så det var dagens inlägg. Ha en god tid. Vi hörs och ses någon gång någonstans i livet.

NYHETER

Det är tyst och stilla i lägenheten. Jag sitter och begrundar dagens stora nyhet. Tidigt i morse svensk tid fick världen beskedet att Kubas förre ledare Fidell Castro har avlidit, han blev 90 år. En stilla undran, Vad händer på Kuba nu?

Tidigare i veckan fick vi veta att planerna på en storregijon i de fyra nordligaste länen skrotas, bra.

Det får också vara bra för idag. Ha en god tid. Vi ses och hörs någon gång någonstans i livet.

KLÄDER

Idag har jag bara glidit omkring i tillvaron och gjort så lite som möjligt. Jo förresten jag har fått kläderna som mina nära och kära vänner köpt. Som vanligt på fredagskvällarna har jag lyssnat på Finnmix värd för detta kontaktprogram var Pekka Kentälä, mannen med den vackra radiorösten och den fina dialäkten.

Nej nu får det räcka för idag. Ha en god tid. Vi ses och hörs någon gång någonstans i livet.

NOVEMBERTORSDAG

Det har gått några dagar sedan jag skrev eftersom jag ofta sover dåligt om nätterna har jag den senaste tiden känt mig trött som en urvriden disktrasa, idag känns det aningen bättre. Jag har varit till Din förlängda arm och fått massage, det var skönt men det gjorde fruktansvärt ont men jag får skylla mig själv eftersom jag vill ha djupgående massage.

Så nu får det räcka för idag. Ha en god tid. Vi hörs och ses någon gång någonstans i livet.

HÖSTSTÄMNING

Jag sitter här i lägenheten och lyssnar på novemberregnet som slår mot rutan. Jag försöker bringa någon reda i mina tankar. Vad vill jag göra med mitt liv? Var ska jag leva och bo? Var hör jag hemma i världen? Det var många frågor på en gång men var finns svaren?

Så nu får det räcka för idag. Ha en god tid. Vi hörs och ses någon gång någonstans i livet.

DETTA ROAR MIG

Ännu en söndag är snart till ända. De senaste helgerna har jag roat mig med att lyssna på radio och se på teve med hjälp av datorn och internet. Lördag med Lisa och Ring så spelar vi. Så mycket bättre och Moraeus med mera. Vart och ett av de olika programmen är underhållande på sitt sätt. I programmet Lördag med Lisa spelar Lisa syren musik för oss mogna människor. Hon delar också gärna med sig av minnen och statestik. Programmen har oftast ett tema igår handlade det om den svenska mannen.

I teveprogrammet Så mycket bättre har artisterna varsin dag. Kollegorna framför en artists låtar. I lördags var det Lisa Ekdal som blev uppmärksammad på ett speciellt sätt. Hennes texter berör mig starkt och de andra artisterna framförde låtarna på ett alldeles utmärkt sätt. Teveprogrammet Moraeus med mera sänder man från Orssa. Där bor Kalle Moraeus. Han bjuder in olika artister exempelvis Nordman, Annsofie Vonn Otter, med flera, med flera. Enligt min mening är det programledaren själv som gör programmet till vad det är. Jag glömde tala om Ring så spelar vi. Detta radioprogram har ett visst underhållningsvärde med sina frågor och sin önskemusik. Det är i vanliga fall Lisa Syren som pratar med folk och ställer frågor men i lördags var det Peje Johansson och han gjorde sannerligen inte programmet sämre.

Nej nu börjar jag bli trött, bäst att sluta för den här gången. Ha en god tid. Vi hörs och ses någon gång någonstans i livet.

ÄNTLIGEN

Denna novemberlördag började som de flesta andra dagar med dusch och frukost och fortsatte med handling. Samtidigt som jag handlade skickade jag in manuset till förlaget. Nu är det bara att vänta och se vad som händer och sker. Dagen utvecklade sig till en radiolördag. Jag började med att lyssna på Lördag med Lisa. Temat för dagens program var den svenska mannen, detta med anledning av att det är den internationella mansdagen idag, något jag faktiskt inte visste. Radiolyssnandet fortsatte med Ring så spelar vi. Programledare för dagen var Peje Johansson, han med den förtroendeingivande rösten. Där efter hade jag ett givande telefonsamtal med en av mina nära och kära vänner.

