BLAND ANNAT OM VALET

Bara 14 dagar kvar till valet. Du goda skaparinna låt moder Svea komma på fötter. Hon och hennes barn har farit illa länge nog. I skrivandets stund är jag alldeles uppfylld av den senast lästa talboken som jag varmt kan rekommendera, Älskade krig av Johanne Hildebrant. Älskade krig är en roman om kärlek och överlevnad. Men läsaren får också en god inblick i hur det är att arbeta som programledare i Stockholms kändisvärld. Handlingen är följande. Sara Rydberg är programledare men får sparken sedan hennes kärleksaffär med ministern avslöjats. På väg hem från en fest får hon i uppdrag att åka till Irak och leta reda på den man som hon hatar. Jasmin har ett farligt arbete och en dag ställs hon inför ett fruktansvärt val, ska hon svika sina vänner eller föråda sin egen bror? Mer om handlingen ska inte avslöjas. Lyssna och njut av en mycket bra talboksinläsning gjord av Maria Samuelsson. Det var allt bloggskrivaren hade på hjärtat idag. Ha en god tid. Vi ses och hörs någon gång någonstans i livet.

BLAND ANNAT OM VALET


TANKAR OCH REFLEKTIONER

Kvällen sen och jag längtar efter att få lägga mig och läsa en bra bok men först ska jag fundera, filosofera och reflektera över livet en stund. Jag måste börja med att berätta vad som hände igår. Jag fick äntligen till stånd ett roligt telefonsamtal med min kära må bra människa. Vi skojade, skrattade och pratade allvar. Idag har jag pratat med en annan mycket god vän. Vi talade om stort och smått i livet. Det var allt för den här gången. Ha en god tid. Vi hörs och ses någon gång någonstans.

DET FANNS EN TID

Det fanns en tid när jag var arg på allt och alla men den är tack och lov över sedan flera år tillbaka. I skrivandets stund känns världen lätt att leva i. Det löser sig med ledsagare/assistent vid resor, kurser och konferenser. Jag dansar fram genom tillvaron på fjäderlätta fötter. Ha en god tid. Vi ses och hörs någon gång någonstans i livet.

EN TREVLIG AUGUSTITORSDAG

I skrivandets stund är jag trött eftersom föregående natt blev en läsnatt. Men nu ska jag berätta om denna trevliga augustitorsdag som snart är förbi, augustitorsdag är förresten ett vackert sammansatt ord som det är värt att stanna upp och reflektera över en stund. Åter till dagens trevligheter. Jag tog en ordentlig sovmorgon innan dagen började med en tur på motionscykeln, sedan blev det dusch, frukost och textredigering, samt gummibandsträning och där efter bar det av med färdtjänsten till Din förlängda arm för att äta surströmming. Bäst att sluta skriva för idag innan jag blir alldeles för trött. Ha en god tid. Vi hörs och ses någon gång någonstans i livet.

DIVERSE TANKAR OM ALLT MÖJLIGT

Den här dagen började med en tur på motionscykeln och sedan blev det dusch, frukost och ett planeringsmöte med personal från Din förlängda arm. Dagen fortsatte med läsning av kongresshandlingar. Jag kan inte låta bli att kommentéra en nyhet som jag läste i gårdagens NSD. På kultursidan stod följande, Barnpjäs skrämmer kommuner. En teatergrupp från Luleå vill spela Barnpjäsen Bland andra koraller men eftersom den handlar om könsidentitet vågar 12 av Norrbottens kommuner inte köpa in den. De kommuner som gjort det ska ha en eloge, ni andra borde skämmas. Det där får räcka för idag. Ha en god tid. Vi hörs och ses någon gång någonstans i livet.

