reflektioner

Kära läsare!

Det är dags att reflektera över denna februarimåndag som snart är genomlevd. Den började som vanligt med dusch och frukost. Sedan bar det av till Rödlundska gården i Luleå för att vara med om måndagsträffen tillsammans med mina föreningskamrater. Idag hade vi besök av två kvinnor som arbetar på Medborgarskolan, med ett aktivitetsprojekt. De ville höra vad vi ville göra och idéerna var många. Till exempel sopplunch samt skapande aktiviteter av olika slag. Exempelvis glasgravyr. Det är egentligen bara fantasin som sätter gränser för vad man kan och vill göra.

Ha det gott.

Nattblogg

Kvällen håller långsamt på att övergå till natt och jag har läst ut Odjuret av Anders Roslund och Börje Hälström. Den berörde mig starkt. Handlingen är följande. Två flickor hittas mördade i en källare. Innan Bernt Lund själv blir ijälskuten lyckas han rymma från Aspsås annstalten. Där sitter han sedan han flera år tidigare gjort samma sak med två flickor. Eftersom polisen tydligen inte klarar av att gripa sexualmördaren bestämmer flickans pappa sig för att ta saken i egna händer. Hur det går får du veta om du läser boken. Inläsare är Bo Jonsson.

Tänk att en liten prinsessa har kommit till världen. Estell ska hon heta. Det har vi fått veta.
Ha det gott.

litet smått och gott

Kära läsare!

Nu fungerar bloggen, det återstår att se hur länge. En lugn och stilla söndag ligger blank och orörd framför mig. Hittills har jag motionscyklat, duchat, tävlat i NSD:s frågelek och redigerat text. Gårdagens busväder fortsätter, säger jag som inte gillar att prata väder. Det finns väl viktigare samtalsämnen här i livet. Till exempel vem som vann melodifestivalen, inte för att jag hört låten men jag förstår inte vad Björn Ranelid har där att göra.

Jag går skrivarkurs och läraren blev alldeles lyrisk över min berättelse, Morgonlärka. Förhoppningsvis blir det en barnbok. Vi fick i uppgift att läsa en favoritbok fyra gånger för att tänka på miljö, karaktärer, språk samt vad som berör mig i berättelsen. Min favoritbok är för tillfället Sms från Soppero av Ann-Helen Laestadius.

Det sägs att där om hjärtat talar är munnen full och det stämmer när det gäller mig.
Ha det gott.


onsdagsblogg

Skam den som ger sig. Efter flera försök är jag äntligen inne på bloggen. Igår fattade jag mod och ringde mina vänner från förr i tiden. Det kändes skönt att prata med henne.

I skrivandets stund är det tyst och stilla i lägenheten. Om några timmar ska jag börja på skrivarkurs det ska bli spännande. Jag är fortfarande uppfylld av gårdagens telefonsamtal med en vän, undrar om han hör av sig.

Bäst att sluta skriva för idag eftersom jag märker att inlägget blir lika splittrat som författaren känner sig.
Ha det gott.

vinterdag

Kära Läsare!

Det är en gnistrande, klar, kall och solig vinterdag. Den har ännu bara börjat med en tur på motionscykeln, dusch, frukost och textredigering. Tänk om jag skulle komma mig för med att ta i tu med de telefonsamtal jag har att ringa.

Min senast lästa bok heter Kriget är slut och är mycket välskriven av Morgan Alling. Författaren berättar med värme och kärlek i rösten om uppväxten tillsammans med sin mamma och lillebror. Men lyssnarna av ljudboken får också höra om fyllefester och slagsmål. Vi får även veta att Morgan och hans lillebror Stefan flyttar till ett barnhem och därifrån vidare till olika fosterhem. Martin blir den första som ser Morgan. Han blir också den första person som Morgan vågar lita på. Martin sätter tydliga gränser för fostersonen. Tack vare teatern klarar Morgan sig genom livet. Lyssna och njut av den underbara författarinläsningen.

Ha det gott.

Välkommen vinter

Kära läsare!

Inte för att jag gillar vintern men jag tyckte att rubriken på dagens inlägg hade en bra allitteration. Dagen började som vanligt med en halvtimme på motionscykeln. Sedan blev det dusch, frukost och frågesport med födelsedagsfika. Dagen fortsatte med föreningsarbete. Jag har äntligen skrivit protokollet från senaste styrelsemötet, nu är det bara verksamhetsberättelsen kvar. Vid årsmötet har jag bestämt mig för att avgå ur styrelsen för SRF Luleå eftersom jag egentligen inte är någon föreningsmänniska.

Nu till något helt annat. I gårdagens NSD läste jag om bränderna i Kalix och Luleå. Fruktansvärt för den småbarnsfamilj som blivit hemlös i Kalix. Även en tragedi för den kvinna som skadades vid en lägenhetsbrand i Luleå. Däremot läste jag ett mycket bra helgreportage som handlade om en kvinna som sålde barnkläder. Hon hade startat ett eget företag trots att hon upplevde det svårt att möta nya människor. Bra gjort jag gillar folk som har ett brinnande intresse för något.

Så nu har jag lättat mitt hjärta för idag.
Ha det gott.

Lördagsblogg

Kära läsare!

Idag känner jag lördagslugn i själen trots den stränga kylan. Dagen började med att jag lyssnade på familjelördag  i P4 och fortsatte med en tur på motionscykeln. Där efter blev det dusch, frukost och textredigering. Borde föreningsarbeta men orkar inte, vill inte. Gruvar mig för att ta kontakt med en vän, fånigt kan tyckas men så är det. Jag grubblar över hur det kommer sig att människor bara försvinner ur mitt liv, vad gör jag för fel??

Det var några tankar för dagen.
Ha det gott.

äntligen

Kära Läsare!

Mycket har hänt sedan jag skrev sist. Sommaren gick och mamma vann pengar i lotteriet Postkodmiljonären. Själv stiftade jag bekantskap med författaren Beate Grimsrud hon blev den nya tidens Marianne Fredriksson.

Det blev höst och jag fick uppleva ett ögonblick av lycka men det fladdrade snabbt förbi. Jag hade tänkt flytta till grannstaden men fick ingen personlig assistent. Hösten blev inte alls som jag tänkte. Idag går jag i terapi för att stärka självkänslan som åker upp och ner, ner och upp. Terapin sätter igång en massa tankar. Fortsätt att följa mina öden och äventyr på denna blogg om du vill ta del av mina tankar.

Ha det gott.


RSS 2.0