Nu är det dags att läsa tidningen och fundera på morgondagens text till ett kommande manus. Ha en god tid. Vi hörs och ses någon gång någonstans i livet.

BOKSLUT

Kvällen håller långsamt på att övergå till natt och det är dags att göra bokslut över denna novemberfredag, den blev inte alls som jag tänkte. Efter de vanliga morgonbestyren var det meningen att min personliga assistent och jag skulle gå och handla och skicka iväg ett bokmanus men ösregnet satte stopp för de planerna. Gissa om jag blev besviken och otålig? Jag vill ha manuset inskickat till granskning så fort som möjligt. Jodå det har faktiskt hänt något positivt idag. Min nära och kära vän och glädjespridare har hjälpt mig att köpa kläder, jag handlade per telefon eftersom hon bor alldeles för långt härifrån.

Jag är trött och nu får det räcka för idag. Ha en god tid. Vi hörs och ses någon gång någonstans i livet.

NOVEMBERHALKA

Idag har folk glidit omkring i novemberhalkan och beklagat sig över vädret själv har jag suttit i rullstolen när jag åkt till och från en bil. Jag har avslutat min tid på öppenvårdsrehab och det var mycket tråkigt. På väg därifrån träffade jag en släkting. När taxin kom åkte en av kunderna utan bälte. Detta upprörde mig och min personliga assistent. Borde inte taxi ha som polisi att säga till kunderna att de ska använda bälte? Om inte annat så för eventuella medresenärers skull.

Det är tyst och stilla i lägenheten och kvällen håller långsamt på att övergå till natt. Ha en god tid. Vi hörs och ses någon gång någonstans i livet.

NATT

Kvällen är sen och natten kommer långsamt smygande. Jag är egentligen alldeles för trött för att skriva men gör det ändå eftersom att blogga är ett alldeles utmärkt sätt att skriva dagbok. Detta var dagen när jag kom mig för att ta kontakt med en förlagsredaktör. När detta var gjort skrev jag ut ett manus som ska skickas iväg till ett bokförlag. Sedan är det bara att vänta och se vad som händer och sker. Förutom att ta kontakt med förlagsredaktören och skriva ut manuset har jag varit till Din förlängda arm och fått massage.

Slut för idag, tack för idag. Ha en god tid. Vi hörs och ses någon gång någonstans i livet.

P4 DANS

Den här dagen började som de flesta andra dagar med dusch och frukost och där efter kom en hjälpmedelstekniker från länssörvice på ett kort besök han fixade båda rullstolarna. Sedan blev det dags för dagens höjdpunkt jag lyssnade på P4 dans som jag missade en del av när det sändes i söndags eftersom det ringde i min telefon. Det var roligt att höra far och son Jarnebrink berätta om sitt liv i dansbandssvängen. Sedan rullade dagen vidare. Nu är det dags att dricka smoothi och äta gravad lax och prässsylta.

Ha en god tid. Vi hörs och ses någon gång någonstans i livet.

OM MONDAGSBAD OCH VÄNSKAP

Detta var dagen som började med dusch och frukost och fortsatte med att jag slog på datorn. Tiden gick och det blev lunchdags. och där efter bar det iväg till öppenvårdsrehab för ett härligt måndagsbad. När jag kom hem fick jag besök av mina nära och kära vänner från grannstaden, vi åt och pratade om allt mellan himmel och jord. Nu är det tidningsläsning som gäller.

Ha en god tid. Vi hörs och ses någon gång någonstans i livet.

FREDAGSFRID

Dagen går mot sitt slut och jag sitter här och känner fredagsfrid i kropp och själ. Novemberfredagen började med dusch och frukost. Där efter fick jag hjälp med taltidningen. Sedan blev det lunch och diverse telefonsamtal från vänner och bekanta och sedan bar det av med sjukresa till öppenvårdsrehab. Där pratades det strunt och tränades i roddmaskin samt motomed. När jag kom hem läste jag Norrbottens taltidning, Insyn, med hjälp av taltidningsspelaren. Härligt att slippa hålla reda på en massa skivor. Efter en god sallad hann jag vila och lyssna på Finnmix en stund innan jag fick besök av en släkting som kom med kött. I skrivandets stund undrar jag och många med mig hur det ska gå för vår stackars värld nu när Donald Trump vann valet i USA.

