lyckad konferens i norr

Under den gångna helgen har SRF Norrbotten och SRF Västerbotten hållit en lyckad konferens på Sunderby folkhögskola, strax utanför Luleå.

Konferensen handlade om ett samhälle i förändring och om självkänsla. Två föreläsare från Synskadades riksförbund talade om FNkonventionen och om organisationsutveckling. En journalist från Sveriges radio Norrbotten gav oss tips på hur vi skulle kunna synliggöra SRF, synskadades riksförbund i Norrbotten och Västerbotten. Vi talade också en hel del om situationen för människor som är synskadade med ytterligare funktionsnedsättningar.

På fredagen talade Kicki Nordström om hur vi kan använda oss av FNkonventionen. Där efter talade Urban Fernqist om organisationsutveckling. Fredagen avslutades med en god middag.Senare på kvällen blev det ostbricka. Lördagen inleddes med att Kristian Lindgren, lärare på folkhögskolan talade om ett samhälle i förändring. Kristian sade bland annat att om vi vill ha förändringar i samhället måste vi själva ständigt påpeka detta för politiker, tjänstemän och andra beslutsfattare. Sedan var det dags för Lena Edenbrink, journalist på Sveriges Radio Norrbotten att berätta för oss på vilket sätt vi skulle kunna synliggöra organisationen bättre. Efter lunchen grupparbetade vi tillsammans med politiker från kommun och landsting. När vi grupparbetat färdigt fick vi vara med om en intressant paneldebatt med politikerna. Lördagen avslutades med konferensmiddag och underhållning. Söndagen började med att jag reflekterade över ämnet synskadade med ytterligare funktionsnedsättningar. Jag började mitt anförande med en kort presentation av mig själv och min situation. Sedan läste jag upp några reflektioner som jag skrivit tillsammans med arbetsgruppen. När jag gjort vad jag skulle höll Inga-Lill sitt framträdande. Till sist talade Ulla-Lena Bäckman, präst i svenska kyrkan om självkänsla. Vi duger som vi är. Konferensen avslutades med lunch och utvärdering.

Jag vill på detta sätt framföra ett varmt tack till deltagare, ledsagare och övriga medverkande.

Hipp hipp hurra

Hej Vega och alla andra läsare av denna blogg!

Äntligen funkar det. Mycket har hänt sedan jag skrev sist och jag vet inte riktigt var jag ska börja. Författarkvällen i Pajala gick bra även om mina värsta kritiker tyckte att min föreläsning var för kort. I skrivandets stund håller jag på att planera inför en konferens som SRF ska hålla på Sunderby folkhögskola i helgen. Temat för konferensen är ett samhälle i förändring.

Det var något om vad jag sysslar med nu för tiden. Från köket sprider det sig en härlig doft av mat. I ett hem ska det dofta mat och vara rent. Eller hur?

Ha det gott.

RSS 2.0