OM VITA KÄPPENS DAG OCH OM TEATER

I skrivandets stund är det tyst och stilla i lägenheten och jag ska försöka sammanfatta gårdagens händelser. Efter den sedvanliga duschen och frukosten bar det iväg till Föreningarnas hus i Luleå för att fira vita käppens dag med svart kafé, tillsammans med föreningskamrater från SRF Luleå, lokalförening av Synskadades riksförbund. Svart kafé innebar att människor fick komma in och dricka kaffe. Den som gjorde detta med förbundna ögon fick gratis kaffe med dopp. Evenemanget blev mycket uppmärksammat i media. När dagen var färdigfirad åkte jag hem och vilade en stund innan det var dags att ta del av en härlig teaterupplevelse. Tillsammans med min personliga assistent och några föreningskamrater såg jag den syntolkade versionen av Tolvskillingsoperan. Skriven av Bertold Brecht och Kurt Waild. Operan som inte alls är någon opera i ordets rätta bemärkelse, utan en synnerligen aktuell pjäs innehållande mycket musik och stark samhällskritik. Detta var en sammanfattning av vad som hände igår. Ha en god tid. Vi hörs och ses någon gång någonstans i livet.

OM TRÄNINGEN

Ännu en oktoberdag är snart genomlevd och det är med vemod jag konstaterar följande tråkiga händelser. Dels att en av assistentsamordnarna på Din förlängda arm slutar och dels att åtta veckors träning tillsammans med arbetsterapeuten och sjukgymnasten på Spökhuset är över. Annars har jag en hel del trevligheter att se fram emot. Imorgon blir det massage på Din förlängda arm och dagen därpå firas Vita käppens dag med svart kafé och på kvällen är det teaterdags. Nu längtar jag efter att lyssna på ljudboken. Ha en god tid. Vi hörs och ses någon gång någonstans i livet.

OM EN FAVORITFÖRFATTARE

Det har gått några dagar sedan världen fick veta att en av mina favoritförfattare lämnat sina läsare i stor sorg och saknad, Henning Mankell. Ja det kunde förståss världen inte veta att han var en av mina favoritförfattare. Idag har jag sett dokumentären Homonara, den berättande människan. Om och med Henning Mankel, av Stefan Jarl. Nu är det läsdags. Ha en god tid. Vi hörs och ses någon gång någonstans i livet.

ANGÅENDE FÄRDTJÄNST

Denna oktoberonsdag började som de flesta andra dagar med dusch och frukost. Sedan bar det iväg med färdtjänsten till SRF Norrbottens kansli på Sandviksgatan i Luleå. SRF är i det här fallet en förkortning av Synskadades riksförbund i Norrbotten. På kansliet blev jag och en ombudsman från Synskadades riksförbund i Norrbotten intervjuade av lokaltidningen NSD Norrländska socialdemokraten och Teve 24 i Norrbotten. Intervjun handlade om framtiden för färdtjänsten i Luleå. Nu får det räcka för idag. Ha en god tid. Vi hörs och ses någon gång någonstans i livet.

OM EN FÖRFATTARE

Idag har jag återigen varit på Spökhuset och tränat sedan blev det promenad till affären och mat. När min personliga assistent hade gått för dagen satte jag på radion. I nyhetsprogrammet Klartext hörde jag att författaren och dramatikern Henning Mankel har avlidit. Mankel blev mest känd för sina kriminalromaner om polisen Kurt Wallander. Naturligtvis skrev han mycket om människorna i Mozambic. Där bodde han under långa perioder av sitt liv. Tack och farväl Henning Mankel vila i frid. Detta var allt för idag. Ha en god tid. Vi hörs och ses någon gång någonstans i livet.

OKTOBERSÖNDAG

I skrivandets stund är det tyst och stilla i lägenheten och min personliga assistent har lämnat mig för dagen tillsammans med sina hundar. Jag ska börja dagens inlägg med att berätta vad som hände igår. Tillsammans med min personliga assistent var jag och handlade kläder. Jag som avskyr att springa i affärer har gjort detta tre lördagar i rad men så har jag också hittat fina kläder. Efter lite letande hittade vi en hiss som tog oss till Indiska. Där fick vi ett mycket trevligt bemötande av personalen. Det var något om gårdagen. Den här oktobersöndagen har flugit all världens väg. Jag fick hjälp med att komma in på Storrytell men lyckades bara till hälften. Eftersom föregående natt blev en läsnatt är jag ganska trött. Bäst att sluta skriva för den här gången. Ha en god tid. Vi hörs och ses någon gång någonstans i livet.

EN POSITIV DAG

Detta har varit en mycket positiv dag. Den började med dusch och frukost och fortsatte med att arbetsterapeuten kom på besök. Han hjälpte mig att ansöka om en elrullstol. Samtidigt passade han på att titta över bostadsanpassningen. Där efter blev det styrelsemöte med SRF Luleå, lokalförening av Synskadades riksförbund. Snart avslutas denna första oktoberdag med en timmes läsning. God natt.

RSS 2.0