Detta var dagens tankar och händelser. Ha en god tid. Vi ses och hörs någon gång någonstans i livet.

VÅRDKONFERENS

I skrivandets stund är jag lite trött i huvudet och inombords är jag full av intryck efter att ha varit med om en mycket intressant konferens som handlade om patientens brukarens inflytande i vården. Jag skulle vilja att man började diskussionen med att prata om vad de olika begreppen innebär. Ibland funderar jag så här, kund, brukare, patient eller vårdtagare, vem är jag egentligen? Dagens konferens handlade mycket om hur vårdpersonal, landstingspolitiker och andra aktörer ska bära sig åt för att få med patienten i sin egen vård. Vi fick många bra exempel på hur man gjort på andra platser i landet. Ett exempel handlade om Lena som själv tog kontakt med sin läkare när hon mistänkte att hon hade parkinssons. Vi fick också höra talas om personcentrerad vård, detta var ett helt nytt och mycket intressant begrepp för mig. Det innebar bland annat att läkarna vid rond inte stannade vid patientens säng och pratade utan tog med sig personen till ett enskilt rum och diskuterade igenom situationen med berörda personer och naturligtvis patienten, kunden, vårdtagaren eller brukaren i centrum. Avslutningsvis ska sägas att konferensen ägde rum i setionssalen på landstingshuset i Luleå.

Så nu har jag delat med mig av dagens tankar och intryck. Ha en god tid. Vi hörs och ses någon gång någonstans i livet.

TISDAG

Denna novembertisdag började som vanligt med motionscyklande och där efter blev det frukost och dusch. Sedan var det dags att ringa länssörvice angående en krånglande rullstol men efter flera minuters väntan gav jag upp och redigerade en text. Efter lunchen var det dags att åka och handla. När jag kom hem från affären satte jag mig med telefonen i handen och ringde taltidningshjälpen för att försöka få ordning på tidningen och hör och häpna jag lyckades faktiskt komma fram. Jag blev lovad en ny spelare.

Detta var vad som hade hänt idag. Ha en god tid. Vi hörs och ses någon gång någonstans i livet.

STÄDDAG

Denna novembermåndag har varit en städ och tevetittardag. Samtidigt som min personliga assistent städade lägenheten såg jag avsnitt tre av Moraeus med mera. Den här gången medverkade artister som jag inte alls känner till. Det var som vanligt Kalle som gjorde programmet till vad det blev genom att bara vara sig själv.

Nu får det räcka för idag. Ha en god tid. Vi hörs och ses någon gång någonstans i livet.

TEVESÖNDAG

Lördagen blev en radiolördag och följande dag blev en tevesöndag. När morgonrutinerna och lunchen var avklarade var det dags att sätta sig framför datorn och se på teve. Det första programmet jag såg var avsnitt två av Moraeus med mera. I programmet medverkade Jerry Wiljams med flera. Jag gillar Kalle Moraeus för hans fina röst och härliga dialäkt. Där efter blev det dags att se och höra del tre av Så mycket bättre. Den här gången Hedrades Freddy Wadling. Det var starkt gjort av hans artistkollegor och vänner att hylla honom på det sätt de gjorde. för egen del hade jag inga rellationer till Freddy Wadling. Men tolkningarna av hans texter berörde mig mycket och jag hoppas att Freddy lyssnade tillsammans med den goda skaparinnan.

Detta var allt för idag. Ha en god tid. Vi hörs och ses någon gång någonstans i livet.

RADIOLÖRDAG

Detta fick bli en radiolördag. När jag motionscyklat, ätit frukost och duschat var det dags att lyssna på Lördag med Lisa, detta skedde med hjälp av datorn. 57 minuter senare blev det lunchdags och där efter fortsatte radiodagen med Ring så spelar vi.

Nu är det läsdags. Ha en god tid. Vi ses och hörs någon gång någonstans i livet.

RSS 2.0