EN BRA DAG

En bra augustitisdag lider mot kvälll och snart får jag lägga mig och lyssna på en talbok. Men innan dess ska jag berätta om den här dagen som faktiskt blev aningen bättre än gårdagen. Jag motionscyklade en halvtimme innan det blev dags för dusch, frukost och gummibandsträning. Efter lunchen kom moster på besök och vi skrapade trisslotter men vann ingenting. Sedan fortsatte dagen med läsning av kongressmaterial och där efter blev det tidningsläsning. Nu är det dags att avnjuta en god fetaostsallad. Ha en god tid. Vi hörs och ses någon gång någonstans i livet.

TIDNINGSLÄSNING

Den här augustimåndagen blev inte alls som jag tänkte eftersom jag vaknade alldeles för sent. Den började med dusch, frukost och gummibandsträning. Efter lunchen fortsatte dagen med tidningsläsning. Jag lyssnade bland annat på höstens första nummer av taltidningen Insyn. Den började med en kort information om en hjälpmedelssida som vi får vetskap om när vi ringer landstingets rådgivning. Jag har också lyssnat på kommuntidningen Vårt Luleå. Den handlade mycket om valet. Det förekom intressanta personportrett av olika kommunpolitiker. I taltidningen Insyn fick lyssnarna möta Margareta Pettersson från Sävas som trots sin synskada fortsätter att odla grönsaker och blommor i sin trädgård. Nej nu tycker min högra axel att det får räcka för idag. Ha en god tid. Vi hörs och ses någon gång någonstans i livet.

AUGUSTISÖNDAG

I skrivandets stund är det tyst och stilla i lägenheten och min personliga assistent har gått för dagen och jag har ringt det dagliga telefonsamtalet till mamma. Tillsammans med min personliga assistent har jag handlat och dödat tre obehagliga spindlar. Föregående natt blev en läsnatt, boken heter Älskade krig och är skriven av Johanne Hildebrant. Jag berättar mer om den vid ett annat tillfälle. Där emot vill jag gärna rekommendera filmen Monica Z. Den handlar om den folkkära artisten Monica Zetterlunds liv. Monica arbetar som telefonist på televerket i Hagfors där hon föddes år 1937. När hon sitter på en i det närmaste tom buss får hon ett erbjudande att åka till Newyork och sjunga. Sedan hon pratat med sin far Bengt och Sin dotter Eva-Lena om saken tackar hon ja till erbjudandet och åker utan att ta det minsta hänsyn till vad familjen tycker. Monica festar mycket och lever ett hårt liv Eva-Lena försummas ofta men morföräldrarna tar väl hand om flickan. Monica lyckas övertyga bland andra Arne Domnerius om att det går utmärkt att sjunga jazz på svenska. Syntolkningen i filmen framförs på ett mycket skickligt sätt av Mangnuss Johansson. Det var allt för idag. Ha en god tid. Vi ses och hörs någon gång någonstans i livet.

EN OVANLIG AUGUSTIONSDAG

I skrivandets stund är det tyst och stilla i lägenheten. Men det har inte varit det hela dagen. Jag vaknade i god tid för att hinna ta mig en tur på motionscykeln innan det blev dags för dusch, frukost, gummibandsträning och textredigering. En stund senare kom storasyster och svåger på besök. Vi åt lunch och umgicks innan det var dags för gästerna att ta bussen till Pajala och därifrån fortsatte deras färd till byn. Tack goda skaparinna för att du håller din vakande hand över människor som betyder mycket för mig och som jag ständigt saknar och längtar efter. Tack för att de får vila inneslutna i din kärlek och trygghet. Tack för att du låter mina vänner förstå att jag sänder alla goda tankar till dem.

HÖST

Efter denna på många sätt märkliga sommar närmar sig hösten med stormsteg och föreningsarbetet kommer så sakteliga igång. I skrivandets stund känns livet lätt att leva, saker och ting faller på plats. Jag har till och med cyklat en halvtimme på motionscykeln. Nu är det dags att träna med gummibandet. Ha en god tid. Vi hörs och ses någon gång någonstans i livet.

RSS 2.0