lördagsblogg

Har inget att skriva om men skriver ändå. Jeanette har varit här med en julklapp som jag redan öppnat. Det var en jättefin chokladask. Efter nästan 30 års vänskap vet Jeanette att jag älskar choklad.

För flera månader sedan talade jag om att det var tuffa tider över allt i världen, inte minst på SRF, synskadades riksförbund där jag ingår i en grupp som arbetar med frågor som rör synskadade med ytterligare funktionsnedsättningar. Gruppen har länge varit osäkra på om vi skulle få pengar till fortsatt verksamhet. Idag vet vi svaret på den frågan. Vi fick tyvärr inga pengar från riksförbundet. Dock har SRF Norrbotten budgeterat en summa som förhoppningsvis räcker till en aktivitet nästa år. Sedan återstår att se vad som händer och skerr med verksamheten.

Det var litet smått och gott från en som inte hade något att skriva om men skrev ändå.

Ha det så bra.

julläsning

Tornet av olästa ljudböcker som ligger på hyllan ovanför sängen har minskat betydligt och nu är det bara två kvar. Den senaste jag läst heter Kronprinsessan och är skriven av Hanne- Vibeke Holst.

Charlotte Damgaard sover inte hon ligger i sin säng och minns hur det var när hennes far dog. Hon grubblar ständigt över varför han hängde sig. Men när hennes son Jens hostar ger hon honom vatten och återkallas därmed till verkligheten. En kväll strax före jul när Charlotte med familj står i begrepp att flytta till Afrika eftersom maken Thomas fått arbete som biståndsarbetare där, ringer telefonen hemma hos Charlotte och hon får ett erbjudande om att bli miljöminister. Efter en kort diskussion med mannen tackar Charlotte ja till erbjudandet och Afrikaresan blir inställd.

Mer om handlingen ska inte avslöjas Boken kan varmt rekommenderas. Inläsare är Angela Kovacs.

Med detta inlägg ber jag att få önska alla läsare en god jul och ett gott nytt år.

en spännande radiodag

Denna spännande radiodag är snart genomlevd. 40 år har gått sedan gruvstrejken i Malmfälten bröt ut. 5000 gruvarbetare i Kiruna och Svapavara strejkade under 57 dagar för högre lön och bättre arbetsförhållanden. Det var spännande att som ung flicka följa gruvarbetarnas kamp på avstånd.

Jag bodde inte hemma på den tiden, jag gick på Ekeskolan i Örebro. Men jag lyssnade mycket på radio och teve. Gissa om jag var stolt, glad och rörd över att få höra röster som jag kände igen hemifrån, till exempel min mammas kusin. Det var gruvstrejken som gjorde att jag blev politiskt medveten om hur saker och ting låg till. Jag funderade mycket över hur gruvarbetarna och deras familjer klarade sig när de inte fick någon lön. I skrivandet stund blir jag nostalgisk när jag tänker på vilket engagemang som visades de vilt strejkande gruvarbetarna och deras familjer. En strejkkomité bildades folk kom med pengar och mat. På något sätt hade de lyckats få igenom sina krav. Det var en strejk som gav eko långt ut över landets gränser.

Kvällen börjar bli sen och bloggskrivaren trött läsdags.

Julstämning

Julstämningen börjar infinna sig till och med hos mig. Jag som egentligen tycker att julen borde avskaffas har redan slagit in två julklappar. Det är roligare att ge bort presenter än att få julklappar. För egen del lyssnar jag gärna på radio Norrbottens rimsmedja och äter en bit marsipangris. Samt ungås med släkt och vänner under helgerna presenter kan jag få när som helst under året.

Det var några tankar om julens betydelse för mig.

Ha det så bra.

RSS 